E-tytöt voittoon Next Ylivieska Cupissa
Julkaistu: 13.09.2021 00.00

E-tytöt voittoon Next Ylivieska Cupissa

E ja D-tytöt osallistuivat lauantaina 11.9 kahdella joukkueella seuran omaan syysturnaukseen ”Next Ylivieska Cupiin”. T12 joukkueessa pelasivat Amelia, Eevi, Emma, Juliette, Justiina, Ninni, Peppi, Sanni, Sara, Säde, Taika ja Tilda T. Joukkue pelasi turnauksessa P09-10 sarjassa, koska tytöille ei tällä kertaa muodostunut turnaukseen omaa sarjaa vähäisen osallistujamäärän vuoksi. T11 joukkue pelasi T2010-2011 sarjaa ja joukkueen kokoonpanossa olivat mukana Ella, Iida, Iita, Milla, Neela, Ninna, Ronja, Sara H, Tilda K ja Veera. Lisäksi P09 joukkueissa pelasivat meidän tytöistä Emmi, Iina, Julia ja Minea.

P09-10 -sarjassa joukkueet oli jaettu kolmeen lohkoon. Tytöillä oli vastassa omassa lohkossaan Haapajärven Kiilat, FC Ylivieska P10 sekä toisena tyttöjoukkueena FC Sport Vaasasta. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin HK. Peli oli ensimmäisellä puoliajalla varsin tasainen ja voi jopa sanoa, että alkuun tyttöjen hallintaa. Toisen puoliskon lopulla tapahtui kuitenkin jonkinlainen notkahdus, ja pojat onnistuivat maalinteossa peräti kuusi kertaa. Tyttöjen ainoaksi maaliksi jäi Säteen varma rankkumaali. Pelin lopputulos 6-1 ei kuitenkaan kerro aivan koko kuvaa pelinkulusta tai joukkueiden tasoerosta. Toinen peli FC Sportia vastaan sujui tytöiltä hienosti ja pallo liikkui halutulla tavalla. Pelin rakentelussa hyödynnettiin hienosti alakertaa ja leveyttä, syötöt kulkivat ja tytöt saivat luotua paljon hyviä tilanteita hyökkäyspäässä. Tässä pelissä maaleja viimeistelivät Sanni (2) sekä Peppi, joka ohjasi pallon maaliin Julietten varman kuljetuksen ja upean syötön päätteeksi. Peli päättyi meidän 3-1 voittoon. Päivän viimeinen peli käytiin ”omia” vastaan, kun vastaan asettui Ylivieskan 10-pojat. Tässä pelissä ”tytöt määräsivät tahdin” ja pallo kulki hienosti. Harmillisesti maalit vain jäivät lukuisista vaarallisista tilanteista huolimatta uupumaan vastustajan maalivahdin pelatessa huippupelin. Lopulta peli päättyi lukemiin 0-0. Erityismaininnan tästä pelistä saa Tilda.T, joka pelasi tänään vasta toista kertaa 09-tyttöjen kokoonpanossa -ja hyvin pelasikin!


T10-11 sarjassa oli harmittavasti mukana vain kolme joukkuetta. T11 joukkueen saldona turnauksesta oli hienosti 4 voittoa neljästä pelistä, maalierolla 24-2. Molemmat vastustajat olivat nuorempia, ja osittain myös siksi tasoero oli selvä. Ensimmäisissä peleissä tyttöjen otteissa oli nähtävillä pientä arkuutta. Peli sumppuuntui keskelle ja tästä johtuen tila oli vähissä. Päivän edetessä peli kuitenkin sujuvoitui ja kentän leveys osattiin hyödyntää, jolloin syötöt ja maalintekotilanteet paranivat. Kaikkinensa oli hienoa nähdä, kuinka tytöt -sekä uudet että vanhat pelaajat - ovat kauden aikana kehittyneet. Peli-ilo, sekä kaverin kannustaminen ja tukeminen näkyivät myös kentällä. Turnauksen aikana peräti seitsemän tytöistä haastoi itsensä ja rohkeni maalivahdiksi. Kaikki maalivahdit myös onnistuivat hienosti -puolustuksen urhealla tuella. Myös maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla, ja siitä osoituksena peräti 24 tehtyä maalia. Maaleja tekivät Neela (8), Ella (6), Milla (3), Iita (2), Tilda (2), Veera (2) ja Ninna.


Myös Emmi, Julia, Minea ja Iina onnistuivat omissa peleissään poikien joukkueissa. Tytöt saivat hyvää kokemusta kovatempoisista peleistä ja he pelasivat rohkeasti. Iina onnistui myös tekemään maalin viimeisessä pelissään Nivalalaisia vastaan. Poikien kanssa pelaaminen kehittää tyttöjä ja siksi on hienoa, että joukkueemme tytöt ovat päässeet tänäkin kesänä laajalla rintamalla pelaamaan poikien joukkueissa. Tästä yhteistyöstä kiitos poikajoukkueiden valmentajille.

Tämän turnauksen kokemusten myötä on hyvä jatkaa kohti kesäkauden viimeistä turnausta Syyssarkkista, jossa varmasti päästään mittaamaan joukkueen tasoa vastuksen koventuessa. Kempeleeseen lähdetään laajalla rintamalla kun lähes jokainen joukkueen pelaaja on mukana. Samalla saamme viettää mukavan yhteisöllisen viikonlopun joukkueen kesken kun joukkue majoittuu yhdessä viikonlopun ajan. Valmentaja uskoo tuon viikonlopun parantavan joukkuehenkeä entisestään kävi turnauksessa sitten kuinka vain.

Seuran uusimmat