Kausi pakettiin ja uutta kohti
Julkaistu: 12.10.2021 00.00

Kausi pakettiin ja uutta kohti

Poikien kausi on ollut monella tapaa haastava, mutta tämän kautta on kuoritunut henkisesti entistäkin vahvempi joukkue. Tästä saatiin oiva osoitus kauden päättäneessä Oulu Boys Cupissa 9.-10.10. Turnaukseen lähtiessä pelaajia piti olla 16, mutta muutama juuri turnauksen alla tullut sairastuminen pudotti määrän 13:een. Ja kun yksi näistä pääsi turnaukseen vasta lauantai-illaksi, oltiin lauantain ensimmäisessä pelissä yhden vaihtopelaajan turvin. Onneksi iltapeliin saatiin vahvistukseksi pikahälytyksellä Oulussa nykyään asusteleva vanha tuttu Egor, mikä toi peluutukseen lisävaihtoehtoja.

Muutoinkin joukkue oli turnauksessa liikkeellä jo tulevaisuus mielessä, sillä joukkueessa pelasi kaksi uutta pelaaja Oulaisista (06-syntynyt Veeti Rautio sekä 05-syntynyt Julius Aho) sekä yksi pelaaja FC-92:sta (HK:ssa suurimman osan junioripolustaan pelannut 05-syntynyt Touko Kauppinen). Muista pelaajista Viitamaan Juho oli tehnyt paluun peleihin vuoden tauon jälkeen vain viikkoa aiemmin kauden viimeisessä sarjapelissä Pännäisissä.

Ottaen huomioon joukkueen "uudestisyntymisen" oli kehityskaari ja lopputulos Oulun turnauksessa erinomainen. Kaikki pelit olivat ensinnäkin huipputasaisia, mikä on joukkueen ja pelaajien kehittymisen kannalta aina hieno asia. Jokainen joutui siis tekemään parhaansa ja pistämään päälle vielä ekstraa. Etenkin, kun vaihtopelaajia ei liikaa ollut käytettävissä. Avauspelissä lauantaina hävittiin täysin ympäripyöreä peli Sarkkirannan Ajaxille 0-1. Kun Ajax vei lopulta sarjan voiton, voidaan todeta, ettei peli ollut lainkaan huono. Ajax nimittäin teki maalin likipitäen ainoasta todellisesta paikastaan. Poikien ruuti oli puolestaan märkää ottelun lopussa siunaantuneiden muutaman paikan jäädessä hyödyntämättä. Lauantain iltapelissä puolestaan tahkottiin 0-0 tasapeli FC Santa Claus junioreita vastaan. Oman haasteensa aiheutti Raatin kulunut ja sitä kautta todella nopea tekonurmi sekä kentän totuttua hiukan pienempi koko. Sivu- ja päätyrajat tulivat turhan nopeasti vastaan ;-)

Jos ensimmäisenä päivänä eivät verkot vielä heiluneet, niin sunnuntaina viimeisteltiin vaparien jälkitilanteesta/kakkospallosta, läpiajosta, tiukan prässipelin ansiosta sekä komealla kaukolaukauksella. Pelipaikat ja palaset loksahtivat muutenkin kohdalleen ja tasoa pystyttiin nostamaan selvästi edellispäivästä. Aamun ottelussa Castrenin hyväkuntoisella ja hyvänkokoisella tekonurmella kaadettiin HauPa puhtaasti 3-0 vahvan esityksen jälkeen. Maalareina Juho, Oliver ja Konsta. Iltapäivän ottelussa Raatissa panoksena oli mitalisija ja vastassa Tervarit-juniorit. Ottelusta muodostui jälleen tiukka vääntö, jossa pojat käänsivät 0-1 tappioaseman lopulta 3-2 voitoksi. Periksi ei annettu missään kohtaa ja jokainen tilanne taisteltiin loppuun saakka. Tässä matsissa maalintekijöinä Touko, Hente ja Joona. Voitto tarkoitti mitalisijaa ja väriksi varmistui kotimatkan aikana hopea Santa Clausin jäädessä sarjan päätöspelissä tasuriin HauPaa vastaan. Loppujärjestys: 1) Ajax Sarkkiranta 2) FC Ylivieska 3) FC Santa Claus Juniorit 4) Tervarit-j 5) HauPa. Alla muutama lisäkuva turnauksesta.

Päätösturnauksen kokoonpano: 4 Kokko Ville (mv), 11 Tahkokorpi Tomi, 12 Laulumaa Konsta, 14 Isokääntä Joona, 16 Viitamaa Juho, 18 Koski Lauri, 19 Kääntä Juha, 20 Tuura Juuso, 22 Vähäaho Oliver, 26 Viitamaa Juho, 30 Juutinen Hente sekä turnauksessa lainapaidoissa pelanneet vahvistukset Aho Julius, Kauppinen Touko, Rautio Veeti ja Chuprov Egor.

Turnaus oli kaikkiaan kuin joukkeen kausi pienoiskoossa. Haasteelliset lähtökohdat mutta kovan kasvutarinan myötä pelaajat pystyivät kantamaan isoa roolia ja vastuuta saaden myös joukkuepelin toimimaan. Mahtavaa on ollut huomata kauden aikana, että myös fyysisesti isompiaan vastaan joukkue taistelee hurjasti pistäen itsensä likoon osumaakin välillä ottaen. Ja selkäranka ei ihan helposti katkea! Turnauksissa ja ottelumatkoilla joukkue viihtyy hienosti keskenään yhteisissä aktiviteeteissa. Tämä nähtiin aiemmin kesällä Helsinki Cupissa ja nyt OBC:ssä. Niin mahtavia persoonia on sekä vanhoissa että uusissa pelaajissa, että välillä on saanut nauraa kaksinkerroin. OBC ei tehnyt tähän myöskään poikkeusta.

Seuraavaksi on edessä hyppy uuteen eli ensi kaudella joukkue on B-juniorit 05-07. Myös valmennuksessa tapahtuu muutoksia, sillä joukkueen vastuuvalmentajana aloittaa marraskuussa Dragan Pejic. Joukkuetta päättyneen kauden luotsannut Virve Närhi keskittyy talvikaudella futsaliin vetäessään Vieska Futsalin U17 -joukkuetta. Isot kiitokset Virvelle tästä kaudesta ja tsemppia futsaliigaan!

Syvä kumarrus ja hatunnosto niin päätösturnauksessa kuin kauden aikana mukana olleille pelaajille! Tästä on hyvä ponnistaa tulevaan.Seuran uusimmat