Ensimmäisten pelien huumaa
Julkaistu: 14.05.2023 21.31

Ensimmäisten pelien huumaa

T15-16 -joukkue osallistui tyttöjen ensimmäiseen turnaukseen Haapajärvellä sunnuntaina 30.4 Sää oli valmentajan sanojen mukaan "perinteinen brittifutis -keli" eli sää oli kolea ja taivaalta satoi vuorotellen vettä, räntää ja taisipa muutama lumihiutalekin eksyä joukkoon. Sää ei kuitenkaan tyttöjen peli-intoon vaikuttanut, vaan jokaiselta pelaajalta löytyi innostusta, paloa ja ennenkaikkea rohkeutta kohdata ensimmäisen kerran oikeissa peleissä muita joukkueita.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Lohtajan Veikot. LoVe vaikutti joukkueena ja yksilötaidoiltaan kokeneelta, eli kokemusta peleistä lienee karttunut jo parisen vuotta. Vastustaja oli sen verran kova, että maaleja tuli aika paljon omaan päähän, mutta tämä toimi tytöille hyvänä ensimmäisen pelinä ja esimerkkinä siitä miltä peli näyttää, kun harjoituksia ja pelejä kertyy alle lisää. Tytöt saivat myös ensimmäisessä maalihanat auki, mikä oli hieno juttu niin joukkueelle kuin runsaalle kannustusjoukolle. Hyvä tytöt, hieno ensimmäinen peli!

Toiseen peliin vastaan asettu järjestäjäseuran Haapajärven Kiilojen T15-16 -joukkue. Heillä tilanne joukkueena oli samassa vaiheessa kuin meilläkin eli joukkue on ollut lyhyen aikaa koossa ja uusia pelaajia on tullut paljon. Peli oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli säpinää niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Tässä pelissä omista tytöistä useampi tyttö pääse tekemään maalin ja omalla maalilla useampi tyttö teki hienoja torjuntoja. Kaikilla tytöillä oli hyvä tsemppi päällä jokaisessa pelissä, tuloksesta riippumatta.

Päivän viimeisessä pelissä tytöt kohtasivat Iisalmelta Klubi-36 -joukkueen. LoVen tavoin myös Iisalmen tytöt olivat teknisesti taitavia ja pallo pysyi mukana myös kovassa liikkeessä. Tytöt laittoivat hyvin kampoihin, mutta vastustajan kokemus ja taitotaso oli vielä piirun verran kovempi.

Kaikkinensa peleistä jäi oikein mukava fiilis. Tulokseksi tuli niin voitto kuin tappiota, tehtyjä maaleja, onnistumisen riemua, mitaleita sekä pitkälle kantavia muistoja toivottavasti pitkäaikaisen harrastuksen parissa. Oli ilo katsoa ja kannustaa urheilevia, hymyhuulisia ja punaposkisia tyttöjä. Jokainen peli antoi hyvää oppia ja kokemusta kuinka jalkapalloa pelataan, miten pelataan sääntöjen mukaan, miten toimitaan joukkueena sekä miten voidaan auttaa joukkuekavereita kentällä sekä ennen kaikkea miten kivaa jalkapallo ystävien kanssa on!

Turnauksessa pelasivat:

Viola, Riina, Saara, Jemina, Amira, Amalia, Amanda, Kiira, Milena, Anette, Tiina sekä Nella