Omat virheet koituivat lopulta kohtalokkaiksi kotikentällä
Julkaistu: 22.08.2021 00.00

Halusimme tai emme, syksy kurkkii jo nurkan takana ja tänään pelasimme viimeiset kotipelit piirisarjassa tällä kaudella. Sää oli mukavan viileä pelata, eikä vettäkään onneksi tullut kuin muutamia pikku pisaroita. Vieraaksi saapuivat Nivala ja meitä vastaan pelasivat rakkaat Kokkolan vastustajat, joiden kanssa on tällä kaudella saatu hyvät ja tasaväkiset kamppailut aikaiseksi.

Ensimmäiseksi vastaan asettui KPV ja syysflunssan kurittaessa osaa joukkueesta, Ylivieskan kokoonpanossa pelasivat Minni, Sinna, Emmaliina, Emma, Roosa-Marja, Minja, Minea, Mandi, Siiri, Saana, Miisa, Enna, Aino ja Erika. Kapteenin nauhaa käsissään kantoi Minni, joka asettuikin ensimmäisenä vartioimaan Ylivieskan maalia.

Heti aloituksesta peli lähti hyvin käyntiin. Siiri syötti aloituksesta pallon Emmaliinalle, joka kuljetti pallon ylös ja syötti Miisalla, joka pääsi heti maalipaikalle, mutta valitettavasti peli ei lähtenyt heti lentoon maalilla, vaan KPV:n maalivahti torjui vedon. KPV ei tyttöjen räväkkää alkua kuitenkaan säikähtänyt, vaan hetken päästä KPV esitteli hyökkäysvoimaansa Ylivieskan päässä. Tytöt pelasivat kuitenkin tasaväkistä vääntöä ja tilanteet menivät tasaväkisesti kenttäpuoliskolta toiselle. Lämmittelyssä hyvää virettä esitellyt Minni ei oikeastaan koko puoliajan aikana päässyt esittelemään torjunta taitojaan ja tasaväkisen puoliajan jälkeen tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Puoliajalla tapahtui jotain ja toisen puolen alussa olimme hieman unessa. KPV pääsi hieman niskan päälle, mutta tytöt saivat kuitenkin pidettyä pallon jotenkuten pois maalilta, kunnes KPV pääsi hieman varkain läpi ja maali näytti varmalle. Veräjän vartijaksi asettunut Erika torjui ensimmäisen kovan vedon, mutta pallo kimposi torjunnasta takaisin KPV:n vasemman laidan pelaajalle, joka pääsi vetämään pallon lähes tyhjiin ja vei KPV:n johtoon 1-0.

Maalin jälkeen saimme jälleen kiinni pelistä ja loppua kohti, jopa hieman hallitsimme sitä, mutta maalien teko oli jälleen kerran tuskaisen työn takana, vaikka ainakin Empulla ja Ainolla oli paikat tasoittaa peli. Vedot vain lähtivät liian helppoina tai pallo joutui hukkaan ratkaisevilla hetkillä. KPV:n lisämaalit saimme kuitenkin estettyä, ja viimeisenä muurina ennen Erikaa puolustuksessa vartioi Minja, joka ei päästänyt ketään ohitseen ja pisti purku pallon, jos toisenkin omalta alueelta pois. Minja palkittiinkin joukkueen vihreällä kortilla pelin lopuksi.

KPV:n voitto jäi tällä kaudelle vielä haaveeksi, mutta pitäähän seuraavallekin kaudelle jäädä tavoitteita.

Toiseen otteluun GBK:ta vastaan asettuivat Emilia, Vanessa, Sinna, Emmaliina, Emma, Mette, Minea, Hilda, Martta, Pihla, Lilja, Mandi, Saana, Miisa, Iida ja Ellen. Kapteenin nauhaa kantoi Lilja ja maalin suulle asettuivat Miisa ja Mandi.

Myös GBK:ta vastaan peli lähti hyvin liikkeelle. Pihlalta ja Martalta oli hyvää yhteispeliä ja syöttelyä, ja pelin alussa Pihla pääsikin vetämään hyvän kudin, mutta harmiksemme veto osui tolppaan. Pihla on tulokaskaudellaan pelannut hyvää ja rohkeaa peliä ja maalin hänelle olisi tästä kyllä suonut. Hyvä yhteispeli jatkui tästä eteenkin päin, tällä kertaa Martan ja Vanessan syöttelypelin ansiosta, ja tytöt pääsivät monta kertaa maalipaikoilla, mutta ei, ei maalia tälläkään kertaa.

Noin 10 minuutin kohdalla Emmaliina runnoi itsensä läpi vasemmasta laidasta, mutta lopussa pallo karkasi päädystä yli, eikä maalillakaan olisi ollut ketään kenelle syöttää. Hetki tästä eteenpäin GBK oli vastahyökkäyksessä ja sai kovan vedon kohti maalia, tilanne näytti hyvältä ja Miisa oli asettautunut maalille hyvin ja sai pallon lähes hyppysiinsä, mutta kova veto lipesi kuitenkin otteesta eikä tuuri ollut meidän puolella, vaan pallo lirui Ylivieskan maaliin. Hetken päästä GBK:lla oli uusi paikka, mutta nyt pallo päätyi varmasti Miisan haltuun.

Hilda on tällä kaudella syttynyt erityisesti Kokkolan joukkueita vastaan ja tänään Hildalta nähtiin myös upea nousu puolustuksesta lähes maalilla asti, ja silti Hilda ehti vielä takaisin puolustukseen GBK:n vastahyökkäyksessä.

Ennen ensimmäisen puoliajan loppua, Mandi sai syötettyä Emmaliinalle hienon pystysyötön, ja Emppu runnoi jo toisen kerran itsensä väkisin läpi laidasta, vaikka vastustaja roikkui käsivarressa urakalla. Tällä kertaa pallo ei karannut, vaan Emppu sai hyvän ja kovan vedon ja tasoitti pelin 1-1. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi hyvin ja Vanessa pääsi heti kokeilemaan maalia, ja myös GBK:n maalivahdilla pallo lipsui käsistä, mutta meidän huonolla tuurilla ohi maalista. Hetken päästä Pihla antoi hienon syötön Martalle ja Martta löysi syötöllään Vanen oikealta ja Vane pääsi vetämään, mutta ei maalia. Maalin makuun edellisissä peleissä pääsyt Vane pääsi yrittämään vielä kolmannen ja neljännenkin kerran, mutta maalivahti tai GBK:n puolustus ehti aina väliin, eikä pallo mennyt edes tuurilla maaliin.

Pelin lopussa meille tuli oman pään virhe, kun palloa lähdettiin viemään keskeltä ylös ja GBK:n riistettyä pallon, mitään ei ollut tehtävissä vaan GBK pääsi tekemään voittomaalin lähes tyhjiin. Pelin loppulukemat GBK:lle 2-1. Vihreän kortin pelistä sai pitkän päivärupeaman taistellut Miisa.

Nämä häviöt jäivät hieman kaihertamaan, sillä erilaiseen lopputulokseen oli kaikki ainekset. Vastustajat tekivät maalit meidän omien oman pään virheiden jälkeen, joita ei ollut montaa, mutta ne koituivat sitäkin kohtalokkaammiksi. Meillä oli kummassakin pelissä myös hyviä maalipaikkoja, mutta maaleja ei vaan saatu aikaan. Paljon peleissä oli taas hyvää ja tytöistä voidaan olla hirveän ylpeitä. Joukkuehenki ja yhdessä tekemisen riemu on aivan mahtavaa. Jo lämmittelyissä oli hyvä tekemisen meininki ja etenkin toisessa pelissä lämmittelyt sujuivat tytöiltä jo lähes omin päin. Joukkuepelin lisäksi peleissä nähtiin myös hyviä, taidokkaita ja sisukkaita yksilösuorituksia.

Nämä pelit olivat hieman haikeitakin, sillä vaikka Veera on luvannut tulla mukaan vielä kauden viimeisiin peleihin ja kauden päätökseen, niin ensi viikolla treenien vetovastuun ottaa Sami. Joukkue perheineen muisti Veeraa kotiturnauksen jälkeen lahjalla ja muutama kyynelkin karkasi useammasta silmäkulmasta.

Nyt vielä kaksi viikkoa kovaa treeniä ja sen jälkeen suunnataan Nivalaan viimeiseen piirisarjan turnaukseen.