Välikatsaus sarjakauteen
Julkaistu: 07.08.2021 00.00

Välikatsaus sarjakauteen

Koulujen alkaessa kesän jalkapallosarjat ovat kääntyneet syyskierrokselle. Kautta on kuitenkin vielä sarjasta ja ikäluokasta riippuen jopa vajaa kolme kuukautta jäljelle. Kaikki seuran joukkueet pelaavat tänä kesänä Palloliiton läntisen alueen sarjoja ja kaikkiaan joukkueita on mukana 20, joista kolme aikuisjoukkueita ja 17 juniorijoukkueita.

Nuorehko edustusjoukkue taistelee Nelosessa lohkonsa kärkisijoista ja siten mahdollinen sarjanousukin on täysin omissa käsissä. Joukkue pelaa viihdyttävää futista, mistä esimerkkinä keskiviikkona 4.8. pelatun kotiottelun maalikooste. Kiitokset sen tehneelle Timo Karjalaiselle. Vastustajana ottelussa kokkolalainen FC Sääripotku, jonka ottelussa kokema tappio oli kauden ensimmäinen (!). Edustusjoukkueen otteluissa on siis tarjolla komeita maaleja - kannattaa käydä katsomassa!

B-juniorit puolestaan kevätsarjastaan valtakunnalliseen P17 Ykköseen. C-lohkon syyskierroksen avausottelussaan joukkue kukisti riemukkaasti jyväskyläläisvieraansa JJK 2:n lukemin 3-2. B-juniorien joukkue on todellinen alueellinen yhteisjoukkue, sillä ylivieskalaiskasvattien lisäksi riveissä on mm. Lohtajalla, Haapavedellä, Haapajärvellä, Nivalassa ja Kalajoella jalkapalloppinsa saaneita pelaajia. Syyskierroksen aikana ylivieskan ovat tulossa vierailemaan vielä FF Jaro (su 15.8.), Virkiä YJ (su 5.9.), TP-47/KePS YJ (la 25.9.) sekä Kajaanin Haka (la 9.10.). "Ykkösherkkua" on siis vielä tiedossa ;-)

Nuorempien junnujen puolella iso osa seuran joukkueista pelaa syksyllä ikäluokkansa Kakkosta, jossa pelit ovat pääosin vanhalla Keski-Pohjanmaan alueella. Kesän peleissä on nähty paljon tiukkoja taisteluja ja välillä maalijuhliakin. Erityismaininnan ansaitsee T12 -sarjassa pelaava 09-10 -syntyneiden tyttöjen joukkue, joka vei T12 Kakkosen C2-lohkon kevätkierroksen puhtaalla pelillä (11 voittoa maalierolla 76-10) ja aloittaa yläloppusarjan pelinsä elokuun puolivälissä.

Korona on heijastunut jokaisen seuran ja lajin arkeen eikä sen vaikutuksilta ole Ylivieskassakaan voinut välttyä. Eritoten kevätsarjojen alku oli monelle joukkueelle haasteellinen ja muutamat ovat taistelleet pelaajamäärien kanssa. Huuhkajien EM-kisoissa mukana olo loi kuitenkin osaltaan imua, mikä on näkynyt etenkin nuorempien ikäluokkien pelaajamäärän valtavana kasvuna. Tämän seurauksena seuran lisenssipelaajien määrä on kääntynyt kasvuun ylittäen jälleen 300 ja kentillä todellakin riittää vilskettä.

Tässä vielä listauksena tulevan viikon ottelut - merkkaa kalenteriin ja tule paikalle:

  • P13 Kakkonen: FC Ylivieska - HBK, ma 9.8. klo 18, Safarin tekonurmi
  • P13 Kakkonen: FC Ylivieska Kelt - Tarmo, ti 10.8. klo 18, Safarin tekonurmi
  • Miehet Nelonen: FC Ylivieska - Nostars, ke 11.8. klo 19, Safarin tekonurmi
  • P12 Kolmonen: FC Ylivieska Kelt - FC-92 Mustat, pe 13.8. klo 19, Safarin tekonurmi
  • P13 Kakkonen: FC Ylivieska Kelt - FC Ylivieska, pe 13.8. klo 19, Safarin tekonurmi (Huom! Keskinäinen derby)
  • P11 Kakkonen: Piiriturnauspelit la 14.8. klo 12-15, Safarin tekonurmi
  • T18 Kakkonen: FC Ylivieska - SJK 06, la 14.8. klo 15, Safarin tekonurmi
  • P17 Ykkönen: FC Ylivieska YJ - FF Jaro, su 15.8. klo 14, Safarin tekonurmi

Otteluita voi tulla katsomaan turvallisin mielin, sillä järjestelyissä huomioidaan kulloinkin voimassa olevat Covid 19 -suositukset/rajoitukset. Katsomotilat mahdollistavat istumisen väljästi turvaetäisyydet huomioiden. Kioskeissa on tarjolla käsidesiä ja kioskipalvelut tuotetaan muutoinkin kaikki hygieniasuositukset huomioiden.

Seuran uusimmat