Keskisen kakkonen käynnistyi kotikentällä
Julkaistu: 04.05.2022 00.00

Maanantaina 2.5 myös toinen joukkueemme pääsi korkkaamaan kauden T13 läntisen sarjan 2. divarissa, kun Safarilla vastaan asettui Kälviän Tarmo. Joukkueemme kokoonpanossa pelasivat Eevi, Emma, Ella, Iida, Iina, Julia, Milla, Minea, Neea, Ronja, Sara ja Taika.

Pelin alku oli täysin meidän hallintaamme. Pelinrakentelu lähti hienosti alhaalta käsin Emman toimesta. Puolustajat uskalsivat pitää palloa ja he antoivat hyviä ja tarkkoja syöttöjä omille. Keskikentällä Sara rakenteli peliä jakaen palloa laidoille sekä hyökkääjille, ja päästen itsekin melko usein laukomaan. Palloton pelaaminenkin sujui joukkueella hyvin: pelaajat liikkuivat kentällä antaen tuen sekä mahdollisuuden syöttää ylöspäin. Maalipaikkoja saatiin luotua useita, ja lopulta Eevi onnistui pistämään pallon verkkoon pelin 12 minuutilla Minean ja Ellan hienosta esityöstä.

Joukkueemme hyvä pelivire jatkui edelleen, mutta pelin 19 minuutilla vastustaja pääsi läpiajoon, josta teki tasoitusmaalin, ja heti perään toisen samanlaisen siirtyen lyhyessä ajassa 2–1 johtoasemaan. Vastustajan pitkät korkeat pallot maalille sekä fyysiset ja nopeat kärkipelaajat olivat haastavia meidän puolustajillemme. Tytöt eivät kuitenkaan lannistuneet, ja peli pyöri hienosti edelleen meidän hallinnassamme. Pelirohkeutta löytyi, ja tytöt luottivat tekemiseensä. Syötöt napsahtivat omille, ja uskallettiin pitää palloa hallussa.

Tauolle lähdettiin tilanteessa 1–2. Joukkue pyrki ammentamaan hyvää fiilistä ja tsemppiä, jotta nousisimme vielä voittoon. Toiselle puoliajalle lähdettiin pelaamaan yhtä rohkeaa peliä kuin ensimmäisellä puoliajalla. Maalipaikkoja oli jälleen useita, mutta viimeistelyssä ruuti oli kuivaa. Vastustaja sitä vastoin onnistui omista paikoistaan tehokkaasti. Tarmon kolmas maali sai alkunsa maalivahdin pitkästä avauksesta, jota emme osanneet ottaa haltuun ja purkaa. Neljännen maalinsa vastustaja puolestaan teki meidän pienestä virheestämme, ja näin peli päättyi 1–4 tappioon.

Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyviä elementtejä, ja talvella harjoitellut asiat tulivat esille. Tyttöjen taitotaso on noussut huimasti ja syöttöjen laatu on parantunut. Joukkueena pelataan loistavaa, hyvätempoista yhteispeliä.

Seuraavana jatketaankin sitten taas pohjoisen ykköstä sarjaa, kun Kempeleen Ajax Sarkkiranta saapuu äitienpäivänä Safarille testaamaan meidän pelikuntoamme. Joukkueen kokoonpano tulee jälleen hieman muuttumaan, kun pelaajia vaihdellaan pohjoisen ja lännen joukkueiden välillä.

Tervetuloa kentän laidalle kannustamaan äitienpäiväkahvien kera!