D-tytöt mukana Kaleva Cupissa
Julkaistu: 29.08.2021 00.00

D-tytöt mukana Kaleva Cupissa

Kaleva Cup on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty jalkapalloturnaus. Turnauksessa pelaavat Pohjois-Suomen parhaat D12 ikäiset tyttö- ja poikajoukkueet, ja mukaan kutsutaan yksi joukkue myös Oulun eteläiseltä alueelta sanomalehti Kalevan levikkialueelta. Ylivieskan joukkueita on osallistunut turnaukseen useita kertoja vuosien aikana, ja pojissa Ylivieska on saavuttanut siellä myös menestystä yhden voiton, parin hopean ja parin pronssin verran.

D-tytöt eivät ole useampaan vuoteen pelanneet Oulun joukkueita vastaan. Jo ennen turnausta oli tiedossa, että pohjoisen joukkueet eivät normaalisti pelaa 2009 syntyneiden sarjoja ollenkaan, vaan he ovat pelanneet 08 -sarjoissa sekä pojissa. Osa pelaajista pelaa myös Pohjoisen Suomen liigaa 2008 sarjassa. Tämä huomioiden tiedossa oli siis kovien pelien viikonloppu! Suurella innolla lähdimmekin nyt turnaukseen katsastamaan omaa tämänhetkistä tasoa. Joukkueessa oli mukana Amelia, Eevi, Emma, Juliette, Justiina, Natalia, Ninni, Sanni, Sara, Säde sekä vahvistuksena Aurea, joka pelaa -08 pojissa.


Perjantain ensimmäisessä pelissä saatiin vastaan turnauksen ennakkosuosikki ONS. Pelissä oltiin alkuun vielä vähän jännittyneitä, eikä oikein uskallettu pelata pallollisena omalla tasolla. Puolustaessa kuitenkin uskallettiin mennä rohkeasti riistämään palloa ja vaikeutettiin vastustajan peliä. Ylivieska pysyi fyysisessä ja kovatempoisessa pelissä hyvin mukana. Peli päättyi ONS:in voittoon lukemin 3-1. Tähän tulokseen voitiin kuitenkin olla tyytyväisiä, sillä olihan vastustaja ennakko-odotuksissa mestarisuosikki.


Perjantai-illan toisessa pelissä HAUPA:aa vastaan Ylivieskan tytöt väläyttelivät jo omaa taitotasoaan, mutta peli oli haastava vastustajan potkiessa ja heittäessä koko ajan pitkää palloa meidän puolustuspäähän. Vastustaja myös tuli kovaa päälle, ja meillä syöttöjen vastaanotot hiukan liikaa pomppivat. Tässä pelissä nähtiin kuitenkin mm. Säteen upea ja tarkka vapaapotkumaali boxin edustalta suoraan muurin yli maalin vasempaan ylänurkkaan. Ylivieska olikin pelissä pitkään tasapisteissä kiinni, kunnes HAUPA siirtyi viimeisellä peliminuutilla 1-2 johtoon. Kaikkinensa peli tarjosi meille hyvää harjoitusta kovista peleistä ja vaikeista pitkistä palloista.


Ylivieskan peli parantui peli peliltä. Lauantai-aamuna viimeisessä alkusarjan pelissä kohdattiin OHF/Turkoosi. Tässä pelissä meidän tytöt pelasivat jo totutulla joukkueen tyylillä: syötöt kulkivat paremmin pelaajien välillä, ja pystyttiin myös murtautumaan maalintekopaikkoihin. Peli päättyi ansaitusti Ylivieskan 1-2 voittoon. Tämän voiton myötä Ylivieska oli oman alkulohkonsa kolmas, mikä tarkoitti sitä, että turnauksen viimeisessä pelissä kamppailisimme sijoista 5.-6.


Sijoituspelissä vastaan asettui Limingan Pallokarhut. Ylivieska pelasi alusta alkaen todella hyvää pallonhallintapeliä, ja etenkin ensimmäisellä jaksolla peli kulki mallikkaasti ja saimme luotua useita paikkoja, joista olisi voinut ratkaista pelin. Joukkue lähti rakentamaan peliä lyhyillä avauksilla, siinä missä vastustajan pelityyliä kuvasi pääsääntöisesti pitkät avaukset. Harmillisesti varsinainen peliaika päättyi 0-0 tasatilanteeseen, vaikka ihan toisen erän lopullakin Ylivieska loi vielä vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Vastustajan maalivahti oli kuitenkin erittäin hyvä. Tasatulos johti rankkarikisaan, mikä tällä kertaa kääntyi liminkalaisten voitoksi. Tästä pelistä kuitenkin näki, että pystymme hyvään pallonhallintapeliin myös pohjoisen kovimpia tämän ikäluokan joukkueita vastaan!





Kaikkinensa turnauksesta lähdettiin hakemaan kovia pelejä, ja niitä myös saatiin. Peleissä taisteltiin ja pelattiin kovaa, mikä on hyvä asia, sillä juuri tätä kovuutta ja tempoa tarvitaan myös tulevaisuudessa entistä enemmän. Peli-ilo ja hyvä tekemisen meininki säilyi koko turnauksen ajan. Vaikka tuloksissa ei tällä kertaa pärjätty, niin jokaisen kohtaaman joukkueen kanssa pystyttiin pelaamaan tasaiset ja hyvät pelit. Tytöt uskalsivat myös pelata samalla rohkealla pelityylillä, jota on totuttu näkemään sarjapeleissäkin. Valmentajan sanoin: ”Joukkueen menestystä tärkeämpänä pidän pelaajien kehitystä, ja meidän jokainen tyttö pelasi oman pelipaikkansa hyvin ja osa kehittyi silmin nähden jo tämän turnauksen aikana.”

Joukkueesta myös palkittiin kaksi pelaajaa henkilökohtaisilla palkinnoilla: Aurea pokkasi turnauksen parhaan puolustajan palkinnon ja Säde valittiin turnauksen tähdistökentälliseen.


Kaikki pelaajat sekä valmentajat saavat olla siis erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä itsestään!


Seuran uusimmat