Juho Alasuutari tuo fiilistä ja intoa edustuksen riveihin
10.8.2020 17:00 Uutiset / Pääsivusto

Kokenut pelaaja palaa auttamaan kotikaupunkinsa joukkuetta

15 vuoden ympärivuotisen jalkapallon ja futsalin pelaamisen jälkeen tämän kesän piti olla Juho 'Juti' Alasuutarille totaalinen tauko jalkapallosta. Isäksi aiemmin tänä vuonna tullut pelaaja sai vetää lopulta henkeä muutaman kuukauden ajan kunnes päätti pukea loppukaudeksi päälleen FC Ylivieskan keltaisen pelipaidan ja hypätä auttamaan kotikaupunkinsa joukkuetta taistelussa Nelosen sarjapaikasta. Alasuutarin kokemus ja into on todella tarpeen, sillä nuoren edustusjoukkueen kausi on ollut odotettua vaikeampi alunperinkin kapeahkon pelaajaringin kärsiessä loukkaantumisista ja muista poissaoloista.

"Muutaman kuukauden tauko oli ehdottoman oikea ratkaisu, tunnen levänneeni sekä henkisesti että fyysisesti ja tunne kropassa on hyvä" kertoo Juti. Pelaaja on todellakin laittanut itsensä aina täysillä peliin eikä kotikaupungissaan juuri esittelyjä kaipaa. Ensimmäinen peli edustusjoukkueessa vuonna 2006 vain 15-vuotiaana, sen jälkeen varsinainen läpimurto ja siirtyminen VPS:n riveihin. Sieltä Juti palasi takaisin kotikaupunkiinsa kaudeksi 2010 ja oli vuosikausia joukkueen johtavia pelaajia. Viimeksi Juti pelasi Kakkosta GBK:n riveissä. Jalkapallon rinnalla pelaaja on tehnyt loistavaa uraa futsalissa voittaen kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta Sievin riveissä joukkueen kapteenina ja ehdottomana johtohahmona.

Alasuutarin myötä FC Ylivieskan edustusjoukkue saa aivan uudenlaista virtaa. Pelaaja on ollut mukana muutamissa harjoituksissa ja tehnyt jo havaintoja: "Joukkueessa on paljon potentiaalisia nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat nyt vain tsemppiä. Uskon pystyväni tuomaan tarvittavan kipinän ja luomaan fiiliksen, että voidaan pärjätä ja voittaa". Alasuutari odottaakin innolla tulevaa keskiviikkoa ja ensiesiintymistä FC Ylivieskan paidassa. "Kiva päästä taas pelaamaan, toivottavasti saadaan katsomoon väkeä kannustamaan joukkue voittoon!" jatkaa Alasuutari.

Juti Alasuutari ei jää FC Ylivieskan keskikentän ainoaksi vahvistukseksi, sillä myöhään maanantai-iltana julkistettiin vuosien varrella vahvasti ylivieskalaistuneen Nikola Ercegin tulo edustuksen riveihin. Aiemmin kaudella Erceg pelasi Kakkosta Kemi City FC:n riveissä, mutta purki sopimuksen seuran kanssa edellisviikolla. Lisäksi joukkueen riveihin on lupautunut ainakin yhden ottelun ajaksi monivuotinen luottopuolustaja Mikko Lukkarinen.

Loppukaudella kannattaa siis suunnistaa edustusjoukkueen peleihin. Seuraava mahdollisuus on jo tulevana keskiviikkona 12.8., jolloin joukkue kohtaa klo 19 alkaen Safarin tekonurmella todellisessa kuuden pisteen kamppailussa samoissa pisteissä olevan GBK II:n. Tervetuloa!


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Tammikuu   »
Kategoriat