Huh, mikä peliviikko!
Julkaistu: 06.09.2021 00.00

Huh, mikä peliviikko!

D-tytöt eivät paljoa ehtineet levätä Kaleva-cupin jälkeen, kun neljän päivän sisälle ajoittui peräti kolme sarjapeliä. Tiistaina 31.8 tytöt kävivät vierailulla Kokkolassa, missä vastaan asettui KPV/Vihreä. Odotettiin tiukkaa peliä, mutta heti alusta alkaen kävi selväksi, että peli oli täysin Ylivieskan hallintaa. Tytöt pelasivat joukkueena erittäin hyvin, vaikka normaalikokoonpanosta poiketen mukana oli jälleen sairastumisten vuoksi 2010-syntyneitä tyttöjä, jotka eivät ole montaa T12 sarjan peliä pelanneet. Kentällä tehtiin töitä joukkueena, syötöt kulkivat helponnäköisesti ja pallo liikkui hyvin sinne, minne haluttiin. Peli päättyi 1-5 Ylivieskan voittoon. Peppi (2), Iina ja Sara (2).

Heti seuraavana päivänä pelit jatkuivat Oulaisissa, missä vastassa oli Huima. Peliin lähdettiin samalla kokoonpanolla kuin Kokkolassa. Edellisten päivien peliruuhka mahtoi näkyä ylivieskalaisten otteissa, ja väsymys -oli se sitten fyysistä tai henkistä- painoi. Pelistä tuli vaikea, ja myös tuulinen kylmä keli ja kenttä toivat omat haasteensa. Ylivieska hallitsi peliä, mutta terävyys uupui ja maalinteko ei meinannut onnistua hyvistä tilanteista huolimatta. Onneksi yksi maali saatiin kuitenkin aikaiseksi ajassa 51min. Tästä käynnistyi tahtojen taistelu, kun OuHu pyrki vimmatusti tasoittamaan pelin, ja lopulta onnistuikin siinä kaukaa lauotulla roikkumaalilla 63minuutin kohdilla. Ottelun lopputulokseksi jäi 1-1. Maalintekijä tänään Sanni.

Yhden ansaitun lepopäivän jälkeen perjantaina 3.9 pelattiin jälleen, tällä kertaa pitkästä aikaa kotikentällä Safarilla, jonne vieraaksi saatiin KPV-10. Keskiviikon väsymys oli tipotiessään ja Ylivieskan joukkue oli hyvässä pelivireessä. Täytyy todeta, että tytöt hallitsivat jälleen peliä ja olivat taitavia joka osa-alueella. Pallosta taisteltiin hyvällä asenteella, prässissä onnistuttiin, kaksinkamppailut voitettiin ja pallo liikkui sujuvasti pelaajien välillä. Peliin tehtiin pieniä muutoksia niin, että tehostettiin hyökkäystä, mikä tuottikin tulosta. Tällä kertaa hyödynnettiin jokainen maalintekopaikka ja niitä tehtailtiin lähes liukuhihnalta. Vastustajalla ei puolestaan ollut menemistä meidän maalille. Peli päättyi Ylivieskalle 14-0. Sanni (3), Säde (7), Iina, Ninni, Juliette ja Sara.


Myös T11 joukkue urakoi viikonloppuna päättäen sarjakautensa kahteen miniturnaukseen. Lauantaina pelattiin kotikentällä Safarilla ja sunnuntaina Nivalassa.

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastassa oli PEFF Röd. Peli alkoi vähän nihkeästi, ja tytöt lähtivät ehkä liikaa mukaan vastustajan kävelytempoon. Siihen nähden, että PEFF:llä oli todennäköisesti vasta vähän aikaa pelanneita tyttöjä joukkueessaan, me olisimme voineet pelata sähäkämmin. Toisella puoliajalla peli kuitenkin parantui. Maaleilla mitattuna -joita tehtailtiinkin peräti seitsemän- peli oli varsin onnistunut. Peli päättyi Ylivieskalle 7-0. Maaleja tekivät Iita (2), Tilda, Julia, Amelia, Ella ja Iida.

Toisessa pelissä kohdattiin PEFF Gul, joka olikin sitten jo huomattavasti kovempi porukka. Mekin uskalsimme paremmin pelata omaa peliä, ja nyt peli nätti hyvältä! Kaksinkamppailut onnistuivat ja syötöt löysivät perille omille pelaajille. Tytöt osasivat pelata leveyteen ja kierrättää palloa. Peli päättyi meille 2-0. Maalintekijät Ella ja Minea.


Sunnuntaina 5.9 pelattiin T11-sarjassa meidän tyttöjen osalta sarjan viimeiset pelit. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli KPV. Ylivieska hallitsi pallollista peliä koko pelin ajan. Tytöt pelasivat hyvin ja maalintekokin onnistui. Peli päättyi Ylivieskan ansaittuun voittoon 7-1. Maaleja tekivät Veera, Iida, Iita (2) ja Ella (3).

Päivän toisesta pelistä muodostuikin sitten tiukempi, kun vastaan asettui FC-92. Ensimmäisellä jaksolla peli oli taas hieman kävelyvauhtista, ja jäimme liikaa katsomaan vierestä, miten pelikaveri onnistuu sen sijaan, että kaveria olisi aktiivisesti yritetty auttaa. Toisella jaksolla tytöt kuitenkin syttyivät pelaamaan ja saivat tehtyä kaksi maalia vieden pelin nimiinsä 2-1 voitolla. Maaleja tekivät Tilda K. ja Iida.

T11 sarja on nyt siis saatu päätökseen. Pelejä pelattiin sarjassa 16, joista voittoja oli 7, tasapelejä 3 ja häviöitä 6. Maaleja tehtiin yhteensä 42 ja päästettiin puolestaan 27. Kauteen voidaan olla kokonaisuudessaan oikein tyytyväisiä! Pelit ovat olleet hyviä, tasaisia ja kehittäviä, ja uudetkin pelaajat ovat päässeet hyvin mukaan joukkueen pelitapaan. Kiitos kaikille!

Tällä viikolla sarjapelit jatkuvat T12 -sarjassa tiistaina Safarilla klo 19.00, jolloin vastassa LBK. Tervetuloa kannustamaan!

Seuran uusimmat