C-pojat 06-07, P15 Kakkonen

FC Y - FF Jaro/Vit  5 - 4

Keskuskenttä

Syyskierros käyntiin, kolmen pisteen ilta

P15 Kakkosen syyssarja pyörähti poikien osalta käyntiin keskiviikkoiltana. Vastassa oli keskuskentällä FF Jaro Valkoinen ja ottelussa tarjottiin katsojille vastinetta - jos ei pääsylipuille niin kahviin ja omenapiirakkaan satsatuille rahoille ???? Ottelu tarjosi nimittäin yhteensä yhdeksän maalia lopputuloksen oltua kotijoukkueen hyväksi 5-4 (4-1).

Poikien avaus oli timanttinen joukkueen iskettyä avausmaalin 6. minuutilla ja kasvattaen 40. minuutin kohdalla lukemat jo 4-0:aan. Peli kulki, keskikentällä maltettiin rakentaa ja murtaa vastustajan linjoja - myös viimeistely toimi hienosti. Harmittavasti Jaro pääsi tekemään kavennuksen aivan jakson lopussa vaparista, kun muuri hyppäsi ja pallo viuhui "muurin läpi" vastustamattomasti maaliin.

Toinen jakso olikin sitten täysin toisenlainen. Ottelupaikalle vain puolta tuntia ennen alkua saapunut Jaro sai jalat liikkumaan ja kotijoukkue ei puolestaan pystynyt helteessä ylläpitämään avausjakson tempoa. Etenkin reagointi tilanteenvaihtoihin ja keskikentän tiiviys jättivät parantamisen varaa. Pienellä peliryhmityksen muutoksella Jaro sai keskikentän haltuunsa ja pääsi pelaamaan pallon hyvälle laukaisusektorille. Ja vaikka pojat toisella jaksolla yhden osuman vielä iskivätkin hienon hyökkäyksen rakentelun päätteeksi, pääsi Jaro hiipimään kuin varkain maalin päähän komeilla painavilla laukauksilla.

Jakson loppupuolella myös kotijoukkue muutti ryhmitystään puolustusvoittoisemmaksi ja viimeinen vajaa kymmenminuuttinen oli melkoista puolustustaistelua ja pakkopurkuja yli sivurajan. Kaunista ei loppu ollut, mutta se riitti voiton ja kolmen pisteen jäädessä Ylivieskaan. Huomion arvoista pisteiden lisäksi oli Kemppaisen Villen paluu tositoimiin pitkän poissaolon jälkeen. Ja saldona heti hieno maalisyöttö loistavan pitkän kuljetuksen päätteeksi!

Jatkossa poikien kannattaa muistaa, että paras tapa säästää energiaa on hallita palloa ja määrittää siten pelitempo. Jos väsyneenä aletaan hakea pitkiä syöttöjä, luovutetaan vallan väline vastustajalle ja joudutaan itse juoksemaan. Hyvää oppia siis tämäkin ????

Avainpelaajaksi valittiin Joona Isokääntä.