Juuso Takanen SJK:sta FC Ylivieskaan
29.4.2021 20:39 Uutiset / FC Ylivieska I

Juuso Takanen

Viime kaudella 22- vuotias Juuso pelasi vielä ykköstä SJK:n Akatemiassa. Tälle kaudelle hän valitsi kuitenkin FC Ylivieskan, vaikka kysyntää oli tietenkin runsaasti myös muualle.

Tässä Juuson tuoreita kuulumisia haastattelun muodossa.

Kertaapa aluksi miten futisurasi on mennyt tähän asti.

Ura alkoi vuonna 2008, eli 9-vuotiaana FC YPA:n P99 joukkueessa. Ypan junnuputki tuli pelattua läpi ja debyytti FC YPA:n edarissa oli kesällä 2015 16-vuotiaana. Vuonna 2017 siirryin SJK:n organisaatioon, jossa pelasin neljä kautta, joista viimeisen 1. Divarissa. Myös Veikkausliigadebyytti SJK:n edustuksessa oli lähellä 2019, mutta penkkiä lähemmäs en päässyt.

Mitä matkan varrella on tähän mennessä tarttunut hihaan?

Hienoja muistoja ja upeita ihmisiä on matkasta jäänyt mukaan. Vuodet SJK:n ammattimaisessa organisaatiossa olivat hienot ja opettavaiset. Varsinkin nousu 2019 kakkosesta ykköseen oli mahtava kokemus. Myös U16 maajoukkueleiri on jäänyt hienona muistona mieleen junnuvuosista.

Mitä pidät tärkeänä, jos nuori jalkapalloilija haluaa lajissa eteenpäin?

Tärkein asia on oma halu kehittyä. Pelkät joukkuetreenit eivät riitä, joten pitää haluta tehdä töitä myös omatoimisesti. Tottakai myös valmentajilla on tärkeä rooli nuorten kehityksessä, mutta halu kehittyä pitää lähteä pelaajasta itsestään.

Mitkä sinun mielestäsi on tärkeitä asioita tai arvoja, joita itse olet toteuttanut ja pidät tärkeinä jalkapalloilijalle.

Kokonaisvaltainen urheilijan elämää on hyvä opetella. Pelkkä treeni ei riitä, vaan myös uni ja ravinto ovat tärkeitä asioita kehityksen kannalta. Muutenkin joukkueurheilussa oppii tärkeitä asioita elämään, kuten muiden ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja kaikkien ihmisten kunnioittaminen.

Mitä odotat tulevalta kaudelta itseltäsi ja joukkueelta? Miltä meno FC Ylivieskan edustuksessa tuntuu ja näyttää?

Treeneissä on ollut hyvä meininki ja joukkue rakentuu hyvää vauhtia. Tottakai haluan pelata isossa roolissa ja varsinkin olla hyvänä esimerkkinä seuran nuorille pelaajille.

Mitä terveisiä haluat sanoa loppuun?

Tervetuloa seuraamaan hyvää futista safarille!

Kiitos Juuso haastattelusta ja onnea kauteen!


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Toukokuu   »
Kategoriat