Sarjakauden 2019 yhteenveto
7.10.2019 17:57 Uutiset / Pääsivusto

FC Ylivieskan aikuis- ja juniorijoukkueilla vahva kesä

Tänä kesänä FC Ylivieskan joukkueita pelasi Keski-Pohjanmaan piirin sarjoissa kaikkiaan 10 kpl määrän muodostuessa kolmesta aikuisjoukkueesta ja seitsemästä junnujoukkueesta. Yhteensä seuran joukkueet pelasivat kauden aikana 163 sarjapeliä, joista voittoja kertyi 91, tasapelejä 21 ja tappioita 51. Kotiotteluita tuosta ottelumäärästä oli noin puolet eli tekonurmella pelattiin viikottain useampia sarjapelejä ja muutama kotipeli luonnonurmillakin (keskuskenttä ja ravirata).

Urheilullisesti kausi vietiin läpi erittäin hyvin tuloksin. Miesten puolella edustusjoukkue oli täysin ylivoimainen Vitosessa varmistaessa sarjanousun Neloseen jo hyvissä ajoin. Kun III-joukkue nousi lisäksi Kutoseen, pelaavat miesten joukkueet ensi kaudella siis Nelosessa, Vitosessa ja Kutosessa. Tämä mahdollistaa myös pelaajien liikuttelun sarjaportaiden välillä Palloliiton sääntöjen puitteissa. Se helpottaa pelaajatilannetta ja palvelee etenkin nuorten pelaajien tarpeita sopivan tasoisten pelien saamiseksi.

Juniorien puolella P04 ja P06 pelasivat kesän aikana aluesarjassa, joka on Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien yhteinen ja Puolen Suomen Liigasta seuraava sarjataso. P15 Aluesarjassa FC Ylivieskan yhteisjoukkueessa oli ylivieskalaisten lisäksi mukana Kannuksen Uran ja Lohtajan Veikkojen pelaajia. Joukkue oli kevään aluesarjassa hienosti toinen ja syksyn sarjassa viides. P13-ikäluokassa Aluesarja käynnistyi vasta syksyn puolella - FC Ylivieska lunasti siihen paikkansa voittamalla kevään Ykkösen. Syksyn Aluesarjassa joukkue säilytti helposti paikkansa olleen lopulta neljäs ja paras sarjassa pelanneista K-P piirin joukkueista. P05 pelasi todella vahvan kauden P14 Ykkösessä menettäen sarjavoiton ja nousun Aluesarjaan äärimmäisen niukasti.

Poikien puolella nuorin sarjamuotoisesti pelattava sarja on P12 -sarja, jossa tänä kesänä olivat mukana P07 sekä vuotta nuorempana P08 -poikien joukkue. Joukkueet aloittivat keväällä kovassa Ykkösessä, josta molempien tie vei syksyn Kakkoseen. P07 vei tuon sarjan ja varmisti siten nousunsa ensi kesän Ykköseen. P08 puolestaan sijoittui sarjassa seitsemänneksi, mikä on hyvä suoritus vuotta vanhempien seurassa.

Tyttöpuolella joukkuemäärät ovat pienemmät, mikä tekee sarjoista hivenen haastavampia. C-tytöt jäivät niukasti T15 Ykkösessä kevään alkusarjassa viivan alapuolella ja pelasivat syyspuolella alemmassa jatkosarjassa vieden tämän ylivoimaisesti. D-tytöillä T12 Ykkönen pelattiin läpi kesän jatkuneena yhtenäisenä sarjana. Ylivieskan tytöt sijoittuivat tässä hienosti neljänneksi ja kehittyivät kesän aikana hurjasti. 12-vuotiaita nuoremmat ikäluokat eivät pelanneet sarjamuotoisesti, vaan osallisutivat kesän aikana piiriturnauksiin, joista tänäkin vuonna tuli roppakaupalla voittoja ja hienoja kokemuksia.

Vaikka useimmilla joukkueilla ja/tai ikäluokilla ei ole pelaajia yhtään liikaa, osoittaa tämän kauden sarjamenestys Ylivieskassa tehtävän jalkapallotyön laadukkaaksi. Kuluneella kaudella seuraan tuli eri joukkueisiin useita pelaajia lähialueelta, samoin saatiin vahvistusta myös valmennusosaamiseen. Jatkuvuuden kannalta on hienoa, että esimerkiksi P06:n ja P07:n sekä maalivahtiryhmien kanssa hyvää työtä talvesta asti tehnyt Cristian Pandelescu jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Lisäksi Pandelescu kuuluu tulevalla kaudella Nelosessa pelaavan miesten edustusjoukkueen maalivahtiosastoon.

Taulukkoon vielä koottuna seuran joukkueiden sarjojen syksyn lopputilanteet:

MIEHET VITONENMIEHET SEISKAP15 ALUESARJAP14 YKKÖNEN
1. FC Ylivieska1. MunU1. VPS J P041. Esse IK
2. FC-922. Väsymättömät2. VPS J P052. FC Ylivieska
3. LoVe3. FC Ylivieska III3. SJK-j YJ3. PeFF/Myran YJ
5. FC Ylivieska II5. FC Ylivieska YJ
P13 ALUESARJAP12 KAKKONENT15 YKKÖNEN ALEMPI JATKOSARJAT12 YKKÖNEN
1. Närpes Kraft 071. FC Ylivieska1. FC Ylivieska1. IK Myran
2. FC KOMU YJ2. Tarmo 082. KPV 052. LoVe
3. VPS J P063. NIK3. Esse IK3. GBK
4. FC Ylivieska7. FC Ylivieska 084. FC Ylivieska

   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Joulukuu   »
Kategoriat