Elokuun kuulumisia
Julkaistu: 25.08.2023 19.49

Elokuun kuulumisia

Syyskierros on jo hyvässä vauhdissa molemmissa sarjoissa. Kuluneen kahden viikon aikana T13 Lännen Ykkösessä on pelattu kaksi peliä.11.8. pelattiin vieraspeli I-JBK:ta vastaan. Peli oli tasainen, mutta päättyi vastustajan 2-0 voittoon. Tehottomuus maalinteossa vaivasi joukkuettamme edelleen. Vastustajalla puolestaan heidän taitava pelaajansa käytti hyväksi maalipaikat. Kaikkinensa pelitapahtumat kuitenkin vahvistivat sen, että oikeassa sarjassa ollaan, ja nämä tasaiset kovat pelit kehittävät tyttöjä.


14.8 pelattiin puolestaan kotiottelu Safarilla, vieraana GBK. Vastassa olikin nyt tuttuja pelikavereita T13 Pohjoisen Liigan yhteisjoukkueestamme, mikä lisäsi osaltaan kohtaamisen latausta ja sytytti tytöt hienoon taisteluun. Kentällä nähtiinkin nyt meiltä kauden parasta peliä, ja jännitystä riitti aivan viime minuuteille saakka. Joukkue teki kovasti töitä taistellen 1-1 tasapelin. Maali oli Emmin käsialaa Veeran syötöstä. Iina puolestaan kannatteli tolppien välissä joukkuetta hienoilla ja tärkeillä torjunnoilla.


T15 Pohjoisen Ykkösessä on pelattu tässä välissä osaltamme vain yksi peli. 22.8 saatiin Safarille vieraaksi ONS. Etukäteen tiedettiin odottaa tiukkaa peliä. Tässäkin pelissä meillä oli edelleen kokoonpanossa nuori - pääosin 09- ja 10 -syntyneistä tytöistä koostuva joukkue. Useita pelaajia oli vielä loukkaantumisten tai muiden välttämättömien syiden vuoksi poissa. Viimeisin suuri menetys joukkueelle on ollut kapteenimme Säteen paha loukkaantuminen viime viikkoisessa Pohjoisen Liigan pelissä ONSin riveissä. Nyt edessä on pitkä kuntoutuminen. Koko joukkue toivottaa Säteelle paljon voimia ja tsemppiä toipumiseen!

Haasteellisesta lähtökohdasta huolimatta joukkueemme kokosi itsensä hyvin illan peliin, joka olikin kokonaisuutena hyvä kamppailu! Jos RoPS-peli oli kauden heikoin esitys, niin tässä pelissä nähtiin ehkä tähän mennessä kauden ehjin esitys. Kentällä nähtiin joukkue, joka puhalsi yhteen hiileen ja pelasi hienosti joukkueena. Jokainen taisteli ja halusi pelata. Pelissä näkyi myös tekemisen ilo. Vastustaja oli etenkin keskikentällä hyvä, ja siinä joutuivat meidänkin pelaajat tekemään kovasti töitä. Sanni ja Amelia onnistuivatkin keskikentällä erinomaisesti. Myös puolustuslinja toimi hyvin, ja puolustajat tekivät juuri niitä asioita, joita on tähän mennessä opetettu. Julia ei ole monesti vielä pelannut 11v11 pelejä, mutta onnistui tontillaan myöskin erinomaisesti. Joukkueemme näytti hallitsevan peliä, mutta tauolle lähdettiin silti 0-0 lukemissa. Pelaajat toteuttivat puoliajalla annettuja ohjeita, mikä toi peliin sen verran muutosta, että saatiin taisteltua lopulta 3-1 voitto. Maalinteon aloitti Peppi Ellan hienosta esityöstä. Sitten onnistui Ninni Sannin antamasta kulmatilanteesta. Kolmas maali puolestaan syntyi, kun Emma laukaisi pallon kohti vastustajan verkkoa, eikä maalivahti saanut liimattua sitä hanskoihinsa. Iina pelasi tilanteen loppuun saakka ja sysäsi irtopallon maaliin.

Valitettavasti tästäkin pelistä loukkaantuneiden lista sai taas jatkoa, kun Peppi loukkasi maalintekotilanteessa jälleen itseään ja joutuu huilimaan ainakin pari viikkoa. Myös Pepille kovasti tsemppiä toipumiseen!


T13 Lännen Ykkönen jatkuu la 26.8 vieraspelissä HK:ta vastaan ja T15 Pohjoisen ykkönen 28.8 myös vieraspelissä OHF/2:sta vastaan.

Muut pelit

19.8 GBK/ FC YKA yj. pelasi T13 Liigaa, ja voitti Ajaxin lukemin 3-1 sekä RoPs yj:n lukemin 2-0. Meiltä mukana yj:ssä olivat Iina, Amelia, Natalia, Julia, Emmi ja Veera,

18.8 Sanni oli mukana P14 kakkosen sarjapelissä, missä voitettiin kotiottelussa KPV-10 lukemin 1-0.

24.8 P14 joukkueen kokoonpanossa pelasivat puolestaan Emma.H ja Ninni vierasottelun KPV:tä vastaan. Tästä pelistä meille 0-4 tappio.

Emma. M ja Venla edustivat naisten kolmosessa 15.8, jolloin vieraspelissä vastaan asettui IK Myran. Tästä pelistä lukemana niin ikään 0-4 tappio.

Säteen kauden viimeiseksi peliksi jäi 16.8 T14 Pohjoisen Liigan peli, jossa ONS yj voitti Ajax yj:n lukemin 5-0. Samaisessa pelissä sattui Säteen loukkaantuminen, mikä katkaisi Säteen erinomaisesti menneen kauden harmillisesti juuri ennen syksyn Helmariliigan yläloppusarjan pelejä ja muita tärkeitä pelaajakehitystapahtumia.