Julkaistu: 30.10.2022 16.55

Uuden pelaajan tietopaketti

Jalkapallokausi 2023 on alkanut - uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan joukkueen toimintaan!

FC Ylivieskan D-Pojat (2011-syntyneet) ovat tällä hetkellä noin 20 pelaajan vauhdikas, hyväntuulinen ja innostunut joukkue. Otamme joukkueeseen mukaan uusia pelaajia läpi kauden, joten tervetuloa mukaan vauhdikkaan joukkuelajin pariin! Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan jalkapalloharrastusta, tule reippaasti mukaan treeneihin. Uuden pelaajan on mahdollista tulla testaamaan joukkuelajia kuukauden ajaksi. Tämän kokeilukuukauden päätettyä pelaaja sitoutuu mukaan joukkueen toimintaan.

Joukkueemme treenaa 2-3 kertaa viikossa, ja kauden suunnitellut treenipäivät ovat maanantai, torstai ja sunnuntai. Treenipäivien paikat vaihtelevat johtuen kenttien tai salivuorojen varaustilanteesta. Valmentajat julkaisevat treenit aina Jopox-sovellukseen, josta jokainen pelaaja seuraa tulevien treenien ajankohtia. Treenipäivät näkyvät myös joukkueen kotisivun tapahtumakalenterissa.

Joukkueen pallotreenit kestävät aina 1,5h. Pallotreeneissä opetellaan pallon käsittelyä, tehdään liikkuvuusharjoituksia, harjoitellaan pelitilanteita ja tietenkin pelataan. Lisäksi joukkueella on viikottaiset fysiikkatreenit. Näiden treenien kesto on n. 1h. Jokaisen pelaajan vastuulla on huolehtia omista jalkapallovarusteistaan: joukkueen lahjoittamasta jalkapallosta ja treenaamiseen soveltuvasta varustuksesta. Lisäksi harjoituksissa kehittyvät joukkue- ja kaveritaidot. Treenien lisäksi joukkue osallistuu kuukausittain turnauksiin (talvikaudella esim. Kempeleessä).

Jos haluat tulla mukaan testaamaan jalkapalloharrastusta, toimi seuraavasti:

 • Ilmoita kiinnostuksestasi joko valmennukselle tai joukkueenjohtajille, sovitaan yhdessä treenit joihin tullaan ekalla kerralla. Näin joukkueentoimihenkilöt osaavat olla pelaajaa vastassa.
 • Testitreeneissä varusteeksi riittää liikkumiseen sopivat vaatteet (ulkona verkkarit, sisätreeneissä shortsit). Ulkona viheriöllä treenatessa nappikset on hyvä olla alusta pitäen (sisävuorolla käytämme sisäpelikenkiä). Muista ottaa myös juomapullo treeneihin mukaan.

Viimeistään tämän kuukauden testijakson jälkeen, kun treeni-intoa löytyy, kirjataan pelaaja joukkueen jäseneksi. Joukkueeseen kirjaaminen tapahtuu täyttämällä pelaajatietolomake. Lomakkeen palauttamisen jälkeen pelaajan huoltaja(t) lisätään JOPOXiin, jota kautta ilmoittaudutaan mm. harjoituksiin ja turnauksiin. Joukkueeseen liittymisen jälkeen pelaaja sitoutuu osallistumaan treeneihin ja turnaukseen. Huoltajat huolehtivat tarvittavien maksujen ja lisenssien suorittamisesta.

Jalkapalloharrastuksen kustannukset ovat:

 • seuran kausimaksu 175€
 • joukkueen kausimaksu 150€
 • seuran jäsenmaksu 20€ (jäsenkortilla alennuksia eri liikkeistä, mm. Ylivieskan Urheilusta ja Lelusta saa jalkapallovarusteista -20%)
 • Palloliitolle maksettava pelipassi 42€ ja vakuutus 40€ (https://www.palloliitto.fi/palvelut/digitaaliset-j... )

Vielä muutama huomio jalkapalloharrastuksesta

 • Joukkue käyttää jalkapallovarusteena treeneissä ja peleissä: joukkueen harjoitus- ja pelipaitoja (saa joukkueelta, sisältyy joukkuemaksuun), mustia shortseja sekä keltaiset pitkät sukat. Lisäksi säärisuojat tulee pelaajan huolehtia itselleen, mikäli ei testitreeneissä niitä käyttänyt. Seuran verkkapuku on valinnainen (mutta suositeltava).
  Treeni- ja peliasuina FC Ylivieska käyttää Umbro-merkkiä seuravaatetuksessa. Asut on myynnissä Ylivieskan Urheilussa ja lelussa. Näistä vaatteista voit kysellä lisää joukkueen toimihenkilöiltä.
 • Jalkapallo on upea joukkuelaji, joka yhdistää ihmisiä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Vanhemmat toimivat yhdessä joukkueen eteen, jotta pelaajilla on mahdollisuus treenata ja kilpailla kohtuullisin kustannuksin. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että joukkueen vanhemmilla on talkoovelvoite seuran turnauksissa, joukkueen omissa tapahtumissa sekä muissa sovituissa yhteistalkoissa. Näihin sitoutumisesta on hyvä tietää heti harrastuksen aloittamishetkellä.
 • Treeni- ja turnausmatkoilla hyödynnämme kimppakyytejä. Kimppakyydeille on sovittu yhteiset korvauskäytännöt.

Tervetuloa mukaan jalkapalloharrastuksen pariin!

Lisätietoa joukkueen toiminnasta saat:
Valmentajat: Henri Partala p. 040 822 2087 ja Kimmo Kariniemi p. 040 701 6703
Joukkueenjohtajat: Maarit Vähätörmä p. 044 257 4179 ja Marika Ahonniska p. 040 774 3819
Rahastonhoitaja: Marika Partala p. 044 259 9779