Helmariliigan kolmas kierros pelattiin Eerikkilässä 15.6.
16.6.2022 11:57 Uutiset / D-tytöt 09-10

Emma ja Säde Helmareina Eerikkilässä!

Helmikuussa käynnistyi vuoden 2022 Helmariliiga T13 ikäluokan osalta. Alueellisten turnausten kautta edetään valtakunnallisiin tapahtumiin ja lopulta kauden huipennuksena parhailla on mahdollisuus päästä haastamaan ikäluokkansa kansainvälisiä huippuja lopputurnaukseen.

Ensimmäisen kierroksen ottelut pelattiin alueellisesti (pohjoinen, länsi, itä ja etelä) 6–8 joukkueen turnauksina ja FC Ylivieska osallistui pohjoisen alueen tapahtumaan omalla joukkueellaan. Pohjoislohkon alueella toista kierrosta ei järjestetty, vaan lohkon voittaja OHF pääsi suoraan kolmannelle kierrokselle. Pudonneiden joukkueiden pelaajista muodostettiin yhteisjoukkueita seuraaville kierroksille, jotta varmistetaan myös yksittäisten pelaajien eteneminen Helmaripolulla. Ylivieskan joukkueesta jatkoon pääsivät Emma ja Säde.

Liigan kolmas kierros järjestettiin Eerikkilässä. 15.6. Emma ja Säde pelasivat SPL United 1 joukkueessa, johon oli valittu pelaajia koko pohjoisen ja lännen alueelta eli akselilta Rovaniemi-Tampere-Turku. Lohkon muut joukkueet olivat EBK (Espoo), FC Nokia ja PePo (Lappeenranta). Toisessa lohkossa pelasivat SPL United 2 (etelä ja itä), OHF (Oulu), KaaPo (Kaarina) ja TuPS/KP-75 YJ (Tuusula/Kerava).


Nyt pelatun kolmannen kierroksen neljä parasta joukkuetta etenevät syksyllä pelattaviin ylä- ja alaloppusarjoihin. Voittaja ja toiseksi sijoittunut saa paikan yläloppusarjassa ja sijat 3–4 jatkavat alaloppusarjassa.

Tyttöjen SPL United 1 aloitti turnauksen voittamalla EBK:n (3-0 ja 1-0), FC Nokiaa vastaan tuloksena oli tappio ja voitto (1-0 ja 0-1) samoin kuin PePo:a vastaan (voitto 0-3 ja tappio 1-0). Voitetun alkulohkon jälkeen ratkaisevassa jatkopelissä vastaan asettui SPL United 2. Tasaisten pelien jälkeen toisen lohkon yhdistelmäjoukkue oli kuitenkin vahvempi ja tie vei alempaan loppusarjaan, joka pelataan syksyllä.

Osa isommista seuroista on pelannut keväällä omaa Helmariliigaa valtakunnallisesti Eerikkilässä ja he ovat jo karsineet joukostaan ne joukkueet, jotka pääsevät kv-sarjaan sekä ylä- ja alaloppusarjoihin. Pohjoisen alueelta pääsi ylempään jatkosarjaan ONS YJ.

Ylempään loppusarjaan tiensä selvittivät SPL United 2:sen ja ONS YJ:n lisäksi VJS (Vantaa), KuPS, EPS, FC Nokia. Alemmassa loppusarjassa jatkavat SPL United 1:sen kanssa Ilves, TPS, FC Honka ja KaaPo, lisäksi pudonneiden joukkueiden pelaajista muodostetaan vielä SPL United 3 yhdistelmäjoukkue. Molemmat loppusarjat pelataan lokakuun alussa ja kansainväliseen lopputurnaukseen pääsee ylemmän sarjan kaksi parasta sekä alemman sarjan voittaja. KV-turnaukseen ovat paikkansa varmistaneet jo HJK ja JyPK.

Emma ja Säde tuumasivat turnauksesta, että oli kivaa olla pelaamassa kovia pelejä ja tutustua uusiin pelaajiin. Myös uudet joukkuekaverit olivat mukavia.


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Kesäkuu   »
Kategoriat