C- ja D -tytöt kaudella 2023
Julkaistu: 22.11.2022 14.29

C- ja D -tytöt kaudella 2023

FC Ylivieskan C- ja D -tyttöjen joukkue on tälle vuodelle uudistunut jonkin verran. Joukkue on tulevalla kaudella entistäkin enemmän alueellinen. Joukkueessa pelaa pelaajia Ylivieskasta, Oulaisista, Haapajärveltä, Sievistä, Nivalasta sekä Kalajoelta. Myös ikärakenne on muuttunut, kun joukkueeseen on liittynyt vuonna 2008 syntyneitä tyttöjä. Osa pelaajista on pelannut jalkapalloa jo useita vuosia, mutta mukaan mahtuu myös viime kesänä jalkapalloharrastuksen aloittaneita. Pelaajia joukkueessa on yli 30.

Talvella joukkueen harjoitusolosuhteet ovat haastavat. Ylivieskassa sisäliikuntatilat ovat kortilla ja harjoittelupaikkoja joudutaan hakemaan myös lähikunnista. Joukkue pyrkii kuitenkin harjoittelemaan 3-4 kertaa viikossa. Mukaan mahtuu taito- ja fysiikkatreenejä sisätiloissa sekä pelitreenejä Kalajoen hallilla. Lisäksi joukkue osallistuu talvella mm. D-tyttöjen kanssa talviliigaan, sekä C-tyttöjen kanssa Oulu Girls Cupiin ja SJK-Cupiin. Lisäksi pyritään pelaamaan harjoituspelejä lähialueen halleissa.

Kaudella 2023 C-tytöt siirtyvät 11v11 pelimuotoon ja D-tytöt jatkavat vielä vuoden 8v8 pelejä. Joukkue pelaa T15 sekä T13 sarjoja Pohjoisen ja/tai Lännen alueella. Osa joukkueen pelaajista pelaa pelejä myös naisten kanssa, ja osa on mukana GBK/FC Ylivieskan T10 yhteisjoukkuetoiminnassa. Yhteistyötä tehdään myös mm. ONS-09 joukkueen kanssa. Tavoitteena on, että jokainen pelaaja saisi tasonsa mukaisia pelejä. Lisäksi D-tytöt osallistuvat T13 Helmariliigaan omana joukkueena ja C-tytöistä muutama pelaaja on ilmoitettu T14 Helmariliigaan palloliiton yhteisjoukkueeseen.

Joukkuetta kaudella 2023 tukevat seuraavat yritykset: