Piirisarja päätettiin taistellen
Julkaistu: 04.09.2021 00.00

Tänään pelattiin Nivalan tuulisella DEN-areenalla piirisarjan viimeiset pelit. Muutamia pelaajia joutui jälleen jäämään sivuun syysflunssan takia, mutta paikalle saatiin onneksi silti kaksi kovaa kokoonpanoa. Heti lämmittelyssä pisti silmään tyttöjen valmius pelata tänään. Valmentajan ei tarvinnut pyytää kuin kerran, niin koko joukkue saapui kuuntelemaan ohjeita päivän lämmittelyihin ja peleihin. Lämmittelyt hoidettiin tarkasti ja tehokkaasti ja sitten oltiinkin valmiita itse peliin.

Ensimmäisessä pelissä Fc-92 vastaan kokoonpanossa olivat: Vanessa, Minni, Sinna, Melissa, Saara, Minja, Mette, Martta, Lilja, Siiri, Saana, Mirette, Miisa, Enna, Aino ja Erika. Martta toimi pelin kapteenina ja maalin suuta vartioivat ensimmäisen puoliajan Minni ja toisen Miisa.

Peli kulki alusta asti tasaisesti ja Nivalan kovaksi maalintekijäksi tiedetty pelaaja merkattiin pelin alussa Miisan toimesta tarkasti, eikä häntä päästetty tekemään tuhojaan. Maalipaikat Nivalalle olivatkin erittäin tiukassa ensimmäisen puoliajan alun, eikä Ylivieskakaan päässyt kunnon maalipaikoille, vaikka peliä enemmän Nivalan päädyssä pelattiinkin. Lopulta Sinnan loistosyöttö löysi Ennan ja Enna siirsi Ylivieskan epäröimättä 1-0 johtoon ajassa 9 minuuttia.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolelta Nivala pääsi muutamia kertoja Ylivieskan päätyyn, mutta onneksi Minni pysyi kylmähermoisena maalissa ja poimi kaikki pallot tarkasti kiinni. Puoliajan loppupuolella Minni oli antamassa avausta, jonka Nivalan pelaaja haistoi ennen Ylivieskan pelaajia ja nappasi pallon neljän keltapaidan nenän edestä ja karkasi maalin tekoon, tasoittaen pelin 1-1 pelin ajassa 19`. Nuiva loppu hyvin pelatulle puoliajalle.

Tyttöjen hyvä pelivire ei onneksi Nivalan kavennuksessa hävinnyt mihinkään, vaan toinen puoliaika lähettiin samalla taistelevalla asenteella liikkeelle, eikä kylmä ilma kangistanut tyttöjä, vaan jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun asti. Muutamia paikkoja saatiin molempiin päihin ja Miisa teki tarkkaa työtä Ylivieskan maalin suulla. Minja ”muuri” Hakala teki hyviä katkoja puolustuksessa keskikentällä ja vasta pelin lopussa Nivala sai pelottavan myllyn aikaiseksi Ylivieskan päädyssä. Viimeisenä mohikaanina puolustusta vartoi kuitenkin Lilja, joka kerta toisensa jälkeen purki palloa pois Ylivieskan päästä. Loppuvihellyksen tultua, voitiinkin olla erittäin tyytyväisiä suoritukseen, sillä hyvällä syyllä voimme sanoa Ylivieskan hallinneen peliä enemmän. Kaikki tytöt ansaitsisivat oman maininnan päivän onnistujina, niin omien taitojen äärirajoilla tytöt pelasivat ja antoivat taatusti kentällä kaikkensa. Vihreän kortin sai tällä kertaa Vanessa.

Hengähdysaikaa ei juurikaan ollut ennen kuin peli Kaustista vastaan oli alkamassa. Muutaman pelaajan verran saatiin tuoreita jalkoja kentälle, ja kokoonpanossa pelasivat: Vanessa, Sinna, Melissa, Emmaliina, Emma, Saara, Mette, Hilda, Martta, Lilja, Mandi, Sara, Saana, Mirette, Miisa ja Ellen. Tällä kertaa kapteenin nauha koristi Emman käsivartta ja maalille asteli tuttuun tapaan Mandi.

