Uusi pelivuosi potkaistiin käyntiin loppiaisena
7.1.2022 23:10 Uutiset / D-tytöt 09-10

Talviliigaa Kempeleessä 6.1.2022

D-tyttöjen uusi pelivuosi potkaistiin käyntiin loppiaisena Kempeleen talviliigassa. Keltaisessa joukkueessa pelasivat tällä kertaa Emma, Natalia, Amelia, Ninni, Juliette, Taika, Justiina, Eevi, Säde, Sanni, Peppi ja Sara. Mustaa joukkuetta puolestaan edustivat Iina, Emmi, Julia, Milla, Minea, Neea, Ronja, Tilda K., Iida, Iita, Ninna, Veera ja Ella. Talviliiga tarjosi molemmille joukkueille kolme tasaista ja hyvää peliä.

Keltainen joukkue aloitti pelit Ajaxin T10-11 joukkuetta vastaan. Pelin hallinta oli ylivieskalaisilla alusta alkaen koko pelin ajan. Ensimmäinen maali saatiin aikaiseksi kuitenkin vasta, kun peliä oli pelattu 15 minuuttia: Säteen pitkä sivurajaheitto tavoitti rankkarialueelta Justiinan, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Toiseen maaliin esityön teki Sanni kuljettamalla pallon rankkualueelle, josta Peppi vuorostaan viimeisteli pallon verkkoon. Pelistä meille 2-0 voitto! Heti ensimmäisen pelin jälkeen vastaan asettui ONS. Peli oli tiukka ja tasainen ONSin ollessa edellistä vastustajaa kovempi. ONS pääsi heti pelin alussa johtoon, ja lukemat 0-1 jäivät lopputulokseksi ylivieskalaisten hyvistä maalipaikoista huolimatta. Kolmannessa pelissä vastaan asettui HAUPAn 10-11 -tytöt. Pelin ensiminuuteilta lähtien oli selvää, kumpi joukkue peliä vie. Ylivieskalaisten maalinteko alkoi jo pelin toisella minuutilla, kun Säde kuljetti pallon laitaa pitkin rangaistusalueelle ja iski sen maaliin pienestä kulmasta. Toisessa maalissa Säteen sivurajaheitto löysi hyvin liikkuneen Saran, joka puolestaan näki Sannin hyvässä maalintekopaikassa ja syötti hänelle. Maalivahti torjui Sannin vedon eteensä ja ensimmäisenä palloon ehti hienosti loppuun saakka pelannut Peppi, joka viimeisteli pallon maaliin. Kolmas maali tuli jälleen Säteen jalasta, johon syötön antoi Amelia. Viimeisessä maalissa Eevi pääsi kuljettamaan pallon rankkarialueelle ja laukaisemaan. Maalivahdin torjuttua eteensä Justiina hoiti tilanteen loppuun ja vei meidät lopulta 4-0 voittoon!

Musta joukkue aloitti pelin Haapajärven Kiiloja vastaan. Ensimmäinen peli oli vielä vähän hakusessa, mutta se parani huimasti pelin edetessä. Loppua kohden joukkue pelasi hyvää joukkuepeliä, ja kentällä nähtiin myös taitavia yksilösuorituksia. Hyvä peli, vaikka lopputulos olikin HK:lle 4-0. Toisessa pelissä jatkettiin siitä, mihin ensimmäinen peli päättyi: Tytöt pelasivat hyvin joukkueena ja myös yksilöinä onnistuttiin. Peli oli tasaista ja lukemat 1-1 oli varmastikin oikeutettu lopputulos. Joukkueemme maalin teki Iina. Kolmanteen peliin vastaan saatiin vastaan OsPa. Pelin alku oli tasaista, mutta pikkuhiljaa pelin edetessä hallinta siirtyi meille. Ensimmäisen maalin teki Iina pelin kahdeksannella minuutilla. Joukkue sai tästä vieläkin enemmän itsevarmuutta ja peli kulki hyvin. Puolustus pelasi varmasti, ja keskikentällä etenkin Veera ja Tilda K. näyttivät taitojaan. Seuraavat maalit olivatkin näiden tyttöjen käsialaa. Ensin Veera sai pallon keskikentälle, jossa hän pääsi taitavasti kääntymään ja pisti upean läpisyötön Minealle, joka oli hyvin hakeutunut oikeaan laitaan. Kun Minea pääsee tällaiseen tilanteeseen, on usein tuloksena maali, ja niin myös täällä kertaa. Kolmas maali pari minuuttia myöhemmin oli lähes toisinto edellisestä. Tällä kertaa Veeran loistosyöttö löysi Tildan, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Peli päättyi ansaitusti meidän 3-1 voittoon.

Molempien joukkueiden peleissä oli nähtävillä pitkä joulutauko sekä se, että treenaamme salissa. Juoksukunto oli koetuksella, ja teknistä taitoa on myös hyvä treenata entistäkin enemmän. Peleissä kuitenkin näyttäytyi sekin, että taitotreeniä on nyt tehty joka treeneissä. Jokaisen tytön taitotaso on kehittynyt, kun vertaa parin kuukauden takaisiin talviliigapeleihin. Molemmat joukkueet pelasivat myös joukkueena hyvin. Syötöt kulkivat, ja osattiin liikkua kentällä paremmin kuin aiemmin. Pelaajat myös toteuttivat hyvin teeman mukaisia asioita: 1v1 tilanteissa tehtiin oivallisia ratkaisuja ja uskallettiin kokeilla laukauksia kauempaakin, kuten oli sovittu. Myös maalivahtipeli on kehittynyt hurjasti treenien myötä. Maalivahdit pelasivat rohkeasti ulkona maalista ja ohjasivat peliä hyvin.

Kaiken kaikkiaan voimme jälleen olla tyytyväisiä siihen, että olemme lähteneet mukaan talviliigaan, jossa saamme hyviä, tasaisia ja kehittäviä pelejä!


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Tammikuu   »
Kategoriat