Tuplasti kultaa - Voittajien on helppo hymyillä!
13.9.2020 23:01 Uutiset / E-tytöt 09-10

T09 ja T10 joukkueet voittivat viikonloppuna omat sarjansa Ylivieskassa pelatusta Next Ylivieska Cupissa.

Viikonlopun urakointi aloitettiin lauantaina T09 sarjassa. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Oululainen OHF. Kotijoukkuen peli oli hiukan tahmeaa, vaikkakin hyvin ylivieskalaisten hallussa. Silti maaleja ei oikein saatu tehtyä. Lopulta peli päättyi kuitenkin ylivieskalaisten 2-0 voittoon. Toisessa pelissä kohdattiin KP-V Kaustisilta. Tässäkin pelissä pallonhallinta oli ylivieskalaisilla. Palloa ei saatu maalin asti kuitenkaan kuin kerran, joten peli päättyi 1-0. Kolmas vastustaja oli Oulaisten Huima, jota vastaan pelattiin jo kolmannen kerran tälle kaudelle. Tämä peli päättyi tasapisteisiin ja se varmisti FC Ylivieskalle finaalipaikan lohkon ykkössijalta. Koska turnauksessa oli vain neljä joukkuetta, pääsi kaksi parasta finaaliin. Finaalissa FC Ylivieska ja Oulaisten Huima pääsivät uudelleen ratkomaan paremmuuttaan. Peli oli tiukkaa vääntöä molempien joukkueiden halutessa voittaa kultaa. Edelleen ylivieskalaisilla oli vaikeuksia päästä hyviin maalintekopaikkoihin. Puolustuksessa ja keskikentällä palloa saatiin siirrettyä omille hyvin ja kuljetuksetkin onnistuivat, mutta murtautuminen hyökkäyspäässä vaatii vielä paljon harjoitusta. Lopulta maali kuitenkin saatiin aikaiseksi ja joukkue uusi viimevuotisen mestaruutensa.


Sunnuntaina pelattiin T10 sarjaa. Koronako lienee syynä, mutta sarjaan saatiin ylivieskalaisten lisäksi joukkueet vain Nivalasta ja Oulunsalosta. Tämän vuoksi turnaus pelattiin kaksinkertaisena sarjana pisteiden määriteltäessä voittajan. Pelit aloitettiin Nivalan FC-92 joukkuetta vastaan. Kolmas kohtaaminen tälle kaudelle ei tuonut muutosta joukkueiden väliseen paremmuuteen, vaikkakin FC-92 sai suhteellisen hyvin estettyä etenkin ensimmäisellä puoliajalla ylivieskalaisten maalintekoyritykset. Peli päättyi lopulta ylivieskalaisten 4-0 voittoon. Toisessa ja kolmannessa pelissä saatiin vastaan uusi tuttavuus Oulunsalosta, OsPan - 09-10 tytöt. Nämä pelit olivat tasaisia. Ylivieskalaiset onnistuivat koko ajan parantamaan omaa peliään ja se näkyi tuloksissa. Molemmat pelit voitettiin 2-1. Näiden pelien jälkeen turnausvoitto oli jo varmistettu ja viimeisen peliin FC-92 vastaan lähdettiin kokeilemaan uusia pelipaikkoja. Vaikka tytöt pelaavat useilla pelipaikoilla, lähdettiin tähän peliin sekoittamaan pakkaa oikein kunnolla. Tämä ei tyttöjä hetkauttanut, vaan jokainen täytti paikkansa siinä, mihin hänet laitettiin. Peli voitettiin 7-0 ja vihdoin tytöt pääsivät juhlimaan mestaruutta puhtaan neljän voiton myötä.


Turnauksessa molempien joukkueiden pelaajat onnistuivat hyvin toteuttamaan peleissä niitä asioita, jotka olivat teemana ja joita on viime aikoina harjoiteltu. Peleissä näkyi taidon lisäksi myös ilo ja riemu sekä tahto voittaa. Pallosta kamppailtiin loppuun saakka ja jos se menetettiin, se taisteltiin heti takaisin. Tyttöjen henkilökohtainen taito sekä joukkuepelaaminen on kehittynyt kesän aikana erittäin paljon ja se on merkki siitä, että tytöt ovat motivoituneita harjoituksissa ja peleissä kävijöitä ja treeneissä tekemisen meininki on hyvää. Kun treeneissä tehdään asioita laadukkaasti ilon kautta, siirtyy se suoraan myös peleihin ja pelejä on myös kentän reunalta kiva katsoa.


   
Lisää uutisia
E-tytöt 09-10
«  Marraskuu   »
Kategoriat