Olemme turvallinen seura

FC Ylivieska on sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille lapsille, nuorille sekä aikuisille.

Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat, ja tarkastamme heidän taustansa. Jokainen seurassamme lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen.

Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään/joukkueissaan. Seurassamme on toimintaohjeet, joiden mukaan edetään, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Jokaiseen tapaukseen puututaan, ja kaikista rikosepäilyistä ilmoitetaan viipymättä poliisille. Seuramme vastuuhenkilö(t) lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa ovat hallituksen jäsenet.

Ylläpidämme seurassamme avointa ilmapiiriä. Pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Voit tutustua Et ole yksin-hankkeen tarjoamaan materiaaliin, joka on tarkoitettu sekä lapsille ja nuorille että myös vanhemmille.

Pyrimme seuraamaan harrastajiemme tyytyväisyyttä ja reagoimaan tarvittaessa.

Kerro meille, jos kohtaat epäasiallista käytöstä seurassamme – otamme sen vakavasti Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä. Kuuntelemme ja otamme jokaisen huolen vakavasti. Jokaista huolta tai valitusta käsitellessä pidämme keskiössä lapsen ja nuoren hyvinvoinnin. Käsittelemme kaikki valitukset ennalta määrätyn prosessin mukaisesti. Kuulemme kaikkia osapuolia, ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä.

Ota tarvittaessa yhteyttä hallituksen jäseniin tai seuran muihin toimihenkilöihin.

Voit myös kertoa huolesi nimettömästi alla olevan lomakkeen kautta. Huomioithan, että asian käsittely voi vaikeutua, jos emme tiedä osallisten henkilöllisyyttä. Emme myöskään pysty informoimaan sinua asian etenemisestä, ellet jätä yhteystietojasi.

Whistleblower -kanava

Jos haluat jutella luottamuksellisesti kohtaamastasi epäasiallisesta käytöksestä, ota yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin -palveluun.

Jos valituksesi koskee seuran johtoa, tai koet seuran olevan jäävi käsittelemään valitustasi, otathan yhteyttä lajiliittoon.