Kinnunen SPL Pohjoisen seurapalvelujen kehitysryhmään
3.6.2020 20:02 Uutiset / Pääsivusto

Seurojen Palloliiton hallintomalliin merkittävänä osana kuuluvien alueparlamenttien avauskokoukset järjestetään kesäkuun alkupäivinä kaikilla neljällä alueella. Pohjoisen alueen seurojen puheenjohtajat kokoontuivat etäyhteyksillä keskiviikkoiltana 3.6. Läntisen alueen ensimmäiseksi alueparlamentin puheenjohtajaksi valittiin Kajaanin Hakan Jarmo Anttonen ja varapuheenjohtajaksi RoPS:n Risto Niva.

Alueparlamentin ensimmäiseen kokoukseen osallistui 19 Pohjoisen alueen seuraa puheenjohtajansa tai varapuheenjohtajansa edustamana. Lisäksi linjoilla oli 14 SPL:n edustajaa pääsihteerin, varapuheenjohtajien ja alueorganisaation johdolla.

Seuraväki kuuli niin Pohjoisen alueen kuin valtakunnallisenkin ajankohtaiskatsauksen ja lisäksi kerrattiin alueparlamentin roolia, tehtäviä ja toimintatapoja. Alueparlamentin keskeisiä tehtäviä on antaa palautetta niin aluepäällikölle kuin liiton johdollekin siitä, miten lähipalvelut alueella ovat onnistuneet ja missä asioissa on kehitettävää. Alueparlamentti vahvisti tiistain kokouksessa niin ikään merkittävien toimielimien henkilövalinnat, kun se nimesi seurojen esityksistä Pohjoisen alueen kehitysryhmät vuosille 2020 – 2022. Kehitysryhmissä ja alueparlamentissa seuroilla on aito ja suora mahdollisuus vaikuttaa alueellisiin linjauksiin ja päätöksiin.

Urheilutoiminnan kehitysryhmä

Puheenjohtaja: Jari Jäväjä, Oulu
Jäsenet:
Jani Paananen, HauPa
Jukka Dunder, ONS
Liisa-Maija Rautio, RoPS
Aleksi Tanner, RoPS
Jarmo Anttonen, KajHa
Mikko Väänänen, Ajax Sarkkiranta
Markus Heikkinen, AC Oulu/OLS
Elsa Heikkilä, ONS
Johanna Raappana, HauPa
Esittelijät: Arki Härkönen & Juha Malinen, aluevalmennuskeskusasiat

Seurapalvelujen kehitysryhmä

Puheenjohtaja: Lasse Miettunen, Oulu
Jäsenet:
Maria Lehto, FTK
Taru Romppainen, FC Santa Claus-j
Markku Kohonen, HauPa
Tommi Huttunen, KaPa
Petri Kinnunen, FC Ylivieska
Petri Jaatinen, RoPS
Arttu Kauppinen, Kempele
Maarit Pulkkinen, PS Kemi
Esittelijä: Esa Saajanto, aluepäällikkö

Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan kehitysryhmä

Puheenjohtaja: Esko Hakola, Oulun Erotuomarikerho (OEK)
Jäsenet:
Kalle Huusko, FC Kemi
Janne Kuustie, LiKi
Tatu Korkalainen, FC PaKa
Petra Körkkö, HauPa
Kari Puranen, HauPa
Riikka Ylitalo, ONS
Tuomas Lantto, TP-47
Esittelijä: Mira Pyhälä, kilpailupäällikkö

Lisäksi päätettiin perustaa alueellisen vaikuttamisen työryhmä. Seurat voivat toimittaa esityksiä ryhmän jäsenistä 30.6. mennessä; ryhmä nimetään alueparlamentin puheenjohtajiston johdolla.

Alueparlamentteihin on yhdistetty myös seurojen puheenjohtajafoorumit ja tällä kerralla aiheena foorumissa oli suomalaisen jalkapallon ja futsalin strategian valmistelu Seurojen kokouksen päätettäväksi. Alueparlamentin osallistujat aktivoitiin vaikuttamaan ja antamaan evästyksiä strategiaan mm. Innoduel -työkalun avulla. Suomen Palloliiton toimintastrategia vuosille 2020 – 2024 lyödään lukkoon Seurojen kokouksessa Turun Logomossa 8.8.2020.


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Marraskuu   »
Kategoriat