Terveiset yläkoululeiriltä!
Julkaistu: 30.09.2022 00.00

Terveiset yläkoululeiriltä!

Joukkueestamme Emma, Ninni ja Sara aloittivat yläkoululeiritoiminnan Varalan urheiluopistolla alkuviikosta. Myös Säde on valittu yläkoululeiritykseen, tosin eri paikkaan kuin muut joukkueemme pelaajat. Säteen yläkoululeiritys tapahtuu Eerikkilän urheiluopistolla. Hänellä leiritys olisi alkanut viime viikolla, mutta loukkaantumisen takia Säde menee yläkoululeirille vasta joulukuussa, kun Eerikkilässä toteutetaan toinen neljästä leiristä.

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman koordinoimaa toimintaa. Leireillä koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi leiriolosuhteissa ja annetaan eväät parempaan arjen hallintaan myös leirien välisinä aikoina – tavoitteena on tarjota nuorille urheilijoille tukea kokonaisvaltaiseen urheilijaksi kasvamiseen.

Emma, Ninni ja Sara lähtivät lerille viime sunnuntaina. Leirille lähtö jännitti hieman, mutta innokkaina ja odottavaisin mielin he astuivat junaan. Tampereen asemalta pelaajat pääsivät sukulaisen kyydillä Varalan urheiluopistolle, jossa he pääsivät majoittumaan kaikki kolme samaan huoneeseen. Neljän päivän ajan pelaajat harjoittelivat urheilijan elämää. Päiviin kuului mm. lajiharjoituksia, fysiikkatreenejä sekä luentoja urheilijan elämäntaidoista ja päivärytmistä. Samalla he tutustuivat muihin pelaajiin, joita leirillä on muun muassa Semistä, Ilveksestä, Tampere Unitedista sekä TuPS:sta. Lisäksi leirillä huolehdittiin päivittäin myös koulunkäynnistä. Pelaajien tehtävänä oli ennen leiriä pyytää opettajilta tehtävät, ja niihin oli varattu jokaiselle päivälle aikaa muun toiminnan ohessa. Itseopiskelu vaatii pelaajalta paljon, mutta myös kehittää heitä ottamaan vastuuta omasta opiskelusta ja kehittymisestä. Lisäksi Emma, Ninni ja Sara olivat säännöllisesti yhteydessä omaan valmentajaan ja kertoivat, mitä ovat leirillä tehneet ja oppineet päivän aikana.

Tyttöjen mielestä leiri oli onnistunut. Tällä kertaa leirillä opeteltiin lajitaidoista paljon puolustamista. Vaikka samoja asioita on opeteltu omissa treeneissä, tuli niihin nyt hieman lisää näkökulmia ja toistot auttavat ymmärtämään paremmin sitä, mitä ollaan tekemässä. Fysiikkatreeneissä harjoiteltiin mm. koordinaatiota ja nopeutta. Myös treeneistä palautumiseen kiinnitettiin huomiota. Emma pääsi lisäksi mukaan maalivahdeille tarkoitettuihin treeneihin. Luentojakin pelaajat pitivät tärkeinä. Niissä pohdittiin muun muassa päivärytmiä ja liikkumisen suositeltavia määriä. Ne pistivät miettimään, mitä voisi itse tehdä omassa arjessaan toisin.

Kun pelaajat torstaina saapuivat takaisin kotiin, olivat he hyvin mielin -täynnä uutta energiaa ja uusia oppeja, odottaen jo seuraavaa leiriä Varalassa. Se onkin jo loka-marraskuun vaihteessa, ja kolmas sekä viimeinen tämän lukukauden leiri järjestetään huhtikuussa.

Seuran uusimmat