Dragan Pejic palaa edustusjoukkueen valmentajaksi
4.3.2021 21:04 Uutiset / FC Ylivieska I

Dragan Pejic palaa takaisin FC Ylivieskaan

Ari-Pekka Ojala

To 4.3.2021 klo 19:00

Kalajokilaakso

FC Ylivieskan kolme kautta kestänyt nousuputki päättyi viime kesänä, kun sarjasijoitus jalkapallon Nelosessa oli viides. Tulevaan futiskauteen ylivieskalaisseura lähtee entistä vahvempana. Organisaatioon on hankittu tekijöitä muun muassa myynnin, talouden sekä joukkueen puolelle. Joukkueen tavoitteena on nousu Kolmoseen, minkä vuoksi seuran toimintaa on viety vauhdilla eteenpäin.

– Aika vajaalla organisaatiolla on noustu tähän pisteeseen. Pari kuukautta on tehty toimenpiteitä ja rakennettu tavoitteellisempaa, voimakkaasti urheilullisin perustein toimivaa joukkuetta Kalajokilaakson alueelle, kertoo FC Ylivieskan taustoissa ja B-junioreiden valmennuksessa vaikuttava Marko Myllykangas.

FC Ylivieska haluaa olla jatkossa Oulun eteläisen alueen johtava jalkapalloseura, mikä tarkoittaa edustusjoukkueen nostamista ainakin yhden sarjaportaan ylöspäin. Selkeää ajallista tavoitetta nousulle ei ole asetettu.

– Se tulee sitten, kun aika on kypsä. Mitään pikavoittoja ei lähdetä tavoittelemaan. Jos jossain vaiheessa tulee nousu Kakkoseen, niin sekin otetaan vastaan.

– Varsinkin nuoremmille pelaajille on tärkeää saada väliporras korkeampiin sarjoihin. Ajatus on, että juniorivuosien jälkeen Ylivieskasta ei tarvitse lähteä kauemmas pelaamaan tai pahimmassa tapauksessa lopettaa jalkapallouraa, Marko Myllykangas painottaa.

Pitkän uran 2000-luvun alussa FC YPAn peräsimessä tehnyt Myllykangas näkee alueen jalkapallon tulevaisuuden valoisana. Ylivieskassa ja lähipaikkakunnilla on runsaasti lahjakkaita junioreita, joten edustusjoukkueen avainrooleihin tulee löytymään pelaajat omista pojista.

FC Ylivieskan joukkue on vielä vahvasti rakennusvaiheessa. Jonkin verran vaihtuvuutta tulee ja todennäköisesti mielenkiintoisia profiilipelaajia nähdään tulevalla kaudella kokoonpanossa, Myllykangas paljastaa.

Varmaa on kuitenkin se, että FC YPA-ikoni Dragan Pejić palaa Ylivieskaan valmentajaksi parin Oulaisissa vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella Kolmosessa pelanneella Oulaisten Huimalla ei ollut jatkossa halua pelata sarjassa, mikä sai Pejićin vaihtamaan maisemaa.

– Haluan valmentaa joukkueessa, jolla on selkeät tavoitteet ja halu kehittyä. Ylivieskasta otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin, mitä ajattelen täällä valmentamisesta. Vastasin myöntävästi, koska haluan kehittää FC Ylivieskan pelaajia ja ehkä jo tämän kauden päätteeksi nostaa joukkueen Kolmoseen, mikä on tavoite.

– Kovin paljoa en tiedä etukäteen Nelosesta ja sarjan joukkueista. Korona on jarruttanut vähän kaikkea, mutta uskon, että saamme kokoon laadukkaan joukkueen, jolla pystymme voittamaan sarjan, hän miettii.

Kovana maalintekijänä pelaajaurallaan tunnettu Pejić vannoo hyökkäävän jalkapallon nimeen ja pelifilosofia tulee säilymään myös FC Ylivieskan peräsimessä. Viime kaudella Pejić nähtiin kentällä seitsemään otteeseen myös pelaajan roolissa, mutta Ylivieskassa hän ei aio verestää vanhoja muistoja.

– Todennäköisesti en itse pelaa. Viime kaudella meillä oli melko vähän pelaajia ja minun täytyi täydentää joukkuetta, kun oli poissaoloja. Nyt meillä on tulossa laaja rinki, joten pysyttelen valmentajan roolissa, Pejić sanoo.


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Huhtikuu   »
Kategoriat