Hyvä harjoittelu toi tasonnoston Wasa Football Cupissa
Julkaistu: 14.07.2023 12.55

13-14 -syntyneiden tyttöjen joukkue osallistui Wasa Cuppiin 7.7. – 9.7. Mukana oli 23 reipasta ja iloista pelaajaa. Edeltävien viikkojen hyvä harjoittelu toi upean tason noston turnaukseen. Peleihin osallistuttiin yhdellä 8v8-joukkueella ja kahdella 5v5-joukkueella. 8v8-joukkue sijoittui hienosti turnauksen neljänneksi!

Mukana Vaasassa olivat pelaamassa Aava A, Aava J, Aino K, Aino S, Alisa, Alma, Amelia, Anton, Emma, Fiona, Helmi, Heta, Hulda, Iina H, Iina R, Liana, Luna, Mimmi, Mira, Sandra, Sonja, Venla, Vilja. Valmentajina Joni, Jari-Matti ja Antti. Kuvasta puuttuvat turnauksessa toimineet joukkueenjohtajat ja huoltajat Hanna, Hanna ja Tiina. Toimihenkilöillä oli viikonlopun aikana langat hienosti käsissä niin kentän laidalla kuin koulumajoituksessakin.

8v8 pelit

Perjantain avausottelussa vastaan asettui Vaasalainen BK-48. Vastaustaja tiedettiin etukäteen kohtailaisen kovaksi, mutta voitettavissa olevaksi. Ensimmäinen puoliaika sujui hyvin tyttöjen kontrollissa 1-1 tilanteesta huolimatta. Vastustajalle ei juuri tilanteita annettu, vaikka pitkät avaukset ja ylhäällä kärkkyvä hyökkääjä omat haasteensa tarjosikin. Puoliajalla sovittiin, että mitään ei muuteta ja toistetaan vaan omia juttuja, niin kyllä se palkinto tulee. Tulihan se. Ottelu päättyi meidän riemukkaaseen 3-2 voittoon upeasti rakennettujen maalien jälkeen.

Iltapäivällä kohtasimme kaikin puolin vahvan Vaasan FC Sport Pantterit. Vettä tuli taivaan täydeltä ja vedessä vellova kenttä tekikin ottelusta todellisen taistelupelin. Hienosti tytöt taistelivatkin ja koko joukkue oli valmis laittamaan kaikkensa likoon. Taistelu ei tällä kertaa tuonut riittävästi maalipaikkoja, joten vastustaja vei pisteet 3-0 voitolla. Ensimmäisen pelipäivän jälkeen kuitenkin tiedettiin, että nyt ollaan kovassa sarjassa, mutta pärjätä voidaan kenelle tahansa!

Lauantaina oli vain yksi ottelu, jossa vastaan asettui Ajax T13 Sininen. Ottelu panokset oli kovat. Voitolla voisimme olla jopa paras lohkokakkonen ja sitä myötä päästä välieriin! Kaksi aiempaa otteluuan hävinnyt Ajax pelasikin turnauksen parhaan pelinsä ja laittoi meidän erityisesti ottelun alussa todella tiukille. Eka puoliaika päättyi jännittävästi 0-0 ja Aava J pelasti meidät maalissa pariinkin otteeseen. Toiselle puoliajalle sovittiin pari muutosta kuinka vastustajaa prässättäisiin, ja halusimme olla myös pykälää aggressiivisempia. Tytöt toteuttivat sovitut asiat upeasti eikä vastustajaa enää meidän maalille päästetykkään. Vapauttavat maalit saatiin kuitenkin vasta ottelun loppuvaiheilla Ajaxin puolustaessa tiiviisti. Iina R iski kahdesti lyhyen ajan sisään koko joukkueen onnistuneen prässin ja riiston jälkeen.

Odotettu palkintokin saatiin kun selvisi, että olimme ainut 6 pistettä kerännyt lohkokakkonen ja näin välieräpaikka oli tosiasia!

