KAUSI PAKETISSA!
Julkaistu: 01.10.2022 00.00

Niin se vain syyskuu vaihtui lokakuuksi, ja tiivis jalkapallokausi alkaa olla viimeistä sarjapeliraporttia vaille taputeltu.

17.9 kävimme pohjoisen sarjan pelissä Oulussa, missä vastassa oli OHF -10. Peli oli alusta saakka meidän hallintaamme. Vastustaja oli mukana kapealla ringillä, ja saimme pidettyä vauhtia yllä koko pelitapahtuman ajan. Sara aloitti maalinteon tehden heti ensimmäiseen varttiin pari maalia saramaisen määrätietoiseen tyyliin. Sitten Iita onnistui Emmin syötöstä, ja puoliajan loppuun Sara viimeisteli vielä kolmannen maalinsa. Toisella puoliajalla Juliette ja Iina onnistuivat molemmat kahteen kertaan laittamaan pallon maaliin, ja kun Sara onnistui vielä kertaalleen, oli voitto selkeä. Puolustuksessa Julia, Ninni ja Emmi sekä maalissa Emma hoitivat tonttinsa hienosti. Pari pientä nukahdusta tuli, kun hyökättiin niin innokkaasti, ja näistä vastustaja rankaisikin heti maalilla. Pisteet lähtivät kuitenkin kotiin lukemin 2-9.

19.9 lähdettiin GBK:n vieraaksi Kokkolaan, missä pelattiin läntisen sarjan viimeinen peli. Jostain syystä nämä GBK:n pelit pelataan aina ihan hirveässä säässä, pienellä ja huonokuntoisella Nynäsin kentällä, eikä tämäkään vuosi tuonut poikkeusta. Ottelu lähti meidän osalta jo heti alkumetreillä huonosti käyntiin, emmekä pystyneet antamaan tarpeeksi hyvää vastusta GBK:lle. Pyrimme pitämään palloa, mutta sekä yksilösuoritukset että joukkueena pelaaminen eivät olleet tällä kertaa omalla tasolla. Annoimme liikaa tilaa vastustajalle, emmekä saaneet pidettyä palloa omilla muutamaa syöttöä pidempään. Lisäksi vastustaja puolusti tiiviisti, ja meillä oli vaikeuksia murtautua kunnon paikkoihin. Maalintekoyritykset jäivät olemattomiksi. Vastustaja puolestaan onnistui lähes jokaisesta vastahyökkäyksestään iskemään maalin. Toiselle puoliajalle saimme vähän paremmin peliä haltuun, ja etenkin Sanni pääsi muutamaan otteeseen vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Pallo saatiin maaliin kuitenkin vain yhden kerran.

Vastustaja oli tässä pelissä parempi, mutta me voitimme koko sarjan ykköstilan ja lunastimme näin paikan ensi kaudelle T14 ykköseen!

24.9 pelattiin Safarilla joukkueemme kauden viimeinen kotipeli, jossa vastassa oli kivenkova Limingan Pallokarhujen T08-09 joukkue. Alku oli jälkeen Pallokarhuja vastaan vaikea, ihan kuten kevätkierroksellakin. Kun vastustaja tulee kovaa päälle, on meillä hetken aikaa vaikeuksia päästä rytmiin mukaan - niin kävi nytkin. Meinasimme jäädä LiPKin prässin alle niin pahasti, että vaikutti siltä, ettemme pääse omalta kenttäpuoliskolta ollenkaan pois. Lisäksi vastustaja pääsi melko helposti heti pelin alkuun jo kahden maalin johtoasemaan. Näytti siltä, että peli hävitään todella rumin luvuin. Muutaman yrityksen jälkeen pelaajamme onnistuivat kuitenkin muuttamaan pelin avausta ja pääsivät murtamaan prässin. Samalla alettiin tottua taas hieman kovempaan pelitempoon. Tämän jälkeen peli olikin tasaisempaa vääntöä ja ajoittain jopa meidän hallinnassamme. Samalla saatiin luotua myös muutama maalintekopaikka, mutta lopullisessa viimeistelyssä ei onnistuttu.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli useampia maalintekopaikkoja, mutta kun vain vastustaja onnistui, voittivat he pelin selkein 0-6 lukemin. Loppulukemista huolimatta Iina pelasi meidän maalissa hyvän pelin. Hän torjui loistavasti muutaman todella vaarallisen maalipaikan sekä avasi hyvin peliä.

