Cristian Pandelescu seuran juniorivalmennukseen
3.2.2019 20:32 Uutiset / Pääsivusto

Mies ottaa vastuulleen kaksi joukkuetta ja vetää maalivahtivalmennusta

Romanialainen Cristian Pandelescu saapui Ylivieskaan pari viikkoa sitten tutustumaan FC Ylivieskan toimintaympäristöön sekä vetämään maalivahtikoulun. Hän on sekä pelannut ammatikseen maalivahtina että valmentanut maalivahteja ja juniorijoukkueita niin kotimaassaan Romaniassa kuin Suomessa. Yhteys Ylivieskaan syntyi valmennuspäällikkö Ralf Wunderlichin kautta, jonka joukkueessa Pandelescu toimi apuvalmentajana Joensuussa.

Palavaa intoa, ammattitaitoa ja ideoita pursuavan miehen otteet maalivahtikoulussa saivat erinomaista palautetta niin pelaajilta kuin näiden vanhemmilta - myös seuran hallinto vakuuttui miehen kyvyistä. Kun Pandelescu itse oli vapailla markkinoilla ja halusi Ylivieskaan jäädä, löydettiin lopulta niin miehen itsensä kuin seuran kannalta ihanteellinen ratkaisu.

Pandelescu ottaa vastuuvalmentajana vedettäväkseen kaksi seuran D-juniorijoukkuetta eli 06- ja 07-pojat, jotka molemmat ovat kaivanneet kipeästi vahvistusta valmennukseensa. Lisäksi Pandelescu vastaa jatkossa seuran maalivahtivalmennuksen kehittämisestä. Seuran hallitukseen kuuluva 06-poikien valmentajana pitkään toiminut Petri Kinnunen kertoo Pandelescun mukaantulon olevan todella iso asia joukkueelle: "06-poikiin on etsitty viime kesästä lähtien ulkopuolista valmentajaa - isävalmentajien resurssit ovat rajalliset ja pelaajat tarvitsevat seuraavan askeleen ottaakseen ammattitaitoisen ohjaajan. Cristian on vastaus tarpeeseemme". Sekä 06- että 07-pojissa isävalmentajat jatkavat Pandelescun apuna valmennustiimissä.

Seuran maalivahtivalmennuksen kehittämiseen on myös haettu pysyvää ratkaisua. Seuralegenda Juha Ansamaa ja muut maalivahtitaustaiset valmentajat ovat tehneet sen, mitä ovat töiden lomassa pystyneet, mutta jatkuvan toiminnan organisointi on osoittautunut haasteelliseksi. Pandelescu paitsi pyörittää tulevaisuudessa maalivahtiryhmiä myös kehittää maalivahtivalmennusta yhdessä seuran omien osaajien kanssa.

"Olen erittäin otettu siitä tavasta, jolla minut on vastaanotettu Ylivieskassa. Näen seurassa, sen joukkueissa ja maalivahdeissa paljon potentiaalia ja olen varma siitä, että voimme yhdessä ottaa isoja harppauksia eteenpäin" kertoo Pandelescu. Mies yhdistää omassa pelifilosofiassaan kansainvälisen jalkapallon eri suuntauksia kuten espanjalaista taitoa ja italialaista kurinalaisuutta. Jo parin viikon aikana Pandelescu on todennut ylivieskalaisten junnujen taitotason erittäin hyväksi. Parannettavaa riittää kuitenkin fysiikassa, joukkuepelissä sekä ennen kaikkea mentaalipuolella. Jalat ovat työväline, mutta pelaajan pitää pystyä ajattelemaan fiksusti joka tilanteessa. Hän haluaakin rohkaista pelaajiaan luovuuteen mutta samalla koko ajan havainnoimaan ja ennakoimaan.

Työnteko on avain menestykseen ja sen kautta voidaan päästä eteenpäin jalkapallon eri osa-alueilla. Hikipisaroita Pandelescun ohjauksessa onkin jo vuodatettu. Hän oli nimittäin mukana jo tammi-helmikuun vaihteessa sekä 06- että 07-poikien harjoituksissa.
   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat