Tappioputki jatkuu
Julkaistu: 18.09.2021 00.00

Vieraspelireissu Luotoon ei tuonut kauan kaivattua helpotusta FC Ylivieskan pistepottiin. Ottelu alkoi räväkästi kun peli oli ensimmäisen minuutin jälkeen jo tilanteessa 1-1. LBK sai peliin lentävän lähdön kun vierasjoukkue lahjoitti kotijoukkueelle ensimmäisen maalin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Ylivieskalaiset eivät kuitenkaan jääneet harmittelemaan tilannetta, vaan kuittasivat asian heti seuraavasta tilanteesta kauden tähän mennessä komeimmalla maalilla kun Manu laukoi suoraan aloituksesta pallon kotijoukkueen veskarin taakse. Valitettavasti siihen ne ensimmäisen jakson onnistumiset sitten jäivätkin. LBK:n suoraviivaisuus ja korkea prässi olivat ylivieskalaisille myrkkyä. Niiden edessä sorruttiin virheisiin, jotka johtivat useampiin maaleihin jo ensimmäisellä jaksolla. Toisella puoliajalla joukkue pääsi vihdoin pelaamaan ensimmäisen prässilinjan ohi, joka vei paineen pois omasta päästä ja tuotti tukun maalipaikkoja ja pari maaliakin Joonaksen lapikkaasta. Toisen jakson selkeä piristyminen ei kuitenkaan riittänyt taka-ajoasemasta saamaan kotijoukkuetta kiinni. Kolme tehtyä maalia pitäisi riittää voittoon, mutta tälläkin kerralla omissa soi aivan liian monta kertaa ja pisteet jäivät Luotoon maalein 8-3.

Kova on oppi pojille ykkösdivisioonasta, mutta toisaalta, sitähän tässä on lähdetty hakemaan. Jatkossa mikäli mielii pisteitä saada, olisi pelaajien oltava paljon vahvempia kaksinkamppailupelaamisessa. Tätä voidaan harjoitella seuraavan kerran pelissä sunnuntaina 26.9. klo 14 kun Merilapin joukkue TP-47/KePS YJ saapuu Safarille testaamaan ylivieskalaisten sen hetkisen pelikunnon. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue takaisin pistekantaan.