Ensimmäinen voitto ja maalihanat auki!
Julkaistu: 28.06.2020 00.00

Kesän toiset pelit pelattiin kotikentällä Ylivieskassa harjoituskenttä ykkösellä ja kakkosella. Keli suosi sillä, vaikka aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, pieni tuuli vilvoitti ja saimme pelata hyvissä olosuhteissa.

Ensimmäinen peli pelattiin GBK:ta vastaan. Joukkueen kapteenina toimi 29 Aino Hillilä ja maalia vartioivat 13 Mette Jaakola ja 30 Ellen Tirri.

Ensimmäisessä pelissä pelasivat 7 Melissa Tuomaala, 13 Mette Jaakola, 15 Hilda Herranen, 16 Martta Tyyskä, 22 Siiri Alaverronen, 26, Mirette Sorvisto, 27 Miisa Korkeakangas, 29 Aino Hillilä, 30 Ellen Tirri ja 31 Erika Tirri.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja Ylivieska sai pallon maalille monta kertaa. GBK:n maalivahti oli kuitenkin hereillä ja meni rohkeasti palloon kiinni. Mette Jaakola teki myös muutaman tärkeän torjunnan Ylivieskan maalilla. Ylivieska hallitsi peliä kuitenkin hienoisesti ja puolustus toimi moitteettomasti koko pelin ajan. Toisella puoliajalla pelirohkeus kasvoi ja saimme nähdä ennakkoluulotonta ja varmaa peliä. Ylivieskan maalihanat aukesivat 17 minuutilla, kun Siiri Alaverronen pääsi puolittain läpiajoon ja iski pallon verkkoon. Samalla saattoi aueta jojon ja muutaman vanhemman kyynelkanavatkin. ;) Yksi nukahdus pelissä tapahtui, kun GBK pääsi kaventamaan tilanteen 1-1 pian Ylivieskan maalin jälkeen, kun pallo sujahti kovaa maalivahdin yli verkkoon. Tytöt eivät tästä masentuneet, ja hetken kuluttua Aino Hillilä teki Ylivieskan toisen maalin. Tämän jälkeen peli oli hienoista Ylivieskan hallintaa ja tytöt puolustivat ja hyökkäsivät loppuun asti täysillä. Ylivieska vei tämän pelin luvuin 2-1 (0-0) ja maalit syntyivät 17´, 22´ ja 24´ minuutilla. Vihreän kortin FC Ylivieskan joukkueesta sai pelin kapteeni ja voittomaalin tekijä Aino Hillilä. GBK:sta kortin sai Ylivieskan monet maalipaikat torjunut maalivahti.

Toinen peli pelattiin KPV/vihreää vastaan. Joukkueen kapteenina toimi 9 Emma Marjakangas ja maalilla pelasivat 5 Minni Kauppinen ja 20 Mandi Välimäki.

Kokoonpanossa pelasivat 4 Vanessa Tuomaala, 5 Minni Kauppinen, 8 Emmaliina Rontti, 9 Emma Marjakangas, 10 Roosa-Marja Viitamaa, 12 Minja Hakala, 14 Minea Leskelä, 19 Lilja Välimäki, 20 Mandi Välimäki ja 28 Enna Ylikangas.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin melko tasaista peliä ja palloa hallittiin tasaväkisesti. Silti ensimmäinen jakso päättyi KPV:n johtoon 2-0. Toista puoliaikaa oltiin pelattu vasta minuutti, kun KPV pisti luvut jo 3-0. Hetken kuluttua tästä Emmaliina Rontti sai pallon haltuunsa omassa puolustuspäässä ja kuljetti pallon aivan vastustajan maalille asti, mutta pallo sujahti harmittavasti ohi aivan maalin vierestä. Hetken kuluttua Emppu sai lähes identtisen tilanteen KPV:n kenttäpäädyssä ja tällä kertaa pallo kimposi tolpasta vastustajan maaliin. Maali syntyi 21 minuutilla. Omassa päässä sattui muutama pieni virhe, KPV:n hyökkääjät olivat taitavia ja käyttivät maalipaikat hyväkseen tehden vielä kolme maalia Ylivieskan verkkoon, Minni Kauppisen hienoista syöksyistä ja venymisistä huolimatta. Tytöt pelasivat sinnikkäästi loppuun asti ja toista maalia haettiin kuumeisesti, mutta ottelu päättyi KPV:n voittoon 6-1 (2-0). Maalit syntyivät ajoissa 6´, 13´, 16´, 21´, 22´, 24´ ja 26´. Ylivieskan joukkueesta vihreän kortin sai maalintekijä Emmaliina Rontti.

Näihin peleihin olimme parissa viikossa treenanneet pelirohkeutta sekä vastustajan haastamista tilanteissa ja se näkyi. Tytöt pelasivat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti suurella sydämellä. Kaikilla pelaajilla oli omat tähtihetkensä ja onnistumisensa, mutta mikä tärkeintä, olimme joukkue isolla J:llä! Ensimmäisestä pelistä nostetaan kuitenkin esiin Siirin hyvä pelisuoritus, joka palkittiin avausmaalilla, sekä Ainon monet kuljetukset ja maalipaikat, jotka nekin lopulta tuottivat tulokseksi maalin. Hilda teki hienon debyyttisuorituksen ensimmäisessä pelissään. Erika puolusti ensimmäisen pelin lopussa väsymättä ja piti palloa vastustajan kenttäpäädyssä. Mette ja Ellen pelasivat maalilla hienosti. Tuomaalan siskokset pelasivat tasaisen varmoin ottein; Melissa ensimmäisessä pelissä ja Vanessa toisessa.

Toisesta pelistä jäivät mieleen Empun ja Minnin hienot nousut laidoilta ylös sekä Empun maali. Minni ja Mandi pelasivat maalilla hyvin, vaikka vastustaja pääsikin hyviltä paikoilta pistämään palloa reppuun.

Seuraavat pelit pelataan Lohtajalla 26.7. KPV/vihreää ja Nivalan joukkuetta vastaan.