Vihdoinkin sarjapelit alkoivat
28.6.2020 18:37 Uutiset / E-tytöt 09-10

Tytöt pääsivät pitkästä aikaa testaamaan taitoaan pelikentillä.

Tällä viikolla alkoi vihdoin sarjapelit. Edellisistä peleistä olikin kulunut jo useampi kuukausi kun korona-viruksen vuoksi suunnitellut turnaukset talven ja kevään osalta jouduttiin perumaan. Tytöt ovat kuitenkin treenanneet koko kevään ajan kotireeneissä valmentajan ohjeistuksella tekniikkaa ja lihaskuntoa. Toukokuussa aloitettiin ulkona treenaaminen ensin pienryhmissä ja kesäkuussa sitten päästiin treenaamaan koko joukkueen voimin. Treeneissä on painotettu henkilökohtaista osaamista ja sitä lähdettiin nyt testaamaan tämän viikon peleihin.

E-tyttöjen joukkueessa on 18 tyttöä, joista 12 on vuonna 2010 syntyneitä, yksi vuonna 2011 syntynyt ja viisi vuonna 2009 syntynyttä. Joukkue pelaa kahta eri sarjaa. Torstaina 25.6. pelattiin ensimmäiset pelit Ylivieskassa T10 sarjassa. Ensimmäisenä vastaan asettui TUS Teerijärveltä. Peli lähti hyvin käyntiin ja vaikka joukkueessa on myös muutama sellainen tyttö, joka ei ole aiemmin pelejä pelannut, pelasivat kaikki todella hyvin. Peli päättyi ylivieskalaisen selkeään 4-0 voittoon. Ilahduttavaa oli nähdä neljän eri tytön tekevän maaleja.Muutenkin joukkue pelasi taitavaa jalkapalloa. Toisessa pelissä vastassa oli GBK. Tässäkin pelissä FC Ylivieskan joukkue pelasi hyvin, vaikka jalka vähän painoikin helteisen kuumassa illassa. Joukkue opetteli pelissä uudenlaista pelin avaamista, jota oli aiemmin viikolla treeneissä harjoiteltu. Se onnistuikin useimmiten, mutta pari kertaa joukkue teki virheen, josta vastustaja pääsi iskemään maalit. GBK voitti pelin 3-2. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä joukkue pelasi muuten todella hienosti ja virheistä joukkue sai hyvää oppia.


Sunnuntaina 28.6. T11 sarjaa pelattiin Oulaisissa. Ensimmäinen peli oli kotijoukkue OuHua vastaan. Peli sai unelma-alun kun ensimmäisellä minuutilla joukkue meni 1-0 johtoon. Maali oli kaunista katsottavaa, jossa yhdistyi henkilökohtainen tekninen taito sekä joukkueen yhteistyö. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui, vaikka ylivieskalaiset olivatkin piirun verran parempia jokaisella pelin osa-alueella. Lopulta peli päättyi 2-0. Toinen peli pelattiin K-Palloa vastaan. K-Pallo tuli peliin kovaa, mutta tässäkin pelissä ylivieskalaiset olivat parempia maalein 3-1.


Molempien sarjojen peleissä nähtiin niin henkilökohtaista kehittymistä kuin joukkueenakin kehittymistä. Peli on mennyt edellisestä turnauksesta hurjasti eteenpäin ja siitä näki, että tytöt ovat käyneet hyvin treeneissä ja myös omatoimista treeniä on tehty. Valmentajaa ilahdutti etenkin ratkaisutaidot 1v1 ja 2v1 tilanteissa. Henkilökohtaisen taidon kehittyminen on luonut tyttöjen toimintaan myös varmuutta ja pelissä uskalletaan rohkeasti pitää palloa.

Seuraavat pelit pelataan perjantaina 3.7. Ylivieskassa (T11) ja lauantaina 4.7. Haapajärvellä (T10). Tytöt toivottavat kaikki tervetulleiksi kannustamaan joukkueet voittoihin.

FC Ylivieskan E-tyttöjä sponsoroivat seuraavat yritykset:


   
Lisää uutisia
E-tytöt 09-10
Kategoriat