Kokkola cup 2022
Julkaistu: 24.07.2022 00.00

Muutama viime vuosi on mennyt koronan aiheuttaman epävarmuuden kourissa, ja isommat tapahtumat ovat koko ajan olleet kysymysmerkki, voiko niitä edes järjestää. Tämän vuotinen Kokkola Cup olikin ensimmäinen isompi turnaus, johon joukkueemme osallistui, joten pientä jännitystä oli varmasti kaikilla mahanpohjassa. Järjestelyt oli Kokkolassa tehty vuosien kokemuksella ja ne toimivat niin hyvin, että paikan päällä viimeinenkin jännitys karisi ja pääsimme nauttimaan hienosta turnaushumusta.

Lähdimme peleihin kahden kokoonpanon voimin. Torstain kokoonpanossa pelasivat: Minni Kauppinen, Miisa Korkiakangas, Vanessa Tuomaala, Melissa Tuomaala, Martta Tyyskä, Ellen Tirri, Erika Tirri, Aino Hillilä, Sinna Eros, Viena Saari, Emma Marjakangas ja Vilma Tuikkala.

Ensimmäisessä pelissä torstaina kohtasimme heti uuden tuttavuuden, kun vastaan asettui Paimion Haka. Peli alkoi tytöiltä hieman varovasti, mutta pelin edetessä aloimme ottamaan rohkeammin kontaktia ja karvaamaan palloa pois. Peli olikin melko tasaista vääntöä, kunnes pelin 11 minuutilla Aino riisti pallon itselleen ja runnoi pallon PaiHan verkkoon siirtäen Ylivieskan 0-1 johtoon. Johto kesti lähes loppuun asti ja joitakin paikkojakin saatiin luotua, mutta vain neljä minuuttia ennen pelin loppua PaiHa onnistui yllättämään, ja pisti korkealla roikulla pallon suoraan Ylivieskan verkkoon. Peli päättyi tasan 1-1. Kapteenina pelissä toimi Emma Marjakangas ja vihreän kortin pelistä sai rohkeasti ja ennakkoluulottomasti pelannut Viena.

Seuraavana vastaan asettui tuttu KPV:n joukkue, jota vastaan emme talviliigan jälkeen olleetkaan pelanneet. KPV tiedettiin jo etukäteen kovaksi vastukseksi, ja hivenen heidän hallinnassaan peli myös eteni. Ylivieskan puolustus piti kuitenkin hyvin ja viimeisenä muurina maalia vartioi varmoin ottein Miisa. Pelin 12 minuutin kohdalla, KPV:lta nähtiin kuitenkin upea yksilösuoritus, kun pelaaja purjehti yksin läpi Ylivieskan puolustuksen vetäen pallon tarkasti maalin takakulmaan. Toiselle puoliajalla lähdetiin Kokkolan johdossa 0-1. Toinen puoliaika jäi maalittomaksi ja hienosti tytöt taistelivat loppuun asti, etenkin puolustuksen pitäessä hienosti pintansa. Kapteenina pelissä toimi maalilla upeasti pelannut Miisa Korkiakangas ja vihreän kortin sai Erika Tirri.

Perjantaina keli Kokkolassa oli torstain hellettä armollisempi, mutta silti ilma oli kostea ja raskas. Perjantaina pelaajat uurastivat kolme peliä, joten kokoonpano oli hivenen torstaita suurempi. Pelaajista oli mukana: Minea Leskelä, Siiri Alaverronen, Anni Sorvisto, Mandi Välimäki, Adelia Silver, Eetla Silver, Emmaliina Rontti, Lilja Välimäki, Jenny Södergård, Mirette Sorvisto, Sara Pejic, Eedit Kinnunen, Enna Ylikangas, Saara Östberg ja Saana Poikkimäki.

Perjantain aamuherätys oli aikainen ja lämmittelyt Kokkolassa alkoivat jo aamu kahdeksalta. Ensimmäisenä vastaan asettui GBK kotikentällään. Peli kulki tasaisesti molempien joukkueiden luodessa hyökkäyksiä, mutta maalivahti Mandi sai silti olla maalilla melko rauhallisin mielin. Ensimmäinen puoliaika pysyi maalittomana. Toisen puoliajan alussa Lilja nappasi puolustuksessa GBK:n pitkän avauksen haltuunsa ja syötti rauhallisesti laitaan Emmaliinalle. Emppu kuljetti pallon kulmalle asti, josta sai vielä hyvän keskityksen maalille. Eedit oli juuri oikeassa paikassa ja ohjasi pallon GBK:n verkkoon siirtäen Ylivieskan johtoon. Peli pysyi jännittävänä loppuun asti ja katsomon ja valmennuksen pulssit laskivat vasta tuomarin viheltäessä pelin loppuneeksi. Peli päättyi Ylivieskan voittoon. Kapteenina pelissä toimi Lilja Välimäki ja vihreän kortin pelistä nappasi energinen Sara Pejic.

