Uusi kausi käynnistyy
1.11.2020 10:30 Uutiset / Pääsivusto

Kausi 2021

Tervetuloa FC Ylivieskan toimintaan kaudelle 2021 niin vanhoille kuin uusille seurayhteisön jäsenille!

Uuden kauden merkki on, kun iso osa joukkueista pitää syksyn päälle pienen hengähdystauon, nettisivut päivitetään uuden kauden puolelle, tehdään kausisuunnitelmat ja aloitetaan jälleen treenaaminen tuleviin koitoksiin. Osa ikäluokista vaihtaa pelitapaa ja astuu taas askeleen eteenpäin junioripolulla. Osasta tulee B-junnuja, osa hyppää C-junnuksi 11v11 -peltapaan, osa E-junnuksi 8v8-pelitapaan ja mahtuupa joukkoon myös niitä, jotka aloittavat jalkapalloleikkikoulu- tai prinsessafutisvaiheen jälkeen ihan oikeassa ikäluokkajoukkueessa.

Kausi 2020 oli monella tapaa hyvin poikkeuksellinen vaikuttaen niin harjoitteluun kuin pelitoiintaan. Isot yhteiset tapahtumat kuten kauden avajaiset tai seuran päättäjäiset jäivät pitämättä. Tilanne oli monella tapaa uusi, mutta sen kanssa opittiin elämään ja kausi pelattua läpi. Koronatilanne vaikuttaa osaltaan myös alkavaan kauteen. Varmaa kuitenkin on, että seuran toiminta pyörii kulloinkin voimassa olevien rajoitusten mukaisesti. Huolehditaan siis itsestämme ja toisistamme! Ja toivotaan samalla, että tilanne normalisoituisi mahdollisimman pian.

Harjoitukset alkavat pyöriä marraskuussa kutakuinkin normaalisti, muutamilla joukkueilla ovat edessä talvikauden ensimmäiset futsalturnaukset jo marraskuun loppupuolella. Safarin tekonurmelle alkusyksystä saadut valot mahdollistavat kelien salliessa ulkoharjoittelun pitkälle marraskuulle, jopa joulukuun puolelle (jutun pääkuvassa P08 -joukkueen harkat lokakuun lopusta). Osa aloittaa talvikauden suoraan sisätreeneistä. Tänä talvena Ylivieskassa on vielä pula kunnon salivuoroista, tilanne korjaantuu vuoden päästä Taanilan ja Kaisaniemen kouluihin valmistuvien salien myötä. Kärsivällisyyttä siis vaaditaan jokaiselta.

Tavoitteena ja toiveena on, että perinteiset kevät- ja syysturnaukset voidaan ajaa läpi ainakin kohtuullisen normaalisti. Samoin kesän jalkapallokoulu. Mutta kuten jo aiemmin mainittiin, muutokset ovat mahdollisia eikä kukaan pysty vielä ennustamaan, millaisia ja minkä kokoisia tapahtuma esimeriksi ensi keväänä voidaan järjestää.

Seuran nettisivujen rooli korostuu nopeasti muuttuvissa tilanteissa entisestäänkin. Tämä siksi, että sieltä löytyy aina ajantasaisin tieto niin seuraan kuin yksittäisiä joukkueita koskevista tapahtumista. Seura tiedottaa myös somekanavillaan (Facebook, Instagram, Twitter), samoin isolla osalla joukkueista on somekanavat aktivoituna käyttöön. Niin sanottu arjen tiedotus joukkueilla tapahtuu niiden omien WhatsApp -ryhmien kautta.

Julistetaan uusi kausi siten virallisesti alkaneeksi!   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Huhtikuu   »
Kategoriat