Tasuri ja niukka häviö, mutta olo kuin voittajilla!
Julkaistu: 01.07.2021 00.00

Eilen pelasimme ensimmäistä kertaa Kokkolassa ja tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun pelasimme iltapelin piirisarjassa. Otteluun valmistautuminen oli siis tällä kertaa hieman erilaista. Sää oli kuin tilauksesta hieman edellisiä päiviä viileämpi ja ennakolta ajateltuna helpompi pelien kannalta, mutta vastustajat olivat sitäkin kovempia ja Kokkolan kova tuuli toi peliin omat haasteensa.

Vastaan asettuivat tänään Kokkolan joukkueet GBK ja KPV. GBK:ta vastaan pelasimme viime vuonna tasaiset ottelut, joista tulokseksi tulivat voitto ja häviö. KPV:tä vastaan sen sijaan pelasimme jopa kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä menivät selvin lukemin KPV:lle, mutta piirisarjan viimeisessä pelissä saimme pelattua tiukan 1-1 tasapelin, ja meillä oli jopa mahdollisuus voittoon. Tästä kamppailusta tytöille on jäänyt nälkää voittaa KPV, mutta peliin lähdimme altavastaajan asemasta.

Kokoonpanoon lähtivät tällä kertaa mukaan Lilja, Mandi, Melissa, Vanessa, Siiri, Emppu, Mette, Minni, Sara, Pihla, Hilda, Minja, Martta, Ellen, Erika ja Minea.

Ensimmäisen pelin kapteeniksi GBK:ta vastaan asettui Ellen, jolta olemme tämän kauden aikana nähneet hyviä ja monipuolisia suorituksia kentällä. Maalin vartijaksi saimme ensimmäiseksi Mandin. Peli alkoi meidän osalta hyvin kun taas GBK haparoi hieman alussa. Jo viiden minuutin kohdalla meillä oli mahdollisuus mennä johtoon, kun Erika löysi huippusyötöllä Minean, joka pääsi pallon kanssa puolittain läpi, mutta pallo karkasi hieman, jolloin maalivahti ehti väliin ennen kunnon potkua. Pari minuuttia myöhemmin Sara sai kuitenkin sijoitettua pallon tarkasti GBK:n maaliin ja lukemat Ylivieskalle 0-1. Ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla GBK:n maalivahti otti pallon käsiinsä maalivahdin alueen ulkopuolella, josta Ylivieska sai vapaapotkun. Vapaapotkua asettui antamaan Lilja, joka saikin hienon vedon yli vastustajan muurin, mutta lopulta pallo meni kuitenkin hieman ohi maalista. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella GBK pääsi paremmin peliin kiinni, eikä Ylivieska enää hallinnut peliä niin paljoa.

Sama meno jatkui toisella puoliajalla ja tilanteita syntyi molemmissa päissä. Ylivieskan maalilla Ellen piti maalia hyvin pystyssä ja Ylivieska sai paljon maalipaikkoja, mutta pallo kartteli sitkeästi maaliverkkoa. Pelin loppupuolella GBK pääsi hyvään hyökkäykseen ja sai kovan vedon maalille, jonka Ellen torjui, mutta pallo kimposi takaisin peliin. GBK pääsi harmillisesti ensimmäisenä irtopalloon kiinni ja tällä kertaa pallo sujahti Ylivieskan verkkoon tasoittaen pelin 1-1. Tämä jäi pelin loppulukemaksi.

Tämä peli ei ollut tyttöjen parhaimmistoa, mutta riitti tänään tasuriin. Vihreän kortin jälkikäteen pelistä sai Minea, jolta olemme tällä kaudella nähneet joka pelissä loistosuorituksia ja taisteluhenkeä. Tänään maalit jäivät paikoista huolimatta harmillisesti syntymättä. Sen verran kovaa peli kuitenkin oli, että irtosipa sen aikana puolihuomaamattomasti myös yksi maitohammas. : )

Maalintekijä Sara kaksintaistelussa pallon herruudesta.

Minja rakentamassa Ylivieskan hyökkäystä.