Toinen peli lähti vähintäänkin yhtä hyvin liikkeelle, jos ei vielä asteen verran saatu uutta vaihdetta silmään. Ainakin pallo pysytteli hyvin tiiviisti pois Ylivieskan alueelta ja maalivahti Mandille piti huudella, että muista pysyä liikkeessä, ettei pääsisi kylmettymään kokonaan. Kenties mieleenpainuvimman maalipaikan tarjosi kuopuksemme Ellen, joka tempaisi kaukaa Kaustisen purkupalloon kovan vastavedon, joka oli aivan hilkulla päätyä Kaustisen maaliin. Ensimmäinen puoliaika pysyi kuitenkin maalittomana, vaikka tytöistä paistoi koko ajan maalin nälkä ja taistelutahto.

Toinen puoliaika jouduttiin pelaamaan taas vastatuuleen ja maalin suulle asettui jo toistamiseen tälle päivää Miisa. Ylivieska aloitti heti erän alusta kovan myllytyksen Kaustisen päätyä kohti ja kerta toisensa jälkeen laidat ja välillä jopa puolustus nousivat ja taistelivat palloa ylös laitaa pitkin. Pallo kiersi maalitolppia kerta toisensa jälkeen ja kerran pallo saattoi käydä jopa maaliviivan toisella puolella kimpoillessaan tolpissa, mutta tilanne olisi ollut joka tapauksessa Ylivieskan paitsio, joten peliä jatkettiin maalipotkulla. Hetken päästä Ellen nappasi Kaustisen päädyssä palloon haltuunsa ja huomasi Martan, joka oli sijoittunut erittäin hyvin Kaustisen puolustajien rivistöön. Ellen sai aikaan upean syötön, joka kaikkien pelaajien välistä päätyi Martalla, joka karkasi Kaustisen pelaajilta ja vei Ylivieskan 1-0 johtoon ajassa 26 minuuttia.

Tytöt hallitsivat peliä vielä pitkästi toisella puoliajalla ja joka pallosta taisteltiin tosissaan ja loppuun asti. Mirette esitteli myös upeaa vasuripotkuaan, mutta Kaustisen maalivahti sai harmiksemme torjuttua kovan vedon. Pelin loppupuolella, Kaustinen pääsi ensimmäistä kertaa pelissä myllyttämään hieman Ylivieskan kenttäpäädyssä, mutta Lilja oli taas hyvänä tukkeena yhdessä siskonsa Mandin kanssa ja aina viimehetkillä pallo saatiin pelattua pois Kaustisen maalipaikoilta. Kaustisen valmentaja kehui maalivahti Miisaa todelliseksi fair play pelaajaksi pelin loputtua, sillä harvoin vastustajan maalivahti käy asettelemassa pallon vastustajalle kulmapotkuun valmiiksi. Viimeisen minuutin pelottavan kulmapotkun jälkeen tuomari lopultakin vihelsi pelin loppuneeksi ja vihdoin, pitkän tappio ja tasapeli putken jälkeen Ylivieska vei voiton 1-0.

Ilo, helpotus ja riemu paistoivat jokaisen pelaajan kasvoilta pelin loputtua ja myös valmentaja Veeran harteilta vierähti iso taakka, kun saatiin kauan odotettu voitto. Niin lähellä mutta niin kaukana ne ovat viime aikoina olleet. Jokaisesta tytöstä olimme tänään kummassakin pelissä ylpeitä. Tytöt taistelivat joka pallosta eikä kukaan antanut tänään periksi. Vihreän kortin viimeisestä pelistä sai puolustuksessa molemmat pelit tarkasti ja varmasti pelannut Lilja.

Hieman on haikea mieli tätä raporttia kirjoittaessa, sillä tämä on viimeinen peliuutinen tältä kesältä tässä laajuudessaan. Ensi viikolla pelit jatkuvat vielä Next Ylivieska Cupissa, mutta niiden pelien tapahtumia voitte seurata ottamalla seurantaan joukkueen instatilin fcylivieskat11_12. Kiitos kaikille mukana olleille ja tyttöjä tänä kesänä kannustaneille!