T13 Helmariliiga
Julkaistu: 22.12.2022 14.15

T13 Helmariliiga

Keskiviikkona 21.12.22 pelattiin puolestaan T13 Helmariliigaa, johon osallistuimme omalla joukkueellamme. Kokoonpanoon liittyvät haasteet jatkuivat edelleen. Pienestä ringistämme yksi pelaaja jäi sairastumisen vuoksi pois, ja pari oli toipumassa sairaudesta. Lisäksi vaikutti siltä, että osa oli tulossa sairaaksi, eikä pystynyt pelaamaan niin paljoa kuin olisi ollut tarve. Mukaan kuitenkin onneksi päästiin ja saatiin hyviä ja kovia pelejä sekä kokemusta.

Helmariliigan pohjoinen alue oli jaettu A ja B lohkoihin. Me pelasimme B lohkossa, jossa meidän lisäksi oli mukana Sarkkirannan Ajax Kempeleestä sekä FC Wimma Kajaanista. Lohkossa pelattiin 2 x 18 minuutin pelejä niin, että jokainen puoliaika oli ns. oma pelinsä, joista sai pisteet. Näin ollen päivän aikana pelattiin kahdeksan puoliaikaa, ja jaossa oli 24 pistettä.

Ensimmäisenä vastaan asettui Ajax, joka oli viime vuoden sijoituksissa toinen. Tiedossa oli siis kova vastustaja. Peli olikin aika lailla Ajaxin hallintaa. Jouduimme kovan paineen alle ja vaikka taistelimmekin kovasti, niin pisteet menivät ansaitusti ensimmäisestä puoliajasta Ajaxille 1-0 voiton myötä. Toinen puoliaika oli meiltä ehkä päivän parasta taistelua, vaikka siinäkään emme päässeet omalle tasolle. Peli oli kuitenkin tasaisempi kuin ensimmäinen. Pettymys oli valtava, kun puoliajan viimeisellä minuutilla Ajaxin paitsiomaali hyväksyttiin, ja pisteet jäivät jälleen Ajaxille.

FC Wimmaa vastaan lähdettiin taistelemaan ensimmäisistä pisteistä. Wimma tuli kuitenkin kovaa päälle ja taas saatiin taistella tosissaan. Ensimmäisestä pelistä Wimma vei pisteet 1-0 voiton myötä, ja toisen pelin pisteet tasattiin tuloksella 0-0.


Turnauspäivän tavoitteena oli voittoa tärkeämpänä se, että jokainen yrittää parhaansa, taistelee ja pitää yllä positiivista fiilistä. Kausi on ollut pitkä, jouluun aikaa vain muutama päivä, ja Helmariliigassa pelit ovat kovia. Joukkueen asenne ja ilme oli aamupäivän pelien jälkeen hieman murheellinen, vaikka pelit olivat olleet hyvin tasaisia tuloksellisestikin. Tuntui, että tästä on vaikea nousta enää iltapäivän peleihin taistelemaan. Siksipä ruokailun ja parin tunnin tauon aikana pyrittiin luomaan joukkueen sisälle hyvää fiilistä ja peli-iloa höpsöttelemällä sekä kisailemalla. Fiilistä saatiinkin ylöspäin, ja iltapäivän peleihin lähdettiin hyvillä mielin. Meillä oli enää hyvin pienet mahdollisuudet päästä ylempään jatkolohkoon, jossa alkuvuodesta taistellaan paikasta Helmariliigan kolmannelle kierrokselle. Tavoitteena olikin nyt vain nauttia peleistä ja taistella rohkeasti. Peli Ajaxia vastaan tuntui kuitenkin jälleen musertavan mielialan. Näytti siltä, että osa pelaajista luovutti pelin jo ensimmäisen maalin jälkeen, ja odoteltiin vain, että peli päättyisi pian. Voitot Ajaxille 3-0 ja 3-0. Wimma -peliin saatiin kuitenkin onneksi vielä taisteluilmettä. Ensimmäisessä pelissä sitä nähtiin jo jonkin verran, mutta etenkin toiseen peliin saatiin fiilis päälle, ja peli oli hyvää taistelua. Turnauksen ensimmäinen ja ainoa voitto tuli tästä puoliajasta 3-0 tuloksella. Maaleja tekivät Ella, Amelia ja Julia.

Vaikka joukkue ei tällä kertaa turnauksessa pärjännytkään, niin muutamien pelaajien panosta on hyvä nostaa tässäkin esille. Amelia pelasi turnauksessa hyvin sekä keskikentällä että puolustuksessa. Hän teki töitä, taisteli ja riisti palloja. Hän myös juoksi täysivauhtisia juoksuja pallon kanssa ylös, ja oli alustamassa kaikkia kolmea maalia, jotka joukkue sai turnauksessa tehtyä. Myös Julia joutui puolustuksessa koville ja onnistui hyvin riistämään palloja. Hän sai viimeisessä pelissä tilaisuuden näyttää taitojaan myös laidassa ja onnistui sielläkin hyvin tehden yhden maalinkin. Tilda puolestaan taisteli keskikentällä mahtavalla asenteella huomattavasti kookkaampia pelaajia vastaan ja omalla rauhallisella tavallaan ja hyvällä tekniikalla edisti hyökkäyspeliä taidokkaalla pelillään. Myös Veera taisteli keskikentällä kovasti käymättä vaihdossa kertaakaan koko turnauksen aikana.

Nyt rauhoitutaan joulun viettoon ja jatketaan yhteisten treenien parissa taas alkuvuodesta. Joukkue taustahenkilöineen toivottaa kaikille rauhallista ja iloista joulua sekä onnea uudelle vuodelle!