Esittely
Ottelutilastot
FC Y - VPS J P06
2019 - D-pojat 06 - Aluesarja P13
Klo 12:30 Nivalan tekonurmi, Kydöntie 5
8
Syy

Ennakkoinfo


Kenttävaraus klo 12 alkaen. Valmiina lämmittelyyn klo 11:45

Otteluraportti


Tiedossa oli jo ennakolta vastustajan kova taso. Ja se näkyi ensi sekunneista lähtien, jolloin VPS-j P06 prässäsi todella kovaa vieden tilan ja ajan poikien pelinrakentelulta. Vaikka ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ote oli vierasjoukkueella, ei varsinaisia todella vaarallisia maalipaikkoja juurikaan ollut. Pääosin Vepsun laukaukset tulivat kauempaa ja ne torjui maalilla Ville tai blokkasi puolustus jo aiemmin. Pikku hiljaa myös Keltainen alkoi herätä peliin ja pääsi rakentamaan omia hyökkäyksiään. Tässä vaiheessa oli nimittäin käynyt jo selväksi, että tänään täytyy pelata syöttöpeliä vähin kosketuksin, pallon pitäminen ei toimi vahvasti prässäävää, fyysista ja aktiivista vastustajaa vastaan.

Vierailijat aloittavat maalinteon, kun peliä oli pelattu 27 minuuttia. Ville torjui vastustajan ensimmäisen laukauksen mutta paluupalloon ehti kuin ehtikin ensimmäisenä raitapaita laittaen pallon vapaasti maaliin. Kaun ei kuitenkaan tuossa tilanteessa vanhettu, kun pojat tasoittivat. Peliä oli pelattu 31 minuuttia, kun Nuutti katkaisi vastustajan syötön keskialueella ja lähetti Eevertin täyteen vauhtiin. Ja maalinhan Eetu siitä varmasti iski! Tilanne siis tasan 1-1. Tämän jälkeen peliä pelattiin tasaisissa merkeissä ja tauolle tunnuttiin menevän tasatilanteessa - kunnes minuutti ennen tauko vastustaja pääsi rakentamaan tilanteen hiukan liian helposti, pallo pelattiin maalin eteen ja taukotilanne olikin yhtäkkiä 1-2.

Tauon jälkeen kentälle asteli entistäkin vahvempi keltapaitainen joukkue. Pelirytmiä pystyttiin kohottamaan ja viemään pelin painopistettä vahvemmin vastustajan kenttäpuoliskolle. Toki VPS hyökkäsi pallon saatuaan edelleen todella nopeasti ja vaarallisesti, mutta pojat tekivät töitä hienosti puolustussuuntaan ja muutoinkin alakerrassa yhteispeli toimi. Tasoitusmaalia päästiin sitten juhlimaan reilun 50 peliminuutin jälkeen. Eevert oli auttamassa keskikenttää, sai riistettyä pallon itselleen ja laukkasi jälleen vastustamattomaan läpijuoksuun - viimeistely oli yhtä tarkkaa kuin ensimmäiselläkin jaksolla. Tässä vaiheessa keltaisella oli itse asiassa erittäin vahva momentum ja näytti siltä, että peli etenee kohti tasuria tai voisi jopa kääntyä kotijoukkueelle. Mutta peli kestää täydet minuutit ja kriittisillä hetkillä vastustajan rutiini etenkin maalintekopaikoissa osoittautui kovemmaksi. VPS iski 2-3 johtomaalin todella hienolla ja tarkalla laukauksella ylänurkkaan 8 minuuttia ennen loppua. Ja kun pojat tämän jälkeen pyrkivät hyökkäämään voimakkaasti, pääsi VPS etenemään parin minuutin päästä nopeaan vastahyökkäykseen ja pallo pistettiin lopulta jälleen sisään maalin edestä. Tilanne siis 2-4. Tähänkään ei Keltaisen yritys loppunut, vaan maalipaikkoja tuli vielä ihan loppuunkin. Mutta nyt ei vaan uponnut ja tuloksena oli siis tappio.

Pojat itsekin tiesivät, että peli oli ollut erittäin hyvää. Siksi tappio ei tuntunut niin pahalta kuin joskus aiemmin. Valmennus kävi läpi pelin ja antoi pojille palautetta hyvistä sekä parannettavista asioista. Tämä oli tärkeää siksikin, että seuraava sarjapeli on jo tiistaina ja sama peli-ilme ja asenne pitää saada mukaan Seinäjoelle.

Mainittakoon vielä, että tuomareillakin piti tänään kiirettä. Keltaisia kortteja annettiin nimittäin kaikkiaan viisi, yksi kotijoukkueelle ja neljä VPS:lle. Kieltämättä käsien käyttö ja tilanteisiin tulo oli vastustajalla useamman kerran turhan kovaa. Mutta toki linjan salliessa sitten itsekin pyrittiin vastustajan vauhtia "hiljentämään". Sinällään kuitenkin ehkä turhia tilanteita, kun kuitenkin kaksi pelaavaa ryhmää oli vastakkain.

Kotijoukkueen maalit: 1-1 Kinnunen Eevert (Kinnunen Nuutti), 2-2 Kinnunen Eevert

Ottelukokoonpano: 4 Kokko Ville (mv), 5 Sipilä Lauri, 7 Kinnunen Nuutti, 8 Somero Konsta, 9 Kinnunen Eevert, 10 Takanen Niilo, 11 Tahkokorpi Tomi, 14 Isokääntä Joona, 15 Peltonen Lenni, 16 Länsipää Onni (C), 19 Kääntä Juha, 20 Välimäki Veikka, 25 Poutanen Onni, 26 Kumpumäki Veeti.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
2 - 4
(1 - 2)
VPS J P06
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat