FC Ylivieska I, Vitonen

Kobolt BK - FC Y   1 - 5

Östanpå nedre plan, Pietarsaari

Edustusjoukkue varmisti nousun Neloseen vierasvoitolla Kobolt BK:sta

FC Ylivieskan edustusjoukkue varmisti nousun ensi kaudeksi Neloseen hakemalla kolme pistettä Pietarsaaresta 1-5 (1-2) -tuloksella. Toisena sarjassa oleva FC-92 Nivalasta voi saada jäljellä olevista otteluista maksimissaan 12 pistettä ja nousta tasapisteisiin ylivieskalaisten kanssa. Kolmantena oleva LoVe eli Lohtajan Veikot on 14 pisteen päässä ja voi myöskin saada lopuista otteluista korkeintaan 12 pistettä. Kun kaksi joukkuetta nousee ja ero kolmanteen sijaan on yli tuon 12 pisteen, on FC Ylivieskan nousu siis varma. Lohkovoittoon ylivieskalaisille riittää yksi piste jäljellä olevista kolmesta pelistä. FC-92 ja LoVe sitä vastoin käyvät vielä tiukan kisan sarjan kakkospaikasta ja sitä kautta toisesta nousijasta. FC Ylivieskan kakkosjoukkue puolestaan on turvallisesti sarjataulukon puolessa välissä.

Nousun varmistanut Fc ylivieska aloitti ottelun pietarsaaressa hieman ehkä tyypillisesti varovaisesti ja hakien tatsia. 12 minuutin kohdalla Jussi Eerola aloitti maalinteon. Atte Häivälä iski vuorostaan 0-2 pelikellon näyttäessä 35 minuuttia. Ensimmäisen puoliajan lopussa Kobolt BK kavensi vaparista tilanteeksi 1-2. 57. minuutilla Mika Hautamäki niittasi 1-3. Ja vapauttavan 1-4 osuman viimeisteli Viljami Vuotila 66. minuutilla. Loppunumerot 1-5 iski Mikael Nivala 70. peliminuutilla. Joukkueella oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta tärkein oli tavoite saada kolme pistettä ja varmistaa nousu. Kotijoukkue Kobolt BK:lla oli pelissä omat hetkensä, mutta vaarallisia tekopaikkoja ei vierasjoukkue heille antanut puolustaen varmasti ja huolella loppuun saakka.

Seuraava edustuksen sarjaottelu on Ylivieskassa keskiviikkona 28.8 klo 18.30, vastassa tuolloin Golden Boys.