Tervetuloa kauteen 2021!
Julkaistu: 01.11.2020 00.00

Tervetuloa kauteen 2021!

Isoin muutos uuteen kauteen lähdettäessä on 06- ja 07-poikien yhdistyminen yhdeksi joukkueeksi. Molemmat joukkueet taistelivat viime kaudella kapean pelaajaringin kanssa ja esim. useampi 07-poika pelasi nipun 06-sarjapelejä. Yhdistämällä joukkueet saadaan laajempi rinki, joka takaa tehokkaamman treenaamisen ja on eduksi myös pelitoiminnan pyörittämisessä. Tervetuloa mukaan 07-pojat!

Myös valmennuksessa on tapahtunut muutoksia. Hienoa työtä poikien kanssa parin kauden ajan tehnyt Cristian siirtyi pohjoiseen uusien haasteiden pariin. Talvikauteen lähdetään vastuuvalmentajana toimivan Virve Närhen johdolla. Virve on suorittanut UEFA B:n sekä jalkapallosta että futsalista. Apuvalmentajana jatkaa Petri Kinnunen (C-tason valmennustutkinto). Huoltajana ja videovastaavana jatkaa Jarkko Somero, jalkapalloharkoissa ja peleissä avustaa Mika Kumpumäki; lisäksi muutamat aktiivivanhemmat avustavat tarpeen mukaan harkoissa mm. kellottajina. Joukkueen tukena ja turvana toimii alkavallakin kaudella joukkueenjohtajana jatkava Marika Takanen.

Talvikauden harjoittelussa korostuu futsal, jota pelataan talvisarjana. Jalkapalloa ei kuitenkaan unohdeta, sillä joulukuusta lähtien harjoitellaan joka toinen viikko Kalajoella Hiekkasärkät Areenalla (ent. Event Park). Lisäksi Safarin tekonurmella pidetään silloin tällöin pelivuoroja kelien salliessa. Erityishuomio kiinnitetään fyysiseen harjoitteluun pelaajien ominaisuuksien (nopeus, kestävyys, räjähtävyys) kehittämiseksi. Alla perusvuorot talveen lähdettäessä (muutoksia voi tapahtua, seuraavan viikon tapahtumat varmistetaan aina edeltävällä viikolla ja päivitetään joukkueen kalenteriin).

  • Keskiviikko - fysiikkatreeni. Kuntokeskus Puntti klo 17:45-19
  • Torstai futsaltreeni, Miettusen kupla klo 17:30-19
  • Sunnuntai, futsaltreeni, Liikuntakeskuksen sali klo 16-17:30

Futsalturnaukset osuvat talven aikana pääosin sunnuntaille syöden niinä päivinä harjoitusvuoron. Tällöin korvaava vuoro otetaan lauantaille Sievin monitoimiihallista. Lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu omatoimisesti toteutettava lenkki.

Talvikaudella osallistutaan kahdella joukkueella (Keltainen ja Musta) Läntisen alueen P15 Futsal Ykköseen. Tämä pelataan talven aikana turnausmutoisesti eli pelit jakautuvat kaikkiaan 4-5 turnaukseen. Kaksi näistä on joukkueen järjestämiä, käytännön syistä nämä toteutetaan Sievissä ja Haapavedellä.

Kesäkauden osalta sarja selviää lopullisesti loppuvuoden aikana. Joukkue putosi viime kesän erittäin kovasta Läntisen alueen P14 Ykkösestä Kakkoseen. Lähtökohtaisesti pelataan siis P15 Kakkosta, mutta tilanne voi muuttua täydennysmenettelyjen ja/tai aluejakojen myötä. Kesäkauden pelit ajoittuvat joka tapauksessa toukokuusta syyskuuhun kestävälle aikajaksolle. Talvelle haetaan lisäksi jalkapallon puolelta muutamia harjoitusotteluja. Kesän turnauskuvioihin - kuten muutoinkin pelitoimintaan niin talvella kuin kesällä - vaikuttaa koronatilanteen kehittyminen eikä kesän turnauksia voida siten tässä vaiheessa vielä lyödä lukkoon.

Joukkueemme tarjoaa erinomaisen ympäristön jalkapalloilijana kehittymiseen. Harjoittelemme tavoitteellisesti mutta silti sopivan rennolla otteella. Joukkueen kemia ja dynamiikka ovat avainroolissa, joten joukkueella on harjoitus- ja pelitoiminnan ohella muitakin yhteisiä tapahtumia kauden aikana. Turnauksissa olemme käytännössä aina yhteismajoituksessa joko kouluilla tai hotellissa.

Joukkue tekee mielellään tiivistä lähialueyhteistyötä. Se pystyy tarjoamaan hyvän kehittymismahdollisuuden eteenpäin haluaville pelaajille, mikäli pelaajalla ei ole oman ikäluokan joukkuetta omassa seurassaan tai pelaaja kokee olevansa valmis ottamaan seuraavan isomman askeleen. Kaksoisedustukset ovat myös varteenotettava mahdollisuus. Tällä hetkellä joukkueessa on pelaajia Ylivieskan lisäksi mm. Alavieskasta, Nivalasta, Haapavedeltä ja Haapajärveltä. Kauempaakin voi siis tulla mukaan joukkueen toimintaan ja sovitella yhteiskyytejä. Lisätietoa joukkueen toiminnasta voi kysyä Marika Takaselta (050 309 2747 tai marika.takanen@gmail.com) tai valmennukselta: Virve Närhi (040 745 2028, virve.narhi@icloud.com) tai Petri Kinnunen (040 581 0111, petri.kinnunen@kotinet.com). Ota rohkeasti yhteyttä!

Joukkueen kuulumisiin pääset tutustumaan Somessa: Facebookista ja Instagramista joukkue löytyy nimellä fcylivieska_p0607. Lisäksi joukkueella on Youtube -kanava, joka löytyy FC Ylivieska P06 -haulla. Jo joukkueen toiminnassa mukana olevien pääasiallinen tietoduskanava on WhatsApp sekä sähköposti sitä täydentäen.

Päivitämme tiivistetyn kausisuunnitelman tälle sivulle sen valmistuttua! Kannattaa seurata sivua säännöllisesti.

Seuran uusimmat