Helle- ja voittoputki jatkuu
Julkaistu: 06.07.2021 00.00

Helle- ja voittoputki jatkuu

Viime viikolla 28.6 D-tytöt kohtasivat kotikentällään OuHun. Muutama loukkaantuminen vaikutti vielä viime hetkillä peliin valmistautumiseen ja kokoonpanoon. Heti pelin alusta lähtien Ouhu piti vauhtia yllä ja tuli kovaa tilanteisiin. Meidän tytöt olivat aluksi vähän ihmeissään, kun tilaa ei ollutkaan niin paljon. Nopeasti tytöt kuitenkin pääsivät rytmiin mukaan. Ensimmäinen maali oli taidonnäyte kotijoukkueen syöttöpelistä: useampi syöttö löysi oman pelaajan, ja lopulta Justiina antoi maalille ratkaisevan syötön, josta Emma laukoi pallon varmasti maaliin. Toista maalia saatiinkin sitten odottaa toiselle puoliajalle saakka. Maali syntyi Säteen pitkästä rajaheitosta rankkarialueen tuntumaan Eeville, josta tämä pisti pallon maaliin. Kolmas maali oli puolestaan Säteen tahtomaali, jossa hän pusersi itsensä usean puolustajan läpi ja iski itse pallon maaliin. Pelissä etenkin Natalia maalilla onnistui erinomaisesti ja hän näytti myös kapteenina esimerkkiä koko joukkueelle taistelutahdosta, jota tarvittiin ensimmäisen neljänneksen mennessä tytöillä hieman alavireisesti. Myös Juliette onnistui ja pelasi jälleen pallovarmasti oman tonttinsa. Vastustajan kovasta tsempistä huolimatta kotijoukkueen taito ja yhtenäisyys ratkaisivat pelin voiton meille. Jatkossa kuitenkin pitää vielä lisätä kovuutta ja intensiteettiä, jos haluamme kehittyä ja pystyä taistelemaan vielä kovempia joukkueita vastaan.

Lauantaina 3.7 tytöillä oli peli Kalajoella K-palloa vastaan. Jälleen pelaajia hieman kierrätettiin, ja tällä kertaa mukana oli enemmänkin 2010 syntyneitä tyttöjä. Pelissä haluttiin nähdä taistelua ja rohkeutta kentällä. Alussa peliä ei saatu parhaalla mahdollisella tavalla pyörimään ja vastustajan pitkät avaukset tuottivat ongelmia osin siksi, että puolustuksen ja keskikentän väli venyi liian pitkäksi. Tällaisen tilanteen päätteeksi vastustaja pääsikin rankaisemaan avausmaalilla. Pelin edetessä meidän tyttöjen taistelutahto löytyi ja peli parani. Tasoitusmaali syntyi Julietten hienon kuljetuksen päätteeksi. Tästä tytöt saivat "hengen" päälle, ja Saran voittomaali tuli lyhyen kulman seurauksena komealla laukauksella rangaistusalueen rajalta. Pääosin peli oli Ylivieskan hallinnassa, mutta vastustajien pitkät avaukset tuottivat muutamia vaaratilanteita. Ylivieskan molemmat maalivahdit - Emma ja Emmi - pelasivat erinomaista peliä. Pelin lopussa Emmi pelastikin muutaman tilanteen hienoilla torjunnoilla. Kokonaisuutena tytöt taistelivat hienosti kuumassa kelissä. Helle ehkä hyydytti vastustajaa enemmän, vaikka vaihtopelaajia heillä olikin useampi. Tässäkin ottelussa kapteeni Juliette kantoi hyvin vastuuta ja tsemppasi joukkuetta omalla työmyyrämäisellä ja taitavalla otteellaan.


D-tyttöjen peleihin on pyritty ottamaan mukaan mahdollisuuksien mukaan 2010 pelaajia, ja he ovat onnistuneet peleissä hyvin. Tämän on mahdollistanut se, että myös T14, P11 ja P12 tarvitsevat välillä meiltä apuja, jolloin osa meidän tytöistä on pelannut enemmän niitä pelejä. Välillä ollaan myös lepuutettu joitain pelaajia, jotta kaikki saavat peliaikaa kesän aikana. Ja palautumisellekin on tärkeää antaa riittävästi aikaa pelien ja treenien välissä . Myös tulevissa peleissä kokoonpanot tulevat olemaan hiukan erilaiset joka pelissä.

T12 alkusarjan viimeinen ottelu pelataan tulevana torstaina 8.7 vieraspelissä LBK:ta vastaan.

Seuran uusimmat