Syyskierros saatiin päätökseen 28.9, kun kauden viimeinen sarjapeli pelattiin HauPaa vastaan vieraissa. Mukana oli 12 tyttöä. Kevätkierroksella HauPa voitettiin kotona selvin lukemin. Tällä kertaa lähdettiin pelaamaan lähes täysin eri porukalla, mukana kevään kokoonpanosta olivat vain Julia ja Juliette. Peli oli alussa meille hieman hankalaa, ja HauPa painoi palloa päätyyn luoden painetta puolustajillemme ja maalissa hyvin torjuneelle Iinalle. Vaikka meilläkin oli paikkoja, pystyi HauPa hyödyntämään omat paikkansa tehokkaammin. Tauolle mentiin vastustajan johtaessa 2-0. Toisella puoliajalla peliä jatkettiin hyvällä vireellä. Heti puoliskon alkuun Sanni pääsi kaventamaan pelin. Tämä loi uskoa koko joukkueeseen, ja alkoi vimmattu takaa-ajo. Hyvä tekeminen toikin tulosta, kun Minea ensin tasoitti pelin ja Juliette Sannin syötöstä vei joukkueemme 3-2 johtoasemaan. Valitettavasti johtoasema ei kestänyt pitkään, kun HauPa pääsi jo parin minuutin jälkeen tasoittamaan pelin. Tämän jälkeen meillä oli mahdollisuus useampaan otteeseen ratkaista peli hyväksemme, mutta harmiiilisesti viimeistelyt eivät onnistuneet. HauPa loi myös pitkillä avauksillaan painetta meidän päätyyn, ja lopulta hieman ennen loppuvihellystä he pääsivät iskemään voittomaalin kulmapotkusta. Harmittavasti hyvä taistelupeli päättyi tappioon, vaikka vähintäänkin tasapeli olisi tästä pelistä ollut ansaittu. Peli oli kuitenkin kehityksen kannalta hyvä. Suurin osa pelaajista oli meidän nuorempaa ikäluokkaa, jotka ovat kauden aikana nostaneet tasoa huomattavan paljon.

Lauantaina 8.10 osallistumme vielä Limingan Pallokarhujen T08-09 -joukkueen jäähyväisturnaukseen, Farewell Cupiin Limingan liikuntapuistossa. Tähän turnaukseen lähdemme mukaan 08-09 syntyneiden tyttöjen kokoonpanolla. Muuten rauhoitumme hetkeksi vielä treenaamaan ulkokentillä, niin kauan kuin kelit sen sallivat.

Kuluneen kauden aikana kehitystä on tapahtunut kovasti, ja seuraavana onkin sitten mietinnässä, mihin sarjoihin osallistutaan tulevana talvena ja ensi kesänä. 2009 -syntyneet tytöt siirtyvät 11v11 kentille muiden jatkaessa vielä 8v8 sarjoja. Osa 2010 -syntyneistä tytöistä ovat pelanneet lähes kaikki kautensa 09 -syntyneiden sarjoja. Nyt voi olla edessä se hetki, kun he saavat pelata yhden kauden lähes kokonaan oman ikäluokkansa sarjoja. Tosin varmasti ensi kaudellakin tulee tarvetta välillä nostaa muutamia tyttöjä mukaan myös 11v11 peleihin. Tarkempaa yhteenvetoa menneestä kaudesta sekä näistä tulevaisuuden suunnitelmista kuullaan vielä myöhemmin lisää!