FC Ylivieska I, Vitonen

FC Y - LoVe  7 - 1

Safarin tekonurmi

Edustusjoukkue 7-1(3-0) voittoon Lohtajasta. Pihlajalla kuuden maalin ilta.

Edustusjoukke pelasi tänään hienoa peliä. Pelaajat teki töitä toisille. Puhe,peli-ilo ja itseluottamus oli kunnossa. Tilanteissa oltiin hanakasti ja pallo saatiin nopeasti omalle joukkueelle. Tosin ensimmäinen vartti oli hieman hakemista ja Lohtaja loi muutamia tilanteen poikasia. Maltti säilyi kuitenkin ylivieskalaisilla ja palloa pelattiin jalkaan ja lohtajan puolustuslinjan väleihin. Tarkoitus olikin pelata puolustuksen selustaan ja pitää myös tarvittaessa palloa. Käyttää juoksuvoimaa ja hoitaa peli kotiin. Näin vältettiin myös kaksinkamppailuja vahvoja lohtajan pelaajia vastaan. Ja pelisuunnitelmassa onnistuttiin.

Maalin teon aloitti Markus "Make" Pihlaja 19minuutilla. Make puski Nivalan Mikaelin keskityksen varmasti verkkoon. 2-0 maalissa Make pääsi kuljettamaan vapaasti 18 metriin, josta hän laukoi etunurkkaan. Peliä oli pelattu tuolloin 39minuuttia. Ekapuoliajan viimeisellä minuutilla Make harhautti pari pelaajaa ja laukoi 16 metristä takanurkkaan ja tilanne 3-0.

Toisella puoliajalla ottelu kääntyi täysin kotijoukkueen hallinnaksi. Ja 54 minuutilla Haikolan Jani tuli pääty rajaa pitkin läpi ja syötti Miikka Isosalolle. Miikka sijoitti suoraan syötöstä takatolpan kautta tilanteeksi 4-0 (kuva).Lohtaja sai 4-1 kavennuksen 70 minuutilla ylivieskalaisten epäonnistuttua purkupallossa ja lohtajan pelaaja pääsi tekemään tyhjiin. 5-1 maali syntyi 79. minuutilla, kun Viljami Vuotila katkaisi lohtajan syötön. Hän kuljetti puolustuksen läpi ja syötti Makelle maalin eteen, josta Make ei erehtynyt . 6-1 maalin Make ohjasi takatolpalta Hanni Vilhon keskityksen 85 minuutilla. Loppunumerot 7-1 87.minuutilla Make sijoitti Nivalan Mixun syötön maaliin. Make rummutti tänään siis 6 maalia!!