Raskas pelisää Nivalassa, maalivahdit torjuivat kovia vetoja.
Julkaistu: 20.06.2021 00.00

Tänään lähtökohdat olivat samat kuin viikko sitten kotiareenalla pelatuissa peleissä, kun vastaan asettuivat Nivalan DEN- areenalla vanha tuttu Lohtajan veikot ja uusi tuttavuus Kalajoen K-Pallo. Viimekaudella Love oli meille vielä liian kova pala purtavaksi, kun hävisimme molemmat pelit heitä vastaan 3-0 ja 0-10, joten lähtökohtaisesti lähdimme peliin altavastaajina. Molempiin peleihin oli tänään samat kokoonpanot, joissa pelasivat: Aino, Ellen, Emilia, Emma, Enna, Erika, Hilda, Martta, Minea, Minja, Minni, Mirette, Pihla, Roosa-Marja, Saara ja Sara.

Ensimmäisen pelin kapteenina toimi Mirette.

Sää lämmittelyjä aloittaessa oli ukkosta enteilevä, lämmin ja raskas ja alkulämmittelyissä jo näytti, että jalat olivat tytöillä melko painavat. Jostakin taas saatiin kaivettua pelimotivaatiota, vaikka pelin alku mentiinkin puoliteholla ja välillä jäätiin ihan paikalleenkin. Sää oli onneksi yhtä raskas molemmille osapuolille ja peli olikin yllättävän tasaista vääntöä.

Ensimmäisellä puoliskolla Ylivieskalle luotiin mahdollisuus mennä johtoon, kun Minja keskitti syötön hienosti maalille, josta Emma sai hyvän vedon kohti maalia, jonka maalivahti kumminkin torjui. Hetken päästä Minja sai vielä itse maalipaikan, mutta veto ei aivan osunut kohdalleen ja Loven maalivahti nappasi pallon varmasti kiinni. Ensimmäisessä pelissä nähtiin mm. Pihlalta väsymätöntä peliä ja juoksuja laidassa kentän molempiin päihin aina tilanteen mukaan. Myös Lovelta nähtiin muutamia vaarallisia maalipaikkoja, jotka Maalissa pelannut Minni torjui rohkeasti ja varmasti. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Emma oli pääsemässä läpi pallon kanssa, jolloin Loven pelaaja rikkoi kaatamalla Emman ja Ylivieska sai tilanteesta vapaapotkun. Minja asettautui antamaan potkun, mutta hyvästä hyökkäyspään taistelusta huolimatta pallo ei löytänyt tietään maaliin ja väliajalle mentiin luvuissa 0-0.

Toinen puoli aika oli parempaa ja vauhdikkaampaa peliä, vaikka keli oli armottoman läkähdyttävä. Ellen jatkoi maalilla Minnin aloittamia varmoja otteita ja Loven maalipaikat pysähtyivät pääosin puolustukseen tai viimeistään maalivahtiimme, mutta aivan peliajan lopulla Love pyöritti armottomasti pallon Ylivieskan päädyssä, ja kovasta yrityksestä huolimatta palloa ei saatu pois omalta alueelta. Lopulta Loven pelaaja nosti pallon korkealle Ylivieskan verkkoon, antamatta mahdollisuutta torjuntaan, joten Love siirtyi 0-1 johtoon pelin 38 minuutilla, joka jäikin pelin ainoaksi maaliksi. Viime vuoden lukemiin verraten, tulos oli meille kuitenkin erittäin hyvä. Vihreän kortin pelistä nappasi Ellen.

Toiseen peliin ilma alkoi hieman viiletä ja pelaaminen helpottui hieman. Kapteenina toisessa pelissä toimi Erika ja ensimmäisenä maalille asettui Minja. Peli lähti ensimmäistä peliä paremmin rullaamaan, mutta hieman kankeutta tässäkin pelissä oli. Ensimmäinen Ylivieskan paikka kutistui täpärään paitsioon. Hyökkäys päässä nähtiin hienoa yhteistyötä, kun Sara ja Pihla löysivät hienosti syötöt toisilleen, mutta tästä tilanteesta ei vielä maaleja syntynyt. Kuitenkin jo pelin 9 minuutin kohdalla Sara murtautui mylläkän läpi pallon kanssa pistäen Ylivieskan 0-1 johtoon. K-Pallo sai myös mahdollisuuden maalintekoon, mutta ensimmäinen yritys kilpistyi taskuraketti Ellenin hienoon spurtiin ja puolustukseen ja toinen paikka Minjan varmaan torjuntaan. Ylivieskalla oli mahdollisuus lisätä johtoa, kun Martta sai vielä puoliajan lopulla hyvän maalipaikan, mutta tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toisella puoliajalla ilma viileni vielä enemmän ja sade näytti todennäköiseltä. Pelaaminen muuttui kuitenkin koko ajan helpommaksi, ja tytöt jaksoivat hienosti lähteä pelaamaan päivän viimeistä 20 minuuttista. Jo pelin 27 minuutilla nähtiin hieno tilanne, kun Emma katkaisi K-pallon maalivahdin avauksen, josta pallo kimposi Saralle, joka potkaisi tarkan potkun maalin vasempaan alakulmaa, lukemat Ylivieskalle 0-2 ja Saralle jo päivän toinen maali.

Viimeisen 10 minuutin aikana väsymys alkoi jo painaa molempia joukkueita, mutta pääosin pallo saatiin pidettyä K-pallon päässä ja Erika sai olla maalilla rauhallisin mielin. Erityisesti sisko Ellen, piti huolen siitä, että palloa ei Ylivieskan päässä nähty, she´s here, she´s there, she´s everywhere sopikin tässä tilanteessa Elleniin mainiosti. Väsymätön puurtaminen saikin kruununsa, kun Ellen sai hyvän syötön Martalle maalin edustalle, josta Martta epäröimättä siirsi pallon K-Pallon verkkoon ajassa 35 minuuttia. Pelin loppupuolella joukkueen uusin tulokas Saara oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sai jopa 3 hyvää maalipaikkaa, mutta tällä kertaa pallo ei vielä maalin asti päätynyt. Peli loppui lukemiin 0-3 Ylivieskan hyväksi. Vihreän kortin pelistä sai Emma.

Erityismaininnan näistä peleistä saa Ylivieskan puolustuspelaaminen, ja erityisesti kaikki neljä maalivahtia, joilta nähtiin hyviä torjuntoja, nopeita pelin avauksia ja hyvää pelisilmää. Positiivista on myös se, että piirisarjan 4 pelatussa pelissä jo seitsemän pelaajaa on onnistunut maalinteossa. Myös hyviä syöttöjä ja yhteispeliä on nähtävissä ja treeneissä harjoiteltuja asioita on saatu vietyä peliin mukaan, harjoitteleminen siis kantaa hedelmää.

Nyt hetki huilataan peleistä ja nautitaan keskikesän juhlinnasta, ennen kuin suunnataan kohti Kokkolan pelejä.