Viimeiset sarjapelit tälle kesälle pelattu molempien joukkueiden osalta
Julkaistu: 06.09.2020 00.00

FC Ylivieskan T09-10 joukkue pelasi kesän 2020 sarjakauden viimeiset pelinsä viikonloppuna. Lauantaina 2009 syntyneiden sarjassa pelattiin Ähtävällä pelit GBK:n ja ESSE IK:n joukkueita vastaan. Molemmissa peleissä FC Ylivieska hallitsi kentän tapahtumia. Peleissä uskallettiin pelata rohkeasti ja niissä nähtiin valmentajan peräänkuuluttamia harhautuksia ja henkilökohtaista taitoa. Ensimmäinen peli päättyi selvään 6-0 voittoon. Toisessa pelissä Esse sai vauhdikkaan alun kun joukkue meni 1-0 johtoon pelin ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen FC Ylivieska otti kuitenkin pelin haltuun ja ylärimat kolahteli kun joukkue yritti vimmatusti hakea tasoitusmaalia. Esse pelasi fyysisesti hyvin, mutta ylivieskan taitavat tytöt lisäsivät itsekin fyysisyyttä peliin ja näin hallitsivat peliä silläkin pelin osa-alueella. Pelin toisella puoliajalla Esse pääsi vielä kerran yllättämään läpiajolla, josta laukoivat jo 2-0 johtoaseman. Tämä ei kuitenkaan tyttöjä hätkähdyttänyt, vaan usko omaan osaamiseen ja halu voittaa, näyttäytyivät pelissä yhä paremmin. Minuutti vastustajan maalin jälkeen alkoi ylivieskalaisten maali-iloittelu. Kymmenen viimeisen minuutin aikana FC Ylivieska teki viisi hienoa maalia ja voitti pelin 5-2.

Sunnuntaina puolestaan pelattiin 2010 syntyneiden sarjaa Lohtajalla. Vastaan asettuivat LoVe ja KPV. Ensimmäinen peli oli tasaista ja hyvää vääntöä, jossa tytöt saivat tehtyä paikoistaan kolme maalia. Peli päättyi 3-0 ansaittuun voittoon. Toisessa pelissä ylivieskalaiset pääsivät pelaamaan tälle kaudelle jo toistamiseen KPVn vihreää joukkuetta vastaan. Tämäkin peli oli tasaista ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja, joista tehdä maaleja. Ylivieskalaisten viimeistely ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut ja kun KPV taas onnistui paikoistaan taitavien yksilösuoritusten jälkeen, päättyi peli KPV:n ansaittuun 2-0 voittoon.

"Viikonlopun peleissä oli hyvää tekemisen meininkiä ja molemmissa sarjoissa tehtiin niitä asioita, joita on viime aikoina treeneissä harjoiteltu. Teemana oli rohkea pelaaminen ja harhautukset. Tytöillä on melko hyvä tekninen osaaminen. He pystyvät pitämään palloa hallussa ja kuljettamaan sen vastustajan ohi mm. rytmin muutoksilla. Syöttelykin onnistuu melko hyvin. Valmentajana haluan kuitenkin haastaa nyt tyttöjä rohkeasti käyttämään pelissä henkilökohtaisia teknisiä taitoja niin, että he pääsisivät vastustajan ohi myös harhauttamalla. Tarkoituksena on, että tytöt oppisivat tekemään itsenäisiä ratkaisuja sen suhteen, milloin kannattaa harhauttaa ja milloin syöttää. Uskon myös, että kun he oppivat menemään ohi harhautuksin, eikä pelkästään juoksemalla, kantaa se pitkälle tulevaisuuteen. Muutamia hienoja ja onnistuneita eteenpäin vieviä harhautuksia nähtiin jo nyt jokaisessa pelissä ja uskon sekä luotan siihen, että jatkossa niissä onnistutaan entistä enemmän." Pohti tyttöjen valmentaja viikonlopun pelien jälkeen.

Vaikka sarjapelit on tälle kaudelle pelattu, jatkuu muut pelit vielä. Seuraavaksi tyttöjen pelejä voi nähdä ensi viikonloppuna kun Ylivieskassa pelataan Next Ylivieska Cupia. Tytöt pelaavat lauantaina 2009 sarjaa ja sunnuntaina 2010 sarjaa. Tervetuloa katsomaan pelejä raviradalle.