Sunnuntain välierässä kohdattiin jälleen FC Sportin Pantterit. Jälleen kerran erinomainen taistelu tytöiltä eikä yhdessäkään tilanteessa annettu vastustajalle mitään ilmaiseksi. Ottelu oli tasaista vääntöä eikä huippuvaarallisilla maalipaikoilla kumpikaan joukkue juhlinut. Ekan puoliajan puolivälissä Sport kuitenkin pääsi kertaalleen iskemään ja toistamiseen ottelun loppuhetkillä. 2-0 tappion myötä katseet kohti pronssiottelua.

Pronssiottelu FC Raahea vastaan alkoi tasaisissa merkeissä ja saimme alussa hyvän painostusjakson ja puolittaiset maalipaikat vastustajan päätyyn. Raahe pääsi kuitenkin peliin mukaan ja vei ekan puoliajan 2-0. Toiselle puoliajalle lähdettiin vielä kovalla taisteluasenteella mutta Raahe sai harmillisesti onnistuineita riistoilla nopeasti muutaman maalin lisää ja karkasi lopulta selvään voittoon. Loppusijoituksena tytöille 4. sija. Pelillisesti erinomainen turnaus viimeisen ottelun notkahduksesta huolimatta.

”Koko joukkueen sitoutuminen yhdessä sovittuihin juttuihin oman pelipaikan mukaisesti ilahdutti erityisesti. Olimme puolustussuuntaan ylhäältä saakka parhaimmillaan erittäin hyvin präässäävä ja eteenpäin puolustava joukkue sekä todella vaikeasti voitettavissa. Maalit, joita teimme olivat kaunista katseltavaa, usean pelaajan yhteistyötä ja oikeaa futista, eikä mitään roiskimista”, iloitsevat valmentajat.

5v5 pelit

5v5-joukkueet keräsivät voittoja, tappioita ja yksi tasapelikin pelattiin.

Perjantain ensimmäinen 5v5 peli Solf IK:ta vastaan päättyi Ylivieskan makeaan 3-2 voittoon. Peli oli yksi kauden parhaista 5v5 peleistä. Pelaajien liikkeet, syötöt, havainnointi ja maalivahtipeli olivat täyttä timanttia. Seuraavat pelit olivat BK-48 Blå:ta ja KPV Vihreää vastaan. Pelit pelattiin sateisella tekonurmella ja molemmista tuli tappiot. Hyvät maalivahtipelit pitivät lukemat kuitenkin pieninä.

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastaan asettui BK-48 Gul, joka vei tällä kertaan voiton. Päivän toinen peli oli FC Sport-j Valkoista vastaan, josta irtosi niukka 3-2 voitto. I-JBK:lle hävittiin seuraava peli ja päivän viimeisestäkin ottelusta tuli tappio KPV Valkoista vastaan. Tappioista huolimatta kentillä nähtiin ahkerasti yrittäviä ja parhaansa tekeviä pelaajia. Ei liene väärin sanoa, että jokainen pelasi turnauksessa kesän parhaat pelinsä.

Sunnuntainakin pelattiin ja aamupäivällä olikin muutamilla pelaajilla kaksi peliä peräkkäin kun vastaan asettuivat ensin SIF ja sen jälkeen SJK. SIF:iä vastaan tasapeli, mutta Seinäjokiset tekivät tällä kertaa muutaman maalin enemmän. Turnauksen viimeinen 5v5 peli pelattiin FC Sport-j Punaista vastaan. Ylivieskan tekemät neljä maalia eivät riittäneet voittoon asti tällä kertaa, mutta upean turnauksen viimeisen ottelun tavoitteet täyttyivät ja näin ollen valmentajat saivat virkistävän vesikannukastelun.

”Kokonaisuudessaan mahtava turnaus. On ilo huomata tyttöjen jalkapallotaitojen kehittyminen. Harjoitellut asiat ovat siirtyneet pelitilanteisiin ja joka pelissä annettiin hyvä vastus vastustajalle, lopputuloksesta riippumatta” valmennusjohto myhäilee.

Pelien lisäksi mieleenjääneitä asioita olivat koulumajoitus, perjantain kulkue sekä lauantai-illan jalkapallogolf-pelit.

Kiitos pelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, vanhemmille, maskoteille, vastustajille ja kaikille kannustajille!