Uusi kausi käyntiin maali-iloittelulla!
Julkaistu: 15.05.2021 00.00

Uusi kausi käyntiin maali-iloittelulla!

Ylivieskassa pelattiin tänään B-poikien kauden ensimmäinen sarjapeli kun Safarin kentälle saapui vastustajaksi Sepsi-78 Seinäjoelta. FC Ylivieskan B-poikien joukkueen runko on pysynyt tällä kaudella likipitäen samanlaisena kuin viime kaudella. Lisäksi seuran 2005 syntyneet nousivat nyt myös B-ikäisiksi ja näin ollen joukkueessa on noin parikymmentä pelaajaa. Joukkueessa pelaa pelaajia edelleen useasta eri lähialueen kunnasta. Edustettuina ovat Ylivieskan lisäksi Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Lohtaja, Nivala ja Kalajoki. Joukkue tekee myös tiivistä yhteistyötä seuran miesten edustuksen sekä C-poikien joukkueen kanssa. Muutama B-joukkueen pelaaja on tehnyt sopimuksen edustuksen kanssa ja kauden aikana muillakin on mahdollisuus vakuuttaa edustuksen valmentaja osaamisestaan, sillä joukkueet treenaavat jonkin verran yhdessä ja edustuksen valmentaja varmasti myös seuraa poikien edistymistä. Joukkue tekee tiivistä yhteistyötä myös C-poikien kanssa, jolloin C-pojista voi pelaajia päästä kokeilemaan pelaamista B-poikien peleissä. Tänään yhteistyön tuloksena nähtiinkin kentällä pelaajia niin edustuksesta kuin C-pojista. B-poikien tärkein tavoite edelleen on kehittää pelaajia ja sitä kautta saada voittoja myös joukkueena.

Päivän peli oli ensimmäinen sarjapeli ja toinen peli koko kevään aikana. Pari viikkoa sitten joukkue kävi pelaamassa treenipelin Nivalassa FC-92 B-joukkuetta vastaan, mutta muuten vallitseva pandemia on estänyt myös harjoituspelit. Lisäksi harjoittelu on ollut välillä kokonaan tauolla ja väliin on treenattu pienryhmissä. Kauden alku ei siis ole ollut mitenkään helppo, kuten ei varmasti kenelläkään muullakaan. Viime aikoina pojat ovat kuitenkin päässeet treenaamaan hyvin Safarin tekonurmella ja treeneissä on harjoiteltu erilaisia hyökkäysalueen murtautumiskeinoja. Tänään joukkue pääsikin testaamaan opeteltuja asioita ja ottelussa nähtiin näyttäviä maaleja ja hienosti rakennettuja tilanteita. Maalinteon aloitti jo ottelun viidennellä minuutilla edustuksen kanssa sopimuksen tehnyt Jesper Ojala. Pari minuuttia tämän jälkeen viime kauden maalikuningas Joonas Kyösti vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Tämän jälkeen maaleja tehtailtiin tasaiseen tahtiin koko ottelun ajan pelin päättyessä 17-0. Jesper ja Joonas tekivät molemmat pelissä kuusi maalia ja lisäksi maalinteossa onnistuivat Jimi Jokela (2), Tomas Hemmilä, Aleksi Leppälä sekä C-poikien Joona Isokääntä. Vaikka tulos oli hurja, jäi joukkueen pelaamiseen myös parannettavaa. Jatkossa on parannettava muun muassa reagointia tilanteiden vaihtoihin. Myös tietynlaista aggressiivisuutta saisi olla pelitilanteissa enemmän.


Sarja on nyt saatu käynnistettyä, mikä on tietenkin hieno asia näin poikkeustilanteessa. Sarja pelataan yksinkertaisena ja sarjan voittaja karsii pohjoisen alueen voittajan kanssa pääsystä syksyn P17 ykköseen. B-poikien joukkueen pelit jatkuvat jo keskiviikkona Pietarsaaressa ja seuraava kotipeli pelataan lauantaina 29.5. klo 14 Safarilla. Joukkue toivottaa kaikki katsojat tervetulleiksi katsomaan pelejä.



Seuran uusimmat