Huh hellettä!
Julkaistu: 14.05.2021 00.00

Huh hellettä!


Toukokuullekin saatiin vielä järjestettyä pari harjoituspeliä naapurikuntien seurojen kanssa. Räntäkeli oli vain kaukainen muisto, kun 10-tyttöjen joukkue vieraili keskiviikkona 12.5. Nivalassa. Peli FC-92:sta vastaan käytiin paahtavassa helteessä kentän lämpömittarin näyttäessä lukemaa +35! Ylivieskan tytöt lähtivät hakemaan pelistä revanssia, ja se myös saatiin lukemin 5-3. Pelissä oli mukana kaikki uudet tytöt ja edelliseen peliin verrattuna taitoa on tullut lisää. Jälleen kerran voidaan todeta, että harjoittelu on ollut hyväksi ja se näkyy kentällä. Nyt pelattiin joukkueenakin paremmin, mutta vielä täytyy tehdä töitä etenkin havainnoinnin ja edelleen myös henkilökohtaisen taidon suhteen, jotta joukkueena pelaaminen onnistuu jatkossa vieläkin paremmin. Kaiken kaikkiaan aikaiseksi saatiin hyvä ja tasainen peli ottaen huomioon sen, että niin Ylivieskan kuin Nivalankin joukkueessa oli monta vasta-alkajaa mukana. Ylivieskan joukkueessa pidempään pelanneet tytöt ratkaisivat tällä kertaa pelin maalintekotaidoillaan.


Aiemmin viikolla 10.5. 09-tyttöjen joukkue kohtasi Safarilla toistamiseen OuHun. Joukkuepelaaminen sujui jälleen hyvin. Nähtävillä on, että pelaajat luottavat toisiinsa ja sen myötä joukkue toimii erinomaisesti yhteen. Palloa uskalletaan liikuttaa rohkeastikin pelaajalta toiselle, myös alakerran ja maalivahdin kautta. Viime aikoina harjoitellut hyökkäyspelin taidot onnistuivat tässä pelissä. Valmentaja on supertyytyväinen erityisesti siitä, että pelaajat uskaltavat pelata rohkeasti pieneenkin tilaan. Vaikka välillä tulee pallon menetyksiä, niin tärkeämpää on, että tytöt uskaltavat pelata! Pelaajilla on hyvä taitotaso, ja sitä jatkossa edelleen lisää treenataan, jotta saadaan vielä vahvempi pallovarmuus tekemiseen. Maalisaldo oli maanantainkin pelissä Ylivieskan tyttöjen puolella pelin päättyessä lukemiin 6-3. Tyttöjen maalit syntyivät hyvin rakennettujen tilanteiden tuloksena. Vaikka hyökkäyspäässäkin pelissä onnistuttiin, niin erityisesti puolustusalueella peli toimi jo tosi hyvin. Hyökkäysalueella on vielä paljon opeteltavaa ja siihen keskitytäänkin tulevissa treeneissä.


Valmentaja on iloinen siitä, että kevään aikana on onnistuttu pelaamaan useita harkkapelejä: ”Huippua, että lähialueelta löytyy hyviä vastuksia harjoituspeleihin. Ilahduttaa, että pystymme tekemään näin hyvää yhteistyötä lähialueen seurojen kanssa.”

Koronatilanteen salliessa alueelliset sarjat pääsevät toivottavasti ensi viikolla käynnistymään. Seuraavat ottelut pelataan T09 -sarjassa keskiviikkona 19.5. Klo 19 Safarilla (vastassa GBK) ja T10 -sarjassa Nivalan Den-areenalla lauantaina 22.5. klo 13 (vastassa HK) ja klo 14 (vastassa FC-92). Toivotaan tytöille tsemppiä ja pelaamisen iloa alkavaan sarjaan!

Joukkue kiittää seuraavia yrityksiä tuesta:



Seuran uusimmat