C-pojat 06-07, P15 Kakkonen

FC Y - Luja  3 - 3

Den Areena, Nivala

Tasapeli Lujaa vastaan

Frisbeegolfin Kärkkäinen Open ja Safarin päällekkäinen piiriturnaus veivät poikien kotipelin lauantaina Nivalaan DEN-areenalle. Siellä riittikin pöhinää pikkupoikien turnauksen loputtua - ja pörinää teollisuuskylän rallikisan myötä.

Itse pelissä vastaan asettui Laihian Luja, joka tiedettiin viime syksyn Ykkösen myötä tulivoimaiseksi vahvaksi joukkueeksi. Tosin tänään joukkue oli liikkeellä vain yhden vaihtopelaajan turvin. Rivit olivat kapeat kotijoukkueellakin, jolla ringissä oli tänään kaksi 08-poikaa (Mikke ja Miro) tuomassa leveyttä ja hakemassa kokemusta. Tämän myötä mustan paidassa esiintyi peräti kaksi veljesparia eli vakioporukan Takaset (06- ja 07-syntyneet) sekä nyt myös Isokäännät (06- ja 08-syntyneet) ????

Itse peli alkoi Lujan vahvalla hallinnalla, peli oli käytännössä yhtä päätyä eikä musta päässyt juuri keskialueen yli. Hyvää oli, että tuosta painostuksesta selvittiin vain yhdella takaiskulla. Pikkuhiljaa myös kotijoukkue sai pelistä kiinni ja vielä ennen taukoa Andrei pääsi läpi Niilon syötöstä viimeistellen varmasti 1-1:een. Tauolle tullessa näytti, että vastustaja väsyy ja peli kääntyy kuin kääntyykin mustalle tuuliedunkin kääntyessä sille toiselle jaksolle.

Mutta onneksi pelejä ei käsikirjoiteta valmiiksi, sillä toinen jakso tarjosi kosolti erilaisia vaiheita. Peli oli tasaista Mustan päästessä jopa hivenen hallitsemaan. Mutta kesken painostuksen vastustaja pääsi iskemään vastaan ja kun hyökkääjä jouduttiin kolaamaan nurin, sai vastustaja rankkarin. Ja pisti sen varmasti sisään, tilanne 1-2. Ja tilanne meni entistä tukalammaksi vastustajan iskiessä jo 1-3:een 65. minuutilla.

Pojat olivat tänään kuitenkin tulleet taistelemaan. Pallonriiston jälkeen peliä käännettiin nopeasti ja hyviä hyökkäyksiä saatiin kosolti. 69. peliminuutin kohdalla Andrei juoksi vahvasti palloon oikealla ja ennätti siihen juuri ennen alueeltaan ulostullutta Lujan maalivahtia. Pallo ajautui keskelle, josta Tomi täräytti pallon vastustamattomasti tyhjään maaliin, tilanne 2-3. Tuossa tilanteessa Luja joutui vaihtamaan mokkea varsinaisen maalivahdin otettua osumaa polveen.

Loppu meni todella jännäksi, FC Ylivieska painosti ja Luja puolusti iskien vastaan. Kellon käännyttyä jo yliajalle taisteli Lauri alhaalla pallon erinomaisesti Ville Kemppaiselle, joka eteni vahvasti tyhjät pois ottaen ja pelasi pallon Tompalle. Tämä eteni muutaman askeleen ja täräytti vastustamattoman laukauksen vasurillaan yläkulmaan ja numerot 3-3:een. Ja heti aloituksen jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi.

Vaikka ottelusta olisi ollut periaatteessa otettavissa 3 pistettä, oli nousu kahden maalin takaa tasuriin lopulta erittäin hyvä esitys ja tasapelipiste maistuva. Mahtava taistelu jätkiltä ja huikeaa raatamista monelta - vahvana esimerkkinä ottelussa hurjan juoksumäärän tehnyt kapteeni Lonni.

Avainpelaajaksi valittiin Ville Kemppainen.