Toisessa pelissä KPV:tä vastaan kapteenina toimi Emmaliina, eli Emppu, joka viime kaudella pisti pallon KPV:n verkkoon pariin otteeseen. KPV tiedettiin olevan kova vastus, ja tytöt näyttivät syttyvänsä juuri näissä peleissä. Maalin ensimmäiselle puoliajalle asettui Minni. Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja KPV oli alussa odotetusti hieman vahvempi, mutta Ylivieskan puolustus oli myös vahvaa ja viiden minuutin kohdalla nähtiin hieno hoksaus Minealta, kun hän syötti Liljalle pallon puolustukseen ja Lilja sai hienon purkupallon pois Ylivieskan alueelta. Hetken päästä kuuden minuutin kohdilla, Emppu pääsi maalipaikoille, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt. Tyttöjen päästyä peliin paremmin kiinni, peli sujui niin hyvin, että katkoja ei juurikaan tullut ja vaihdot venyivät pitkiksi. Lilja sai tehtyä lisää hyviä purkuja puolustuksessa ja taisteli kovaa puolustus päässä. KPV sai myös vaarallisen maalipaikan, mutta onneksemme kova potku sujahti maalin ohi. Minni teki myös maalissa hyviä torjuntoja ja maali pysyikin puhtaana aivan ensimmäisen puoliajan lopulle asti, jolloin KPV kovan painostuksen päätteeksi pääsi keskittämään pallon maalille, jossa Martta oli hyvissä puolustus asemissa. Harmillisesti pallo sujahti hieman Martan jalan ohi ja päätyi KPV:n hyökkääjälle, joka teki komean maalin suoraan syötöstä. Peli 1-0 Kokkolalle.

Toiselle puoliajalle päätettiin paiskoa vielä vähän löylyä lisää ja niin tehtiin. Lopullista taisteluhenkeä saatiin luotua, kun Emppu taisteli väkisin pallon itselleen Kokkolan puolustajalta ja pääsi viemään pallon boksiin asti, jossa Martta sai aikaan laukauksen, mutta harmillisesti maalivahti torjui vedon. Tämän jälkeen tytöiltä nähtiin paljon hyviä tilanteita ja yhtäkkiä Ylivieska olikin hivenen hallitsevampi osapuoli. Minea taisteli itselleen pallon ja maalipaikan jopa kahteen otteeseen, josta jälkimmäinen yritys pomppasi maalivahdin käsistä maaliviivalle, mutta edelleenkään tuuri ei ollut puolellamme. Myös Siiri pääsi yrittämään maalin tekoa, mutta pallo kaarsi ja kiersi maalia kuin kissa kuumaa puuroa ja kavennusta ei saatu syntymään.

Ei pallo kuitenkaan koko aikaa ollut Kokkolan päädyssä vaan välillä jouduimme puolustamaan omaa maalia tosissamme. Hilda pelasi tänään pahinta vastustajaamme vastaan parhaan pelinsä ja löysi sisäisen Emma Koivistonsa (Helmarit) ja taisteli puolustus päässä palloa pois KPV:n pelaajilta. Hilda palkittiinkin pelissä vihreällä kortilla. Myös Erika pysyi maalilla valppaana ja esim. Tuomaalan kaksosilta Vanessalta ja Melissalta sekä Minjalta nähtiin tänään hyvää, vauhdikasta ja taistelevaa peliä. Myös hyvät syötöt hivelivät jälleen taustajoukkojen silmiä ja vaikka loppulukemat jäivät Kokkolan eduksi 0-1, kapteeni Emmaliina tiivisti pelin lopulta näin: Me hävittiin, mutta me pelattiin hyvin! Kentältä poistuessa olo olikin kuin voittajilla ja häviöstä huolimatta hymyilytti. Tulimme testaamaan tämänhetkistä tasoamme, ja näimme että jopa pahin vastustajamme on voitettavissa, kunhan saadaan pallo pomppimaan sinne verkkoon asti, paikoista se ei jäänyt kiinni. Onneksi tälle kesälle on vielä kaksi revanssi mahdollisuutta loppukesästä. Nyt meillä onkin hyvin aikaa hioa uusia kuvioita Kaustisen peleihin 24.7.

Melissa kuljettaa palloa laitaa ylös. Tukena Siiri ja Sara, Martta ja Hilda varmistamassa puolustuksessa.

Tästä puolustus muurista KPV:n oli vaikea päästä ohi. Ellen, Minja, Minea, Vanessa, Mandi ja takana varmistuksena vielä Lilja.

Kapteenin näyttää esimerkkiä ja luo taistelutahtoa koko joukkueelle omilla otteillaan. Tänään vuorossa Emppu.