Toisessa pelissä vastaan asettui Tornion Pallo. Kapteenin nauhaa tässä pelissä kantoi Minea Leskelä. Pelin alku oli tasaväkistä vääntöä ja sitä käytiin kentän molemmissa päädyissä. Pelin 6 minuutilla TP-47 rikkoi kentän puolivälissä ja Ylivieska sai vapaapotkun. Lilja asettui antamaan potkua ja hyökkäys nousi maalille. Lilja antoikin syötön viistoon oikeana puolustaja pelanneelle Emmaliinalle, joka otti ensimmäisen kosketuksen eteen ja veti sen jälkeen kaukaa pallon TP-47:n verkon perukoille. Ylivieska siirtyi 1-0 johtoon. Vain pari minuuttia myöhemmin Eetla karvasi pallon keskialueella haltuunsa ja syötti ylös Saralle, joka nousi maalille ja vei Ylivieskan jo 2-0 johtoon. Puoliajalle mentiin Ylivieskan johdossa. Puoliajan jälkeen TP tiivisti pelaamistaan ja hyökkäsi ja puolusti isolla volyymillä. Tätä rynnistystä ei Ylivieska kestänyt vaan Tornio kavensi heti toisen puoliajan alkuun 17 minuutilla ja tasoitti 21 minuutin kohdalla. Syyllistyimme toisen puoliajan alussa joukkueena hieman laiskaan puolustamiseen ja se kostautui välittömästi. Punaisten painostus jatkui vahvana, mutta myös keltaiset saivat taas pelistä kiinni ja muutamia maalipaikkojakin avautui Ylivieskalle vielä pelin loppupuolella, mutta enempää maaleja ei tässä ottelussa tullut, vaan peli päättyi tasan 2-2. Vihreän kortin sai maalivahti Anni Sorvisto.

Ennen kolmatta peliä oli pitkä tauko ja ennen peliä heräteltiinkin vielä yhteishenkeä ja taitelutahtoa yhteisen tekemisen ja musiikin avulla. Vastaan kolmannessa pelissä asettui Jalasjärvi. Kapteenina pelissä toimi Mirette Sorvisto. Alusta asti Jalas pelasi erittäin fyysistä peliä, mutta tiukasti tytöt pistivät kampoihin. Hetkittäin tuntui, että Ylivieska jopa hallitsi peliä ja kovin vaarallisiin maalipaikkoihin Jalas ei edes päässyt. Peli päättyi kuitenkin maalittomana tasapeliin. Vihreän kortin pelistä sai Sara Pejic. Hienoa oli huomata, että tytöt pärjäsivät fyysiselle vastustajalle näin hyvin ja esim. syötöt löysivät perjantaina hyvin omille pelaajille. Kaikki tehdyt maalit tulivat yhdessä pelaamalla ja syöttelemällä.

Alkusarjan tulos riitti lohkon kolmanneksi ja lauantaina kohtasimme vielä Lohtajan pelaten sijoituksista 5-6. Mukaan lähti nyt torstain kokoonpano ja näin kaikki mukana olleet saivat yhteensä kolme peliä. Kapteenina viimeisessä pelissä toimi Erika Tirri. Peli lähti iloisesti pompahdellen liikkeelle, ja välillä tuntui, että pallo oli enemmän ilmassa kuin maassa. Peli näytti kuitenkin tasaiselta ja kumpikin joukkue piti palloa vuorotellen. Ensimmäisen puoliajan alussa Erika pääsi vetämään hyvältä paikalta, mutta Loven maalivahti torjui vedon. Pelin neljännellä minuutilla Melissa heitti rajaheiton Sinnalle, jota otti taitavasti pallon haltuun ja kuljetti laitaa myöden maalille. Hieno kuljetus huipentui vielä Sinnan tekemään maaliin ja näin Ylivieska siirtyi 1-0 johtoon. Vain 4 minuuttia myöhemmin Love pääsi rankaisemaan rajaheiton jälkeisestä tilanteesta, kun pallo menetettiin omalla rangaistusalueella. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1. Ottelun ratkaisu nähtiin pelin 18 minuutilla, kun Loven kaukolaukaus pääsi yllättämään kauas maalilta sijoittuneet maalivahti Minnin, eikä edes hieno venytys voinut maalia estää. Love johtoon 1-2. Ylivieska pääsi yrittämään kavennusta vapaapotkusta, jota asettui antamaan Sinna. Potku lähtikin hyvänä ja pitkänä kohti maalia, mutta Loven maalivahti koppasi pallon varmoin ottein kiinni. Peli loppui Loven voittoon ja Ylivieskan sijoitus Kokkola cupissa oli lopulta kuudes. Vihreän kortin pelistä sai kapteeni Erika Tirri, joka pelin loputtua luopui kortistaan antamalla sen maalissa rehkineelle Minni Kauppiselle, sillä kortti oli turnauksessa Erikalle jo toinen.

Kaiken kaikkiaan turnaus sujui joukkueelta hyvin. Pystyimme haastamaan vastustajan jokaisessa pelissä ja meillä oli realistiset mahdollisuudet voittaa joka pelissä. Maalieromme turnauksessa oli 4-4. Peleistä sai myös hyvän käsityksen mihin asioihin valmennuksen on hyvä keskittyä loppukautta ajatellen. Päällimmäisenä kuitenkin hyvä fiilis turnauksesta ja upeasta joukkueesta suurella sydämellä. Joukkueen turnauskuulumisia löytyy myös tyttöjen instagramista fcylivieskat11_12 tallennetuista tarinoista.