Revanssi ottelut Oulaisissa 16.8.2020
Julkaistu: 16.08.2020 00.00

Tänään kohtasimme uudestaan jo Nivalassa kohdatut Oulaisten huiman ja Lohtajan Veikot. Sää oli jälleen aurinkoinen ja kohtuu lämmin, mutta hitunen syksyä oli jo havaittavissa. Etukäteen odotin mielenkiinnolla otteluita, sillä oli jännittävä nähdä, onko kesän aikana tehdyt harjoitukset tuottaneet tulosta. Ainakin tytöt ovat kehittyneet silmissä kesän aikana.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui OuHu. Tässä pelissä kokoonpanossa pelasivat 4 Vanessa Tuomaala, 5 Minni Kauppinen, 7 Melissa Tuomaala, 9 Emma Marjakangas, 15 Hilda Herranen, 22 Siiri Alaverronen, 27 Miisa Korkeakangas, 28 Enna Ylikangas, 29 Aino Hillilä ja 31 Erika Tirri. Joukkueen kapteenina toimi tällä kertaa 22 Siiri Alaverronen ja maalia vartioivat 31 Erika Tirri ja 5 Minni Kauppinen.

Pelin alussa kärsimme käynnistymisvaikeuksista ja OuHu pääsi painostamaan hivenen peliä. Erika Tirri teki maalilla hienoa työtä ja sai heti pelin alussa kaksi tärkeää torjuntaa. Ylivieskakin pääsi maalipaikalle, kun Oulaisten kulmapotkun jälkeen Siiri Alaverronen pääsi nousemaan keskeltä maalipaikalle, mutta OuHun maalivahti torjui tämän vedon varmoin ottein. Oulainen oli alun hieman niskan päällä, mutta puolustus ja Erika pitivät pintansa ja saimme myös itse luotua muutamia paikkoja, kunnes 12 minuutin kohdalla OuHu iski ensimmäisen maalinsa. Oulainen sai tästä lisää vettä myllyyn ja loi maalipaikkoja tiheästi, tyttöjen taistellessa ja puolustaessa niin, että lisää maaleja ei kuitenkaan tällä puoliajalla syntynyt. Tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Toisella puoliajalla maalinsuulle asettautui 5 Minni Kauppinen. Heti puoliajan alussa Ylivieska loi maalipaikan, jonka OuHun maalivahti kuitenkin torjui. Tytöt olivat nyt päässeet peliin kiinni ja peli oli ensimmäistä puoliaikaa tasaisempaa. Minni teki maalilla paljon hyviä ja kovia torjuntoja, mutta lopulta OuHun kova painostus tuotti tulosta ja pallo sujahti Minnin yli verkkoon 19 minuutilla. Tilanne oli 2-0. Tämän jälkeen peli olikin taas tasaväkistä kamppailua, mutta aivan pelin lopulla Ylivieskan pelaaja rikkoi tahattomasti omalla maalialueella OuHun pelaajaa, ja pelinohjaaja määräsi rangaistuspotkun, josta OuHu viimeisteli loppulukemiksi 3-0 ajassa 28. Aivan pelin lopussa kapteenimme Siiri sai pallon lujaa kasvoihinsa ja joutui loppupelin ajaksi huilailemaan kentän reunalle. Loppu huudatuksen saimme kuitenkin kapteenin takaisin kentälle.

Näissä peleissä ei vihreitä kortteja ikävä kyllä jaettu, mutta nostetaan ylös muutaman hyvä suoritus joukkueesta, vaikka kaikki pelasivat kyllä hienosti. Ilman maalivahtejamme lopputulos olisi voinut olla huonompi, ja Minni ja Erika pelasivat maalilla hyvin ja torjuivat kovia vetoja. Lisäksi Erika pelasi erittäin hyvin toisen puoliskon myös kenttäpelaajana. Miisa puolusti erittäin hyvin etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

Toiseen peliin vastaan asettui LoVe joka juuri oli pelannut tiukan kamppailun Nivalan FC-92 vastaan. Ylivieska sen sijaan lähti peliin tuoreilla jaloilla, sillä vain Melissa Tuomaala ahkeroi tänään kaksi peliä. Ylivieskan kokoonpanossa pelasivat 7 Melissa Tuomaala, 10 Roosa-Marja Viitamaa, 12 Minja Hakala, 13 Mette Jaakola, 14 Minea Leskelä, 16 Martta Tyyskä, 19 Lilja Välimäki, 20 Mandi Välimäki, 26 Mirette Sorvisto, 30 Ellen Tirri. Joukkueen kapteenina toimi 19 Lilja Välimäki ja maalivahteina tässä pelissä 13 Mette Jaakola ja 20 Mandi Välimäki.

Peli alkoi meiltä haparoiden ja LoVe rankaisi tekemällä heti pelin alkuun kaksi maalia. Pelissä oli kyllä yritystä ja tekemisen meininkiä ja hetken aikaa näytti siltä, että tytöt pääsevät peliin kiinni, vaikka peli koko ajan olikin pientä LoVen painostusta. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä Ylivieskan pelaaja syötti maalivahdille, josta maalivahti poimi pallon käsiinsä ja pelinohjaaja määräsi vapaapotkun maalin läheltä. Tytöt menivät muuriin maalin eteen ja tästä tilanteesta ei syntynyt maalia. 9 minuutin kohdalla LoVe meni jo 0-3 johtoon ja tämän jälkeen meidän peli meni lähinnä potkiskeluksi ja pallon kuljettaminen unohtui kokonaan. 13 minuutin kohdalla LoVe sai maalin jo neljännen kerran ja tauolle mentiin LoVen johtolukemissa 0-4.

Toinen puoliaika lähti hieman paremmin käyntiin, mutta 17 minuutin kohdalla LoVe teki maalin. Tästä eteenpäin puoliaika kulki samaa rataa. Ylivieska yritti aukaista omaa peliä, jonka LoVe katkaisi ja karkasi maalin tekoon. Ymmärrettävästi tyttöjen mieliala ja tsemppi alkoi rakoilla ja Veera saikin luoda taisteluhenkeä vaihtopenkin takana. Missään vaiheessa emme kuitenkaan suosiolla luovuttaneet, vaan yritystä meillä oli loppuun asti. Kun LoVe oli karannut jo 0-10 johtoon, Ylivieska sai ottaa kentälle ylimääräisen pelaajan. Hetken päästä kapteenimme Lilja yritti päästä oikealta puolelta nousuun ja LoVen pelaaja rikkoi tässä tilanteessa tulemalla Liljan jalkoihin. Lilja loukkasi tässä tilanteessa polvensa, niin että joutui loppupelin ajaksi syrjään kentän laidalle. Minja paikkasi Liljaa loppuhuudatuksessa. Pelin loppunumerot siis 0-10 LoVelle. Maalit syntyivät ajoissa 1´, 2´, 9´, 13´, 17´18´, 19´, 20´, 21´ ja 26´.

Tämä päivä ei ollut meidän, eikä etenkään joukkueiden kapteenien, jotka kumpikin saivat osumaa peleissä. Onneksi vaikuttaa siltä, että säästyimme isommilta loukkaantumisilta. Toisessa pelissä näimme yksittäisiä hyviä suorituksia, mutta joukkueena olemme aiemmin pelanneet paremminkin. Vastustajat olivat kyllä kummassakin pelissä erittäin kovia, eikä maalipaikkoja jaeltu, vaan ne olisi pitänyt pystyä taistelemaan ja luomaan itse. Vihreää korttia ei tässäkään pelissä jaettu, mutta hyviä suorituksia nähtiin mm. Mandilta, joka teki parhaan suorituksensa kenttäpelaajan roolissa tähän mennessä, Liljan suoritus oli taas tasaisen varmaa, Minea puolusti fyysisesti ja hyvin, Mirette oli oma energinen itsensä ja pieni ja pippurinen tehopakettimme Ellen taisteli jälleen juuri niin kuin pitääkin.

Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Toki vaikka pettymys nyt hieman kirpaisee, niin kaikkia pelejä ei vielä ole pelattu ja hyvillä mielin jatkamme eteenpäin. Tämä ihana porukka suuntaa jo ensi perjantaina Nivalaan harjoitusotteluihin ja kahden viikon päästä ovat vuorossa piirisarjan viimeiset pelit, nekin Nivalassa.