​Kolme joukkueemme pelaajaa mukana Helmariturnauksessa!
Julkaistu: 22.06.2023 17.34

​Kolme joukkueemme pelaajaa mukana Helmariturnauksessa!

Jenna, Martta ja Säde pääsivät tänä vuonna T14 Helmariturnaukseen Eerikkilään. Helmariturnaus on pelaajakehitystapahtuma, joka on tärkeä osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua. Tämän vuoden turnaukseen osallistuvat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2009. Turnauksessa toisistaan ottavat mittaa yhteensä kaksitoista alueellisesti jaettua joukkuetta, jotka ovat nimetty tuttuun tapaan Helmareiden pelaajien mukaan. Yhteensä turnauksessa on mukana 240 pelaajaa!

Säde pelasi turnauksessa Team Kuikan joukkueessa. Kuikka aloitti pelinsä nihkeästi, häviten etelän Team Heroumille. Eka pelin jälkeen peli parantui peli peliltä. Toinen peli oli jälleen etelää vastaan. Team Sällströmin joukkueessa pelasi lähinnä HJK:n kovia pelaajia, mutta tappiosta huolimatta peli näytti jo paljon paremmalta kuin ensimmäinen peli. Kolmannessa pelissä vastaan asettui lännen Team Alanen. Peli kulki jo mallikkaasti ja selkeän voiton myötä Team Kuikka varmisti lohkokolmosen paikan ja pääsi pelaamaan jatkopelejä sijoista 5-8. Jatkopeleissä joukkue pääsi ottamaan revanssia lohkonsa toiseksi sijoittuneen Heroumin kanssa. Tällä kertaa peli oli Kuikan hallinnassa, vaikkakin tiukkaa vääntöä se vaati. Peli oli vauhdikasta ja taitavaa. Tuossa pelissä Sädekin pääsi avaamaan maalihanansa, kun hän viimeisteli joukkueensa ensimmäisen maalin. Peli päättyi 2-1 Kuikalle. Sijoista 5-6 lähdettiin pelaamaan Team Nystömiä vastaan, jonka pelaajat olivat jälleen etelästä. Tässä ottelussa Kuikka hallitsi, ja vei ottelun nimiinsä 2-0 Säteen tehdessä jälleen joukkueen ensimmäisen maalin.


Toinen pohjoisen joukkue Team Korpela, jossa Jenna ja Martta pelasivat, aloitti pelinsä idän Team Ahtista vastaan. Peli oli melko tasaista, mutta Ahtinen vei sen lopulta nimiinsä. Lännen Team Ölingiä vastaan oli enemmän vaikeuksia, ja Öling vei pelin selkeästi nimiinsä. Ölingin joukkueessa pelasi paljon mm. Kaapon ja FC Nokian pelaajia, jotka tunnetusti tässä ikäluokassa on olleet kovia. Myös alkulohkon viimeisestä pelistä tuli tappio, kun lohkon voittajaksi ja finaaliin yltänyt etelän Team Koivisto oli selkeillä numeroilla parempi. Jatko-ottelussa myös Korpela pääsi pelaamaan revanssiottelun Team Ahtista vastaan. Tällä kertaa peli oli huomattavasti parempaa kuin ensimmäisellä kerralla, ja Korpela hallitsi peliä. Maalit teki kuitenkin vastustaja, ja näin Korpela joutui tyytymään jumbofinaaliin, jossa vastaan asettui lännen Team Alanen. Tuo peli oli tasainen päättyen lopulta Alasen voittoon.


Kolme etelän joukkuetta sijoittui turnauksessa kuuden parhaan joukkueen joukkoon. Tämä kertoo karua kieltä siitä, kuinka paljon enemmän kovia pelaajia löytyy ruuhka-Suomesta. Molempien pohjoisen joukkueiden lohkojen voittajat pääsivät finaaliin, joten voidaankin todeta, että joukkueet pelasivat kovissa lohkoissa omat pelinsä. Turnauksen vei lopulta nimiinsä Team Sällström, joka voitti finaalissa Team Koiviston 2-1.

Pelaajille turnaus oli huippukokemus. Siellä he pääsivät tutustumaan uusiin kavereihin, kokemaan futarin elämää ja näkemään, mikä on tämän ikäluokan taso tällä hetkellä jalkapallossa. Tämä taas luo mahdollisuuksia asettaa itselle tavoitteita lajin suhteen. Pelaajien mukaan turnaus oli hauska, mutta myöskin rankka. Sää oli helteinen, kentän mittari näytti välillä jopa 37 astetta lämmintä. Viimeisenä päivänä tuli vettä ja ilma viileni pariin kymmeneen asteeseen.

Myös joukkueemme valmentajat Sini ja Mika olivat turnauksessa seuraamassa pelejä. Oli hienoa nähdä laadukkaita, hyviä pelejä paljon. Samalla pystyi pohtimaan sitä, mitä me voimme omassa pienessä seurassa /joukkueessamme tehdä pelaajakehityksen eteen. Suomen huipulle pääsyyn vaaditaan paljon töitä, myös omalla ajalla, ja sinne on vaikea päästä, ei kuitenkaan mahdotonta pienestäkään seurasta. Tästä lienee hyvä osoitus tämän hetken suomen ykköspelaaja Natalia Kuikka, joka on Kemistä lähtöisin. Lisäksi on myös hyvä muistaa, että kaikkien ei tarvitse päästä huipulle. Harrastamisen mahdollisuus omalla paikallisella tasolla on yhtä tärkeää. Voimme omassa arjessamme kuitenkin luoda mahdollisuuksia pelaajille kehittyä niin, että he halutessaan pääsevät tavoittelemaan unelmiaan. Tämä vaatii pohjoisessa myös seurayhteistyötä, jota teemmekin tällä hetkellä paljon.