D-tytöt ansaitusti sarjan kärkipaikalla
Julkaistu: 12.07.2021 00.00

D-tytöt pelasivat to 8.7 Luodossa, missä vastassa oli LBK. Pelin alku oli hieman nihkeää: ei pidetty tarpeeksi leveyttä kentällä, vaan yritettiin puskea eteenpäin liikaa keskustan kautta. Vastustaja tukki keskikentän, eikä siitä ollut mahdollista päästä läpi. Muutamia maalipaikkoja kuitenkin saatiin luotua, mutta vastustajan maalivahti pelasi nämä tilanteet hyvin. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuttiin tekemään kuitenkin yksi maali, mikä vähän rentoutti peliä. Toisella jaksolla Ylivieskan tyttöjen oma peli lähti sujumaan tuttuun tapaan mallikkaasti. Heti jakson alkuun tytöt tehtailivat kolme maalia kahteen minuuttiin, minkä jälkeen pallo liikkuikin hyvin meidän hallinnassa. Nyt onnistuttiin pitämään hyvin leveyttä yllä, jolloin keskelle saatiin lisää tilaa, ja siten keskikenttä pääsi paremmin rakentamaan peliä. Laitojen kautta päästiin hyviin hyökkäyksiin, ja kun myös viimeistely onnistui useamman kerran, oli voitto ansaittu! Peli päättyi lukemin 0-6. Maalien viimeistelyssä onnistuivat tänään Säde (2), Sara (2), Eevi ja Sanni. Useampaankin maaliin olisi ollut mahdollisuudet, mutta myös toisella jaksolla vastustajan maalivahti onnistui estämään useamman maalin synnyn.

Tyttöjen alkusarjan pelit ovat sujuneet todella hyvin, ja joukkue pitääkin ansaitusti sarjan kärkipaikkaa 9/9:llä voitolla! Joukkueessa vallitsee positiivinen henki ja yhdessä tekemisen meininki: pelikavereita kannustetaan ja tuetaan. Joukkue on pelannut vahvasti niin yksilö-, mutta etenkin myös joukkuetasolla peliä fiksusti ja taitavasti rakennellen. Nähtävissä on ollut, että tytöt luottavat sekä omaan että pelikaverin tekemiseen ja tilaa on opittu käyttämään kentällä hyvin niin pituus- kuin leveyssuuntaankin. Tyttöjen pallonhallinta ja -liikuttelu joukkueena on vahvaa ja 1v1 -tilanteissa on kehitytty rauhallisuudessa, rohkeudessa ja teknisessä taitavuudessa.

Tästä on hyvä jäädä ansaitulle kesätauolle. T12-sarjan pelejä jatketaan taas heinäkuun lopulla ja elokuun alussa kun kevätkierroksen viimeiset pelit pelataan Ylivieskassa ja Kokkolassa. Mukavaa kesän jatkoa kaikille!