FC Ylivieska I, Vitonen

FC Y - FC Ylivieska II  3 - 4

Safarin tekonurmi

Sarjakausi alkoi FC Ylivieskan miesten joukkueilla.

FC Ylivieskan edustusjoukkue aloitti lauantaina 11.5 vitosen sarjakautensa FC Ylivieskan kakkosjoukkuetta vastaan. Peli alkoi hermostuneesti edustusjoukkueelta. Syötöt eivät oikein menneet kohdalleen ja pelitilanne ratkaisut olivat heikkoja. Kakkosjoukkue kokeneena prässäsi ylhäältä ja sai muutamamia pahoja tilanteita edustusjoukkueen maalille.

Kakkosjoukkueen tekikin Joni Hongiston pamauttaessa joukkueensa 0-1 johtoon kulman jälkitilanteesta 6.minuutilla. Maali hieman herätti edustusjoukkuetta. Peliä saatiin jo vastusajan maalille paremmin. 16. minuutilla Mika Hemmilä tasoittikin 1-1:een kakkosjoukkueen syöttövirheestä. Kakkosjoukkueen Tero Lehtola teki 10 minuuttia myöhemmin 1-2 johtomaalin. Tilannetta edelsi kova paine edustusjoukkueen päädyssä, jossa syöttövirheen seurauksena Lehtola sijoitti pallon kylmästi maaliin. Puolen tunnin kohdalla Mikael Nivala pääsi laidalta läpi ja kova keskitys maalin eteen, josta Markus Pihlaja puski maalin. Tilanne 2-2 ja näin mentiin puoliajalle. Ensimmäinen puoliaika oli kakkosjoukkueen kontrollissa. Tilanteita oli kuitenkin molemmissa päädyissä.

Toisella puoliajalla peli oli tasaista ja kovaa vääntöä. Muutama keltainen korttikin tuli matsissa. Maalinteon aloitti kakkosjoukkueen Lauri Mustapää 56. minuutilla. Edustusjoukkeen purku epäonnistui rankkarialueella ja Lauri sai pallon tarjottimelle ja pamautti 2-3 johtomaalin. Ottelun vanhetessa peli alkoi kääntyä edustusjoukkueelle. Pari paikka edustusjoukkue saikin luotua. Mutta 15min ennen loppua kakkosjoukkueen Antti Kukkola sai läpisyötön. Hänet kuitenkin kaadettiin rankkarin arvoisesti. Antti itse ampui rankkarin maaliin. Ja tilanne 2-4. Edusjoukkue alkoi pelaamaan rohkeammin ja painoi hyökkäyksiä. 87.minuutilla Viljami Vuotila laukoi ruuhkasta 3-4 kavennuksen. Vielä yliajalla pallo kävi ylärimassa, mutta tasoittavaa maalia ei tullut. Näin kolme pistettä jäivät kakkosjoukkueelle numeroin 3-4 (2-2).

Yleisöä oli mahtavasti paikalla ja eikä ottelukaan varmasti jättänyt ketään kylmäksi. FC Ylivieskan ykkös ja kakkosjoukkue kiittää!!

FC Ylivieskan edustusjoukkue matkaa torstaina 16.5 Purmoon IFS:n vieraiksi. Ja taistelu pisteistä jatkuu...

Tilastot

3 - 4

FC Ylivieska II
(2-2)
16'MaaliHemmilä Mika
28'MaaliPihlaja Markus
87'MaaliVuotila Viljami