Sade ja koronarajoitukset eivät vesittäneet Next Year Ylivieska Cupia
14.9.2020 15:05 Uutiset / Pääsivusto

Poikkeusvuosi haastoi mutta pelit ja sarjat saatiin pelattua

Tänä vuonna COVID-19 perui keväturnauksen ja siellä pelaamatta jääneet sarjat yhdistettiin perinteiseen Next Year Cupiin. Nimella Next Year Ylivieska Cup pelattiin lauantaina ja sunnuntaina keskustan ja raviradan kentillä. Kuten syysturnauksissa usein, riski sateeseen on iso. Tänä vuonna sadetta saatiin etenkin ensimmäisenä päivänä, mutta myös toisen päivän aamuna. Tekonurmella sade ei itse peliin vaikuttanut juurikaan, myös luonnonnurmet kestivät märän kelin harvinaisen hyvin. Onneksi väliin saatiin kuitenkin myös ripaus aurinkoa.

AVI:n kiristyneet koronarajoitukset eivät mahdollistaneet turnausruokailua ja myös yhteisten tilojen kuten pukuhuoneet käyttö oli erittäin rajoitettua, mutta muuten pelit ja oheistoiminnot pystyttiin ajamaan läpi suhteellisen normaalisti. Toki tämä vaati venymistä ja joustavuutta niin joukkueilta pelaajineen ja taustoineen, järjestäjiltä talkooväkineen sekä tietenkin kannustaneilta vanhemmilta ja muilta läheisiltä. Joukkueita mukana oli lopulta yhteensä 47, näistä kauimmaiset tulivat tänä vuonna Kuopiosta. Kaikkiaan pelattiin yhdeksässä sarjassa, joista neljä seuraavan vuoden säännöillä (P9, P11, T11 ja P13). Peli jakautuivat tasaisesti eri kentille ja vaikka muutama sarja ajettiin vain 3-4 joukkueella, tämä loppujen lopuksi helpotti koronarjaoitusten noudattamista. Jokaisessa sarjassa kuitenkin pelattiin tosissaan eikä annettu kentällä tuumaakaan periksi!

Tänä vuonna sijoituksista pelattiin virallisesti 8v8- ja 11v11-sarjoissa. Sarjavoitot näissä menivät seuraavasti: P9 FF Jaro Röd, T10 FC Ylivieska, P10 FC Ylivieska Musta, T11 FC Ylivieska, P11 Kannuksen Ura, P12 LBK, P13 FC Folk/HK YJ. Sarjasysteemit vaihtelivat sarjoittain joukkuemäärän mukaan ja niitä kuten otteluohjelmaakin jouduttiin muokkaamaan aivan viime hetkiin valitettavien esteiden/poissolojen/informaatiokatkosten vuoksi. Ikäviä tilanteita, mutta tänä vuonna tosiaan turnaus oli monessakin mielessä poikkeuksellinen.

FC Ylivieska haluaa turnausjärjestäjänä kiittää lämpimästi kaikkia osallistuneita joukkueita joustavuudesta sekä ennenkaikkea siitä, että pelit saatiin aikaan haastavassakin tilanteessa. Niitä ei monella joukkueella ole tänä poikkeuskesänä normaalien sarjapelien ulkopuolella liikaa ollut. Samoin kiitämme kaikkia eri roolissa talkoilleita, tuomareita sekä pelaajia huoltaneita ja kannustaneita läheisiä. Toivomme hartaasti, että ensi vuonna voisimme jälleen järjestää erilliset kevät- ja syysturnaukset ja mielellään normaaleissa oloissa. Myönnämme nöyränä, että joissain asioissa emme onnistuneet tänä syksynä parhaalla tavalla. Mutta samaan aikaan olemme ylpeitä siitä, että turnaus ylipäänsä saatiin pelattua. Moni muu syksyn turnaus kun oli peruttu. Otamme palautteen nöyrästi vastaan sekä hiomme toimenpiteitä ja organisaatiota ensi vuotta ajatellen.

Vielä kerran kiitos!


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Marraskuu   »
Kategoriat