Pallo peliin - vaikka räntäsateessa!
Julkaistu: 25.04.2021 00.00

Pallo peliin - vaikka räntäsateessa!


Sunnuntaina 25.4 ei voi sanoa sään suosineen, kun T09/10 kauemmin pelanneiden -joukkue sai harjoituspeliin vieraaksi K-pallon Kalajoelta. Tämän päivän pelissä lähdettiin harjoittelemaan pelin leveyttä sekä uusien pelipaikkojen kokeilua. Tavoitteena oli myös auttaa joukkuekaveria sekä uskaltaa pitää palloa hallussa. Pelaajat kuuntelivat hyvin valmentajan ohjeita ja noudattivat niitä. Räntäsateesta huolimatta kentällä oli hyvä tekemisen meininki ja joukkue onnistui erinomaisesti tavoitteissaan: Pelaajat kiersivät eri paikoilla ja osa aivan uusillakin paikoilla. Jokainen teki hienosti töitä tontillaan, mihin hänet sitten laitettiinkin. Joukkue pelasi yhtenäisenä joukkueena hyvää yhteispeliä. Pallo liikkui pelaajalta toiselle ja tarvittaessa uskallettiin myös rohkeasti haastaa ja pitää palloa itsellä. Valmentajan sanoin ahkera harjoitteleminen tuottaa tulosta ja se myös näkyy kentällä. Tyttöjen peli on mennyt hienosti eteenpäin ja taitoa on tullut lisää. Harjoitusottelut poikia vastaan ovat tuoneet oman positiivisen lisänsä tyttöjen tekemiseen: Kun tila ja aika on ollut vähissä, on myös pitänyt kehittyä. Tämän päivän pelissä tilaa ja aikaa oli kentällä enemmän ja se osattiin hyödyntää! Kehittämisalueina tästä pelistä napataan mukaan ”viimeistely”, johon on tarkoitus paneutua tulevissa kesän treeneissä.


Aiemmin viikolla 21.4 vähemmän aikaa pelanneiden -joukkue kohtasi harkkapelissä FC-92:n Nivalasta. Tässä pelissä puolet joukkueesta oli juuri aloittaneita pelaajia. Pelissä kokeiltiin monia eri pelipaikkoja, jotta kaikki saisivat kokemusta eri osista kenttää. Joukkueena pelaamista ei tällä kokoonpanolla ole ehditty vielä paljoa harjoittelemaan, minkä vuoksi pallon perässä jouduttiinkin nyt aika paljon juoksemaan. Kokeneemmat pelaajat pyrkivät hyödyntämään leveyteen pelaamista, mutta sitä tulee vielä jatkossa harjoitella yhdessä lisää.


Yksilötasolla jokaisella pelaajalla tuli onnistuneita suorituksia ja osa myös nosti omaa tasoaan huimasti. Iloa tuottivat useat maalipaikat sekä myös hienot yksilösuoritukset ja onnistumiset maalinteossa. Kokeneemmilta pelaajilta nähtiin myös paikoin sähäkkää taistelua ja juoksua. Joukkueen vahvuudeksi ja eduksi voitiin tässä pelissä katsoa taitavuus 1v1 -tilanteissa, kun taas fysiikan osalta vastustaja tuli päälle kovempaa ja nopeampaa. Kaiken kaikkiaan hyvä harjoituspeli, jossa uudet pelaajat saivat arvokasta pelikokemusta ja kokeneemmat ottivat vastuuta ja nostivat jälleen tasoaan.


Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua eteenpäin. Seuraava harkkapeli tytöillä onkin jo maanantaina 26.4 OuHua vastaan. Taas tullaan muuttamaan vähän kokoonpanoa, jotta kaikki tytöt saavat peliaikaa.


Joukkuetta tukevat yritykset:





Seuran uusimmat