Hieno kevätkierros päätökseen
Julkaistu: 05.07.2023 00.19

Hieno kevätkierros päätökseen

Kevätkierros on saatu päätökseen molempien sarjojen sekä T15 pohjoisen ykkösen että T13 lännen kakkosen osalta. Molemmat joukkueemme pelasivat hienon alkukauden, ja sille asetetut tavoitteet toteutuivat. T15 -joukkueen sijoitus on tällä hetkellä sarjataulukossa ykkönen, ja T13 -joukkue ansaitsi nousun 1 divariin kevätkierroksen 2. sijallaan.

Ma 26.6. T13 lännen kakkonen FC YKA-KPV/11

Viikko sitten maanantaina kotikentälle saatiin vieraaksi KPV/11. Peli oli lähes täysin Ylivieskan hallintaa, eikä vastustajalla ollut juurikaan maalipaikkoja. Siitä huolimatta KPV kuitenkin aloitti maalinteon, kun meidän puolustuksen ja maalivahdin välinen kommunikointi petti. Joukkueen itsevarmuudesta kuitenkin kertoo paljon se, että tämä pieni virhe lähinnä vain nauratti osallisia. He taisivat tietää, ettei pelissä ole mitään hätää, ja voittoon tarvittavat maalit saadaan kyllä vielä tehtyä. Tämä onkin iso parannus joukkueen asenteeseen. Pelaajien itseluottamus on kasvanut kauden edetessä, eivätkä pienet vastoinkäymiset enää horjuta pelaajia niin paljon kuin aiemmin.

Muutaman minuutin päästä KPV:n avausmaalista saatiinkin Emmin toimesta aikaiseksi hyvä keskityspallo kohti maalia, ja Iida viimeisteli ensimmäisen maalin tyylikkäästi. Pallo pysyi tämänkin jälkeen ylivieskalaisten hallussa. Johtomaalia saatiin kuitenkin odottaa ensimmäisen jakson loppupuolelle, jolloin Iina syötti Amelialle pallon alaspäin, ja Ame täräytti pallon verkkoon.

Toisen jakson alussa oltiin jälleen, kuten monessa muussakin ottelussa ennen tätä, hieman nukuksissa, ja vastustaja pääsi mukaan peliin. Pienen uinahduksen jälkeen pallo alkoi kuitenkin jälleen löytää omia pelaajia, ja paine saatiin vastustajan maalille. Ajassa 53 min. Natalia syötti pallon Emmille, joka siirsi joukkueen 3-1 johtoon. Nämä lukemat jäivät myös pelin lopputulokseksi. Vastustaja oli vuotta nuorempien joukkue, mutta pelasi siitä huolimatta hyvää futista. Tällä kertaa kuitenkin vahvempi ja parempi joukkue oli kotijoukkue, jolla tuli paljon onnistumisia pelissä.


SU 2.7. T15 pohjoisen ykkönen FC YKA- AJAX

Viime sunnuntaina pelattiin Safarilla jännittävä kotiottelu. Peliin lähdettiin herkullisessa tilanteessa, sillä tarjolla oli kevätkierroksen voitto, ja sekin täysin omissa käsissä. Vaikka Ajax ei sarjataulukossa ole sijoittunut kovin korkealle, tiedettiin kuitenkin, että Kempeleestä on tulossa nippu kovia pelaajia vastaan. Samalla hieman huolestutti, kun muutama joukkueemme avainpelaaja oli estynyt pelaamasta tässä pelissä. Mukaan saatiin kuitenkin jälleen kymppityttöjä paikkaamaan poissaolijoita.

Peli oli vaikea. Vastustajalla oli kokoonpanossaan nopeita ja taitavia tyttöjä, jotka osasivat myös joukkueena pelata hyvin. Meidän pelaajat taas eivät ihan joka tilanteeseen menneet tarpeeksi kovaa, jolloin vastustaja pääsi tekemään vaarallisia hyökkäyksiä kohti meidän maalia. Puolustuslinja oli välillä myös vähän pinteessä vastustajan voimakkaiden ja nopeiden hyökkääjien kanssa. AJAX menikin johtoon jo pelin seitsemännellä minuutilla. Tästä parin minuutin päästä onnistuimme kuitenkin tasoittamaan pelin, kun Oona pääsi laidalta nousemaan syöttäen pallon maalille, josta Iina viimeisteli sen varmasti häkkiin.

Pelin kulku oli kaikkinensa mielenkiintoinen ja jännittävä: AJAX meni johtoon viisi kertaa, ja me tulimme aina takaa-ajoasemasta tasoihin. 2-2 tasoitus oli Säteen komea yläkulmalaukaus, ja myös 3-3 tasoitus tuli Säteen toimesta. 4-4 tasoituksen teki puolestaan Sanni, joka raatoi tässä pelissä keskikentän keskellä erinomaisella asenteella. 5-5 tasoituksen pääsi iskemään Juliette Veeran keskityksestä. Peli piti otteessaan - ja katsomo pidätti hengitystään aina viimeiseen minuuttiin saakka. Voittomaali 6-5 tehtiin aivan pelin lopussa, kun Juliette pääsi Säteen läpisyötöstä kohtaamaan yksin maalivahdin. Hetkeä aiemmin oli ollut samanlainen tilanne, jossa maalivahti veti pidemmän korren. Tällä kertaa Juliette ei erehtynyt, vaan pisti pallon varmasti verkkoon. Riemu oli ylimmillään, kun pilli hetken kuluttua soi loppuvihellyksen merkiksi.

Peli oli kokonaisuudessaan erittäin tasainen, ja se olisi voinut kääntyä kummalle vain. Tilanteita nähtiin molemmin puolin kenttää paljon, joten ainakin katsojille oli herkkua tarjolla. Peli oli hieno esitys siitä, miten tappioasemasta noustaan voittoon. Joukkueemme selkeästi halusi voittaa tämän ottelun, ja vaikka peli olikin vaikea, usko omaan tekemiseen oli kova. Se ratkaisi tällä kertaa voiton meille.

Meillä maalissa Emma H teki muutaman hienon syöksyn kohti palloa estäen vastustajan lisämaalit. Joukkueen onnistujiin voidaan lukea myös kaikki kymppitytöt Minea, Veera, Iina ja Ella, jotka taistelivat pelissä hyvällä asenteella. Näiden tyttöjen eduksi voi sanoa myös sen, että he pelasivat hyvin niiden ohjeiden pohjalta, joita valmentajat heille vaihdossa olivat antaneet.

kuvat: Emilia Hemmilä
MA 3.7. T13 lännen kakkonen OUHU- FC YKA

T13 joukkueen viimeiseen peliin lähdettiin hieman kapeammalla kokoonpanolla kuin aiemmin, koska pelaajia oli lomareissuilla. Mukaan saatiin kuitenkin hyvä ja laadukas porukka. T13 pelaajisto on melko tasainen, eikä tässä joukkueessa näy niin paljoa, vaikka osa pelaajista olisi pois.

Vastaan illan ottelussa asettui OuHun nuori, mutta hyvin taisteleva porukka. Etenkin vastustajan maalivahti ja kapteeni tuottivat meille vaikeuksia. Maalivahti otti kiinni todella hyvin lukuisat laukaukset, joita maalille luotiin. OuHun kapteeni puolestaan sai sähäköillä liikkeillään välillä meidän puolustuksen vapisemaan.

Joukkueena kuitenkin olimme tänäänkin parempia. Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle, ja saimme luotua paljon maalipaikkoja. Maalinteon aloitti ensimmäisellä puoliajalla Tilda Veeran syötöstä . Se olikin hyvin ansaittu maali. Pelissä kaikki pelaajat tekivät kovasti töitä, mutta etenkin Minea keskellä rakensi peliä taidokkaasti, ja Emmi laidalta loi vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Työnteko palkittiinkin Emmin kahdella hienolla maalilla, joissa syöttäjinä toimivat Ame ja Minea. Hiukan tarkemmalla viimeistelyllä maaleja olisi voitu tehtailla huomattavasti enemmänkin.

Pelistä saldona kuitenkin ansaittu voitto ja sitä myöten kevätkierroksen kakkossija, mikä oikeuttaa joukkueen nousun syksyksi lännen ykköseen. Kausi meni joukkueelta odotettua paremmin, ja omat tavoitteet tuli täytettyä ja ylitettyäkin selkeästi. Joukkue on kesän aikana kasvanut ja kehittynyt paljon. Mikäli syyskierroksella päätetään ykköseen lähteä, vaatii se kuitenkin yhä enemmän kovaa työntekoa, niin fyysistä, taidollista kuin henkistäkin.


Nyt joukkueemme jäävät ansaitulle kesätauolle niin treenien kuin pelienkin osalta. Pelien pariin palataan 20.7, jolloin käynnistyy Kokkola Cup. Tälle kesän turnausmatkalle lähdetään molempien joukkueiden kanssa ennen kaikkea nauttimaan ja pitämään hauskaa yhdessä.

Katsaus muihin peleihin

Tuttuun tapaan joukkueemme pelaajia oli viime viikon aikana jälleen mukana myös muiden joukkueiden kokoonpanoissa. Ma 26.6 Martta, Sanni ja Säde pelasivat P13 sarjassa OuHu/Folk yj:tä vastaan, jonka Ylivieska voitti 0-4. To 29.6 saman joukkueen mukana pelasivat Martta, Oona ja Pihla Tarmo/-10:ä vastaan, tästä YKA:lle 1-5 voitto.

Venla ja Emma M pelasivat niin ikään to 29.6 naisten joukkueen kanssa vieraspelin Nivalan ysikakkosta vastaan, josta Ylivieska otti 0-6 voiton.

GBK/Ylivieska yj pelasi la 1.7 T13 pohjoisessa liigassa kaksi peliä, joista toisesta tasatulos 2-2 FC Sport Vaasaa vastaan. Toisessa pelissä vastassa oli WFA yj, josta meille 1-2 voitto. Meiltä yj -joukkueessa pelasivat Iina, Tilda K, Amelia, Julia, Veera ja Emmi.

Lisäksi Säde pelasi ONSin kanssa la 1.7 T14 pohjoisen liigapelin FC Siili yj:tta vastaan, josta ONSille 4-1 voitto, ja siten myös pohjoisen liigan kevätkierroksen 